Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), Dogecoin (DOGE/USD) – Ethereum Mendapat Keuntungan Berbanding Bitcoin, Dogecoin Memandangkan Ia Mendekati Pencapaian Penting: Penganalisis Memberi Amaran Perkara Yang Boleh Menurun Selepas Gabungan

Syiling utama berada dalam keadaan hijau petang Rabu apabila had pasaran mata wang kripto global meningkat 1.5% kepada $1 trilion pada 8:20 malam EDT.Prestasi Harga Syiling Utama
syiling 24 jam 7 hari harga
Bitcoin BTC/USD 0.3% 4.7% $20,264.02
Ethereum ETH/USD 4.4% 0.7% $1,644.77
Dogecoin DOGE/USD 2.6% 0.1% $0.06Keuntungan 24 Jam Teratas (Data melalui CoinMarketCap)
Cryptocurrency % Perubahan 24 Jam (+/-) harga
Celcius (LUNC) +27.8% $1.87
Ravencoin (RVN) +12.01% $0.07
Ethereum Classic (DAN LAIN-LAIN) +10.5% $39.20

Lihat juga: Kad Debit Kripto Terbaik

Mengapa Ia Penting: Keuntungan intrahari Ethereum mengatasi jam Bitcoin lebih awal daripada “The Merge” — yang mengalihkan mata wang kripto kedua terbesar daripada rangka kerja bukti kerja kepada mekanisme bukti keadaan.

Mata wang kripto terus menjejaki niaga hadapan saham AS, yang meningkat, pada masa penulisan. Pada hari Rabu, selepas sesi yang tidak menentu, S&P 500 dan Nasdaq masing-masing berakhir 0.3% dan 0.7% lebih tinggi.

Khamis menyaksikan keluaran Indeks Harga Pengeluar (PPI) data untuk bulan Ogos yang jatuh 0.1% bulan ke bulan berbanding kejatuhan 0.4% pada bulan Julai.

Pelabur menunggu beberapa data ekonomi pada pagi Khamis seperti jualan runcit, tuntutan pengangguran, harga import dan kaji selidik pembuatan Philadelphia Fed.

“Senario kes terbaik Bitcoin adalah untuk pendaratan lembut Fed berlaku dan kini nampaknya kurang berkemungkinan kerana risiko kemelesetan semakin meningkat. Kelembapan yang lebih meluas sedang melanda Wall Street dan itu sepatutnya memastikan Bitcoin kekal dan terperangkap dalam musim sejuk kripto ini,” kata Edward Moyaseorang penganalisis pasaran kanan di OANDAdalam nota yang dilihat oleh Benzinga.

Mengenai penggabungan Ethereum yang akan berlaku, Moya berkata, “Gabungan Ethereum sepatutnya menjadi detik penting untuk kriptoverse dan kelemahan semasanya lebih berkemungkinan mencerminkan jangkaan pelabur bahawa kita akan melihat reaksi ‘menjual acara’ klasik sebaik sahaja Gabungan selesai.”

“Ethereum berkemungkinan akan terus mendahului Bitcoin sebagai kripto teratas, tetapi peluang untuk ‘terbalik’ perlu menunggu beberapa tahun lagi.”

Tinjauan Twitter yang dijalankan oleh Justin Bennett nampaknya bersetuju dengan penilaian Moya bahawa The Merge adalah fenomena “menjual acara” sejauh tindakan harga berlaku.

Majoriti, 49.2%, daripada 2,330 responden pada tinjauan pendapat peniaga berkata ETH akan membuang siaran naik taraf, manakala 29.2% berkata ia akan Pump. 21.6% mengatakan ia adalah “bukan acara.”

Michaël van de Poppe menjelaskan di Twitter bahawa kadar pembiayaan adalah “ultra negatif” pada Ethereum kerana orang ramai mempunyai ETH untuk airdrop yang dijangkakan.”Orang ramai melindungi nilai dengan seluar pendek pada $ETH untuk menampung kedudukan mereka. Perdagangan bebas risiko.”

Pedagang mata wang kripto itu berkata dalam tweet berasingan bahawa kadar pembiayaan pada ETH adalah negatif 0.2% kerana “semua orang memendekkan Gabungan.”

Kadar pendanaan negatif di bawah 0 bermakna sentimen pendek adalah dominan manakala kadar melebihi 0 menunjukkan long adalah dominan.

Willy Woo tweet Rabu, “Secara sejarah, bahagian bawah bertepatan dengan pemegang jangka pendek yang mempunyai asas kos yang lebih rendah daripada pemegang jangka panjang.”

“Kami dekat, tetapi belum sampai. Beberapa masa lagi untuk membakar,” kata penganalisis Bitcoin yang popular itu.

Baca Seterusnya: Kesukaran Perlombongan Bitcoin Mencapai Tinggi Sepanjang Zaman Walaupun Harga MerudumWe would like to give thanks to the writer of this short article for this amazing material

Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), Dogecoin (DOGE/USD) – Ethereum Mendapat Keuntungan Berbanding Bitcoin, Dogecoin Memandangkan Ia Mendekati Pencapaian Penting: Penganalisis Memberi Amaran Perkara Yang Boleh Menurun Selepas Gabungan


Take a look at our social media profiles along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/