Biden mengumumkan peraturan perjalanan baharu untuk melawan ‘yuran tersembunyi yang tidak perlu’ | Politik CNNCNN

Presiden Joe Biden mengumumkan peraturan baharu pada hari Isnin yang menghendaki syarikat penerbangan dan tapak perjalanan lebih telus mengenai bayaran tambahan yang boleh dikenakan kepada pelanggan, menentang apa yang disebutnya sebagai “yuran tersembunyi yang tidak perlu” yang “membebankan belanjawan keluarga.”

Di bawah peraturan yang dicadangkan, syarikat penerbangan dan tapak pelancongan “perlu mendedahkan terlebih dahulu – kali pertama tambang penerbangan dipaparkan – apa-apa bayaran yang dikenakan untuk duduk bersama anak anda, untuk menukar atau membatalkan penerbangan anda, dan untuk bagasi terdaftar atau dibawa, ” menurut draf siaran berita oleh Jabatan Pengangkutan yang dikongsi dengan CNN.

Biden berhujah bahawa peraturan baharu itu akan membawa kepada peningkatan persaingan antara syarikat penerbangan.

“Kapitalisme tanpa persaingan bukanlah kapitalisme,” katanya. “Ia adalah eksploitasi.”

Sebagai contoh, Biden berkata, beberapa syarikat penerbangan mengenakan bayaran untuk keluarga dengan anak-anak duduk bersama. Sesetengah syarikat penerbangan mengenakan bayaran pertukaran penerbangan kepada pelanggan – walaupun untuk penerbangan yang dibatalkan oleh syarikat penerbangan itu.

“Mereka membatalkan anda, dan anda perlu membayar yuran untuk menempah semula,” kata Biden. “Ayuh, kawan. Ia hanya tidak adil. Ini tidak adil.”

Komen Biden datang semasa mesyuarat Majlis Pertandingan Rumah Putih. Biden berkata kumpulan itu juga sedang meninjau untuk menurunkan atau menghapuskan yuran overdraf bank dan yuran penamatan pembawa telefon bimbit.

Penumpang berhak mengetahui kos sebenar penerbangan mereka sebelum mereka membeli tiket, kata Setiausaha Pengangkutan Pete Buttigieg dalam satu kenyataan pada Ahad.

“Peraturan baharu yang dicadangkan ini memerlukan syarikat penerbangan telus dengan pelanggan tentang bayaran yang mereka kenakan, yang akan membantu pengembara membuat keputusan termaklum dan menjimatkan wang,” katanya.

Airlines for America, kumpulan perdagangan yang mewakili syarikat penerbangan utama AS, memberitahu CNN dalam satu kenyataan: “Syarikat penerbangan penumpang ahli A4A – yang merupakan pesaing sengit – sudah menawarkan ketelusan kepada pengguna dari carian pertama hingga ke pendaratan. Syarikat penerbangan AS komited untuk menyediakan kualiti perkhidmatan tertinggi, termasuk kejelasan mengenai harga, yuran dan terma tiket.”

“Pembawa penumpang A4A memberikan butiran mengenai pecahan tambang penerbangan di laman web mereka, memberikan kejelasan kepada pengguna mengenai jumlah kos tiket. Ini termasuk ketelusan mengenai cukai dan yuran kerajaan ke atas tiket penerbangan, yang merangkumi lebih daripada 20% daripada banyak tiket sehenti domestik dan pergi balik.”

Puluhan ribu pembatalan penerbangan dan kelewatan musim panas ini mendorong Buttigieg mengarahkan Jabatan Pengangkutan menerbitkan papan pemuka dalam talian baharu untuk membolehkan penumpang mencari maklumat perbandingan tentang perkara yang disediakan oleh setiap syarikat penerbangan besar AS kepada penumpang apabila kelewatan atau pembatalan disebabkan oleh faktor dalam kawalan syarikat penerbangan itu. Beberapa syarikat penerbangan utama AS mengemas kini dasar mereka sebagai respons kepada panggilan daripada DOT untuk lebih ketelusan. Syarikat penerbangan telah bergelut dengan kekurangan kakitangan dan cuaca musim panas.

Mesyuarat Isnin adalah perhimpunan ketiga Majlis Persaingan Rumah Putih, yang ditubuhkan pada musim gugur lalu dan ditugaskan untuk mempromosikan persaingan merentas ekonomi AS dan mengurangkan kos untuk keluarga Amerika. Kumpulan itu terdiri daripada lapan anggota Kabinet dan pengerusi tujuh agensi bebas.

Peserta mesyuarat termasuk Buttigieg, Setiausaha Janet Yellen dari Perbendaharaan, Lloyd Austin dari Pertahanan, Tom Vilsack dari Pertanian, Xavier Becerra dari Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia, Pengarah Pejabat Pengurusan dan Belanjawan Shalanda Young dan Pengerusi Majlis Penasihat Ekonomi Cecilia Rouse.

We want to give thanks to the writer of this short article for this awesome material

Biden mengumumkan peraturan perjalanan baharu untuk melawan ‘yuran tersembunyi yang tidak perlu’ | Politik CNN


Explore our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/