Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) Melantun Selepas Permandian Darah – Benzinga

Bitcoin dan Ethereum didagangkan di atas paras psikologi utama pada petang Isnin selepas tergelincir di bawah paras tersebut pada hujung minggu cuti panjang. Had pasaran mata wang kripto global meningkat 1.1% kepada $906 bilion.Prestasi Harga Syiling Utama
syiling 24 jam 7 hari harga
Bitcoin BTC/USD 0.65% -9% $20,504.76
Ethereum ETH/USD 0.7% -7.6% $1,119.88
Dogecoin DOGE/USD 0.02% 9.9% $0.06Keuntungan 24 Jam Teratas (Data melalui CoinMarketCap)
Cryptocurrency % Perubahan 24 Jam (+/-) harga
Synthetix (SNX) +57.8% $3.23
Rangkaian 1 inci (1 INCI) +20.5% $0.69
Arweave (AR) +18.2% $10.13

Lihat juga: Cara Mendapatkan NFT Percuma

Mengapa Ia Penting: Mata wang kripto meningkat pada petang Isnin bersama-sama dengan aset berisiko lain selepas Bitcoin dan Ethereum merosot di bawah paras $20,000 dan $1,000 pada hujung minggu.

Dua mata wang kripto terbesar mengikut had pasaran mencecah paras terendah masing-masing sebanyak $17,708,62 dan $896.11 pada hujung minggu.

Niaga hadapan S&P 500 dan Nasdaq kedua-duanya meningkat lebih daripada 1% pada masa akhbar.

Kebimbangan kemelesetan telah berakar umbi dalam pasaran. Inflasi telah berubah daripada menjadi kebimbangan utama kepada satu-satunya, menurut penganalisis pasaran kanan OANDA Craig Erlam.

“Harapannya sekarang adalah bahawa sebarang kemelesetan akan menjadi ringan dan ringkas tetapi keadaan berkembang dengan begitu pantas, sehingga sukar untuk mengetahui dengan pasti,” tulis Erlam dalam satu nota.

Erlam mencatatkan penurunan pantas Bitcoin di bawah paras $20,000 dan berkata ia adalah tahap kritikal yang digembar-gemburkan.

“Mentaliti HODLer benar-benar diuji dan mereka yang belum diikat jamin mungkin akan tergoda seperti yang pernah mereka alami.”

Pelabur akan melihat Rizab Persekutuan AS milik Jerome Powell pembentangan Laporan Dasar Monetari kepada Kongres dalam minggu dagangan yang baru dan dipotong.

Nod kaca berkata pasaran Bitcoin mengalami “peristiwa penyahnilaian besar-besaran” minggu ini memberi tekanan kepada pelombong, pemegang jangka panjang, dan pasaran agregat.

“Domino kejatuhan pasaran beruang semasa sedang mara ke fasa baharu. Di samping pelombong, Pemegang Jangka Panjang kini mula merasakan tekanan, memaksa ramai daripada mereka untuk menjual pada kadar yang semakin pantas,” kata syarikat analitik dalam rantaian itu dalam catatan blog mingguan.

Bitcoin, Jumlah Bekalan Dipegang Oleh Pemegang Jangka Panjang — Ihsan Glassnode

Data Glassnode menunjukkan bahawa bekalan pemegang jangka panjang jatuh sebanyak 178,000 BTC sepanjang minggu lepas, yang bersamaan dengan 1.31% daripada keseluruhan pegangan mereka.

Sentimen pasaran terus kekal dicemari oleh “Ketakutan Melampau,” menurut “Indeks Kripto & Ketakutan” Alternative.me.

Pedagang mata wang kripto Justin Bennett berkata di Twitter bahawa “lantunan” semasa kelihatan lemah dan boleh menjadi satu lagi “perangkap lembu jantan” sebelum kita melihat pusingan jualan seterusnya.

Penganalisis itu berkata jumlah permodalan pasaran mata wang kripto boleh mencecah $670-$730 bilion sebelum perhimpunan bantuan berlaku.

Angka yang lebih rendah yang dikemukakan oleh Bennett akan membayangkan paras pasaran menurun lagi 26.05% daripada paras semasa.

Michaël van de Poppe berkata syiling apex perlu membersihkan rintangan berhampiran $20,500 untuk kesinambungan ke arah $23,000.

Peniaga itu berkata jika Ethereum memegang tahap $1,085, dia mengandaikan kita akan melihat $1,250 seterusnya.

Baca Seterusnya: Mata Wang Kripto Turun Paling Banyak Dari Paras Tertinggi Sepanjang Zaman, Dan Tidak, Ia Bukan DOGE Atau SHIBWe would like to thank the writer of this article for this outstanding content

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) Melantun Selepas Permandian Darah – Benzinga


Discover our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/