Bitcoin Nosedive Meningkat $34K Apabila Indeks Ketakutan Dan Ketamakan Mendaftar ‘Ketakutan Melampau’ | Bitcoinist.com

Bitcoin berada di landasan untuk kerugian minggu keenam berturut-turut, kekalahan berturut-turut paling lama setakat ini. Pengesahan corak ini berkemungkinan meramalkan kerugian tambahan untuk mata wang kripto paling popular di dunia.

Akibatnya, panik yang luar biasa telah kembali ke pasaran bitcoin berikutan kemerosotan baru-baru ini, yang, menurut data, mungkin disebabkan oleh ikan paus.

Minggu ini, Bitcoin mengalami salah satu kemerosotan yang paling ketara pada 2022, kerana pelabur menjangkakan kekeringan wang tunai akibat kenaikan kadar faedah dan pembangunan ekonomi yang lembap.

Cadangan Bacaan | Pasaran NFT Akan Bernilai Lebih Daripada $13 Bilion Menjelang 2027 — Laporan

The broader Bitcoin market continues to remain in the red zone. (Shutterstock)

BTC Ranap Kepada $34,637

Data Coingecko hari Ahad menunjukkan bahawa Bitcoin telah merosot sebanyak 7.5% berbanding minggu sebelumnya dan didagangkan menghampiri paras terendahnya untuk 2022 pada $34,637.

Indeks Ketakutan dan Ketamakan Bitcoin (BFGI) sekali lagi mencapai tahap “ketakutan melampau”, kerana harga mata wang kripto terus menurun.

Indeks Ketakutan dan Ketamakan berada pada paras terendah sejak akhir Januari, dengan bacaan 18 sehingga berita ini ditulis, berbanding 23 semalam.

Malah, metrik itu tidak berada dalam bentuk yang teruk sejak akhir Januari, apabila harga Bitcoin turun kepada $33,000.

Paras tertinggi bulan Mac untuk Bitcoin telah terhakis dengan cepat. Mata wang kripto adalah 34% lebih rendah daripada kemuncak 2022 iaitu $47,937.

1652015907 486 Bitcoin Nosedive Meningkat 34K Apabila Indeks Ketakutan Dan Ketamakan Mendaftar

The Fear and Greed Index has dropped to its lowest level since late January, with a rating of 18 as of this writing, down from 23 the day before. (Image credit: alternative.me)

Pengesahan gelinciran kerugian selama enam minggu berkemungkinan akan menghantar isyarat yang sangat pesimis kepada pedagang dan mengurangkan kedudukan mereka untuk lantunan semula. Ini boleh mengakibatkan kerugian BTC selanjutnya.

BTC jatuh lebih daripada $10,000 dalam sebulan dan mengakhiri bulan di bawah $40,000.

Mei juga tidak bermula dengan baik. BTC melonjak kepada $40,000 berikutan mesyuarat FOMC terkini, di mana Rizab Persekutuan mengumumkan bahawa ia akan menaikkan kadar faedah sebanyak 50 mata asas dan bukannya 75 mata asas. Walau bagaimanapun, peningkatan ini tidak lama.

Penganalisis kini menjangkakan harga terendah Bitcoin serendah $28,000, iaitu purata harga yang direalisasikan. Penembusan tahap ini akan mengakibatkan kerugian bagi majoriti pemegang BTC jangka panjang, yang berpotensi mencetuskan penjualan selanjutnya.

sMDVgDie

BTC total market cap at $658 billion on the weekend chart | Source: TradingView.com

Indeks Ketakutan & Ketamakan Bitcoin: Mengecewakan

Seperti yang dibuktikan oleh Indeks Ketakutan dan Hijau, penurunan harga ini mengakibatkan peralihan dalam sentimen pasaran umum. Statistik memaparkan penemuan akhir antara 0 (ketakutan melampau) hingga 100 (tamak melampau).

Dengan menganalisis siaran media sosial komuniti, tinjauan pendapat, turun naik, volum dagangan, dsb., sentimen aset ditentukan.

Bitcoin tidak bersendirian dalam kerugiannya. Pada bulan sebelumnya, keseluruhan permodalan pasaran crypto telah menurun sebanyak kira-kira $400 bilion.

Avalanche (AVAX) dan Terra (LUNA) adalah antara mata wang kripto utama yang berprestasi paling teruk sepanjang 30 hari sebelumnya.

Sejak pertengahan April, Bitcoin telah berada dalam zon ketakutan, tetapi penurunan harga terkini telah mendorong mata wang kripto menjadi panik yang teruk.

Cadangan Bacaan | Mata Wang Kripto Tidak Akan Menyelamatkan Rusia Daripada Mengelak Sekatan, Kata Moody’s

Featured image CCN.com, chart from TradingView.com

We would like to thank the writer of this short article for this outstanding content

Bitcoin Nosedive Meningkat $34K Apabila Indeks Ketakutan Dan Ketamakan Mendaftar ‘Ketakutan Melampau’ | Bitcoinist.com


You can find our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/