Bitcoin, Ethereum, Dogecoin Meningkat Walaupun Hawkish Fed: Penganalisis Berkata Tunggu ‘Penurunan Lebih Besar’ Akan Lebih Lama – Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), Dogecoin (DOGE/USD)

Bitcoin dan Ethereum diniagakan pada petang Khamis hijau, apabila paras pasaran mata wang kripto global meningkat 4.9% kepada $943.7 bilion pada 8:19 malam EDT.Prestasi Harga Syiling Utama
syiling 24 jam 7 hari harga
Bitcoin BTC/USD 4.7% -1.6% $19,386.98
Ethereum ETH/USD 6.6% -9.6% $1,330.52
Dogecoin DOGE/USD 4.2% 1.6% $0.06Keuntungan 24 Jam Teratas (Data melalui CoinMarketCap)
Cryptocurrency % Perubahan 24 Jam (+/-) harga
XRP (XRP) +22.1% $0.5
Ciliz (CHZ) +19.1% $0.3
UNUS SED LEO (LEO) +14.1% $4.92

Lihat juga: Bagaimana Untuk Mendapat Kripto Percuma

Mengapa Ia Penting: Mata wang kripto utama bergerak ke arah bertentangan dengan saham, yang ditutup lebih rendah pada hari Khamis.

S&P 500 dan Nasdaq masing-masing ditutup 0.8% dan 1.4%. Pada masa penulisan, niaga hadapan saham AS dilihat lebih tinggi sedikit.

Sementara itu, hasil Perbendaharaan 10 tahun meningkat daripada paras terendah empat bulan yang dilihat pada awal Ogos kerana pelabur menjangkakan AS Rizab Persekutuan akan terus mengekalkan sikap hawkish dan mengekalkan kadar yang lebih tinggi walaupun ia menjejaskan pertumbuhan ekonomi, dilaporkan Reuters.

Keluk hasil antara perbendaharaan 2 tahun dan 10 tahun adalah yang paling songsang sejak tahun 2000. Penyongsangan mencapai sejauh negatif 58 mata asas, yang menunjukkan kebimbangan yang semakin meningkat tentang kemelesetan yang akan datang.

“Bitcoin berjalan lancar apabila jualan pasaran bon global semakin panas. Baru-baru ini, nampaknya Bitcoin akan menjadi lebih rendah secara mendadak jika Wall Street melihat hasil Treasury meroket dan menjual saham, tetapi itu tidak berlaku. Bahagian bawah Bitcoin boleh wujud jika sepanjang turun naik pasaran ini ia boleh memegang paras $18,000,” kata Edward Moyaseorang penganalisis pasaran kanan dengan OANDAdalam nota yang dilihat oleh Benzinga.

Pedagang mata wang kripto Justin Bennett berkata bahawa kita mungkin akan melihat beberapa “tuntutan semula menaik,” iaitu untuk Bitcoin.

“Saya fikir semua orang perlu menunggu lebih lama untuk penurunan besar,” katanya di Twitter.

Pedagang mata wang kripto Michaël van de Poppe berkata bahawa jumlah permodalan pasaran untuk mata wang kripto telah memperoleh semula purata pergerakan 200 minggu, yang merupakan positif untuk pasaran.

Jon Haspelsekutu perdagangan institusi kanan di BlockFi, menulis tweet bahawa tanpa mengira landskap makro semasa, Ethereum telah menyaksikan tekanan jualan yang ketara disebabkan oleh pelbagai faktor seperti pengurangan dompet ikan paus, penjualan pelombong dan Ethereum Pow (ETHW) perdagangan.

Sementara itu, nisbah harga XRP/BTC mencecah paras tertinggi satu tahun 0.000025 apabila keyakinan membina sekitar Ripple menyelesaikan tuntutan mahkamah dengan AS Suruhanjaya Sekuriti dan Bursakata santiment.

“Alamat jerung & paus aktif memegang 1m hingga 10m [XRP] telah berada dalam corak pengumpulan sejak lewat 2020,” kata platform risikan pasaran di Twitter.

Baca Seterusnya: Rekod Pecah? Ketua Pegawai Eksekutif JPMorgan Terus Membidas Bitcoin, Menggelarnya ‘Skim Ponzi’We would love to give thanks to the author of this post for this outstanding web content

Bitcoin, Ethereum, Dogecoin Meningkat Walaupun Hawkish Fed: Penganalisis Berkata Tunggu ‘Penurunan Lebih Besar’ Akan Lebih Lama – Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), Dogecoin (DOGE/USD)


Visit our social media accounts and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/