Bitcoin, Penurunan Ethereum, Dogecoin Flat: Penganalisis Melihat Penetapan ‘Pesimisme Kripto Puncak’ Menjelang ‘Bunga Api Fed’ – Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), Dogecoin (DOGE/USD)

Syiling utama jatuh lebih rendah pada petang Selasa apabila paras pasaran mata wang kripto global jatuh 2.5% kepada $921.9 bilion pada 8:18 malam EDT.Prestasi Harga Syiling Utama
syiling 24 jam 7 hari harga
Bitcoin BTC/USD -3.15% -6.3% $18,935.15
Ethereum ETH/USD -3.5% -15.7% $1,328.70
Dogecoin DOGE/USD 0.2% -2% $0.06Keuntungan 24 Jam Teratas (Data melalui CoinMarketCap)
Cryptocurrency % Perubahan 24 Jam (+/-) harga
XRP (XRP) +6.35% $0.41
Helium (HNT) +5.5% $4.89
Bintang (XLM) +5% $0.12

Lihat juga: Kadar Faedah USDC Terbaik

Mengapa Ia Penting: Bitcoin dan Ethereum didagangkan lebih rendah di hadapan Jawatankuasa Pasaran Terbuka Persekutuan mesyuarat (FOMC) dijadualkan pada hari Rabu.

Pada hari Selasa, S&P 500 dan Nasdaq ditutup masing-masing 1.1% dan 0.95% lebih rendah, manakala pada masa penulisan, niaga hadapan saham AS meningkat sedikit.

Kebarangkalian kenaikan kadar 75 mata asas adalah pada 82%, menurut Alat CME FedWatch — isyarat bahawa pelabur boleh menjangkakan langkah hawkish daripada bank pusat AS pada akhir mesyuarat FOMC.

Petikan skrin Alat Fedwatch CME Group

“The Fed memulakan mesyuarat dasar dua hari mereka dan sementara jangkaan 75 mata asas dijangka secara meluas, mesej utama oleh Pengerusi Fed [Jerome Powell] mungkin kadar akan kekal dinaikkan lebih lama daripada jangkaan pasaran,” kata Edward Moyaseorang penganalisis pasaran kanan dengan OANDA.

Mengenai Bitcoin, Moya berkata, “Nasib Bitcoin akan ditentukan oleh bunga api keputusan bank pusat minggu ini, yang boleh membantu menyemarakkan sebarang penjualan untuk menguji semula paras terendah musim panas. Pesimisme puncak hampir di sini untuk crypto, yang diperlukan sebelum wang jangka panjang bertimbun kembali.”

Justin Bennett tweet Selasa bahawa jumlah carta permodalan pasaran tidak mempunyai “penampilan terbaik” masuk ke FOMC.

“Tebasan akan menaik, tetapi kawasan $ 913B ini adalah perlawanan untuk [the total market capitalization] setakat ini,” kata peniaga itu.

Pedagang mata wang kripto Michaël van de Poppe berkata di Twitter bahawa ia adalah “mengagumkan” bahawa minat terhadap Bitcoin adalah “sangat rendah pada ketika ini, manakala setahun yang lalu semua orang melompat ke atas satu sama lain untuk masuk.”

“Ironinya ialah tempoh senyap adalah tempoh terbaik untuk mencari aset seperti itu [Bitcoin]yang sekarang.”

Tweet daripada platform analitik dipacu komuniti CryptoQuant menyatakan bahawa kemungkinan tekanan jualan daripada pemegang jangka panjang telah memberikan tekanan ke bawah pada syiling puncak.

Penganalisis CryptoQuant menunjukkan metrik yang dikenali sebagai Exchange Inflow Coin Days Destroyed (CDD) untuk membuat kes mereka. Nilai metrik yang lebih tinggi menunjukkan lebih ramai pemegang jangka panjang memindahkan syiling mereka untuk tujuan penjualan.

CDD Aliran Masuk Pertukaran Bitcoin — Ihsan CryptoQuant

Penganalisis itu berkata bahawa metrik telah meningkat baru-baru ini dan langkah ke tahap $16,000 mungkin “senario paling berkemungkinan untuk Bitcoin dalam pandangan jangka pendek.”

Baca Seterusnya: Pandangan Bitcoin, Pasaran Kripto Menjelang Keputusan Kadar Faedah Fed: Apa Yang Perlu DiperhatikanWe would like to thank the author of this short article for this remarkable content

Bitcoin, Penurunan Ethereum, Dogecoin Flat: Penganalisis Melihat Penetapan ‘Pesimisme Kripto Puncak’ Menjelang ‘Bunga Api Fed’ – Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), Dogecoin (DOGE/USD)


Explore our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/