Bunyi pelik mengambil alih interkom penerbangan American Airlines

Nah, ini hanya kapal terbang yang pelik.

Penumpang dalam penerbangan American Airlines menuju Dallas awal bulan ini melaporkan mendengar bunyi aneh dari sistem PA pesawat — yang disifatkan oleh seorang pengembara sebagai “di suatu tempat antara orgasme dan muntah.”

Emerson Collins, penerbit filem dan pengarah bukan untung, menyiarkan video dirinya di Twitter bertindak balas terhadap bunyi aneh yang meresap ke dalam kabin dalam penerbangan dari Los Angeles ke Dallas pada 6 September.

“Seseorang dalam penerbangan ini nampaknya telah menceroboh sistem interkom dan terus mengeluarkan bunyi di antara dan syahwat serta muntah,” kata penumpang yang kebingungan dalam klip yang kini viral.

Seorang pramugari kemudian kedengaran bercakap kepada penumpang tentang bunyi dunia lain.

“Tuan-tuan dan puan-puan, kami menyedari terdapat bunyi yang sangat menjengkelkan datang selepas pengumuman awam itu,” katanya dengan tenang.

“Dek penerbangan cuba menyelesaikan masalah, cuba mematikannya, jadi harap bersabar dengan kami. Kami tahu ia adalah satu anomali yang ganjil dan tiada seorang pun daripada kami yang menikmatinya,” tambah anak kapal itu.

Salah seorang juruterbang kemudian berkata: “Kami cuba mengurangkannya.”

Sementara itu, Collins terus berkongsi bunyi tanpa henti.

Penumpang American Airlines Emerson Collins berkata bunyi dari sistem PA adalah “di antara orgasme dan muntah.”
TikTok/Emerson Collins

“Ia sama ada keracunan makanan malang seseorang di bilik mandi atau, seperti, seseorang yang mempunyai pendekatan yang tidak selesa untuk kepuasan peribadi,” Collins memberitahu LA Times.

“Secara harfiah, ia adalah separuh jalan antara orgasme dan muntah,” katanya.

Bunyi – yang bermula sejurus sebelum berlepas dan diteruskan dalam penerbangan – tidak datang dari anak kapal, pramugari memberi jaminan kepada penumpang.

“Saya bersumpah itu gurauan,” kedengaran seorang pramugari memberitahu Collins, yang memutuskan untuk menyiasat perkara itu dengan berjalan di lorong untuk mencari kemungkinan pelawak.

“Tiada sesiapa yang kelihatan mencurigakan,” katanya kepada akhbar itu.

Videonya telah ditonton lebih 1.2 juta kali sejak dia menyiarkannya pada Khamis.

Rakan penumpang bertindak balas terhadap bunyi ganjil
Seorang penumpang berkongsi reaksinya terhadap bunyi ganjil itu.
TikTok/Emerson Collins

Seorang eksekutif teknologi dari Manhattan Beach yang terjumpa video itu berkata dia mempunyai pengalaman pelik yang sama semasa penerbangan American Airlines dari Lapangan Terbang JFK New York ke LAX pada bulan Julai.

Bradley Allen memberitahu LA Times bahawa kedengarannya seperti seseorang telah menggunakan sistem PA semasa “tidak berupaya oleh masalah gastrousus yang teruk – dan hanya mengerang.”

Dalam penerbangannya, Allen berkata, anak kapal juga berusaha untuk meyakinkan penumpang yang terkejut.

“Dengan semua kiasan budaya tentang perkara seperti gremlin di sayap pesawat atau ular di atas kapal terbang, atau apa sahaja, kita semua sudah bersedia untuk perkara gila dan mengganggu yang berlaku di pesawat seperti itu. Dan ia agak sesuai dengan rang undang-undang itu,” katanya kepada akhbar itu.

Penumpang American Airlines Emerson Collins
Collins berkata bunyi itu bermula sebelum berlepas dan berterusan semasa penerbangan.
TikTok/Emerson Collins

“Banyak perkara yang berlaku dalam kehidupan yang tidak dapat diterangkan dan berlaku dan anda hanya perlu memfailkannya dan merenungnya dari semasa ke semasa, tetapi tidak semestinya anda pasti akan mendapat resolusi,” tambah Allen .

Satu lagi penerbangan American Airlines – dari Lapangan Terbang John Wayne di Orange County ke Dallas – terganggu oleh bunyi yang sama pada 18 September, kata LA Times.

Jurucakap syarikat penerbangan Sarah Jantz berkata syarikat itu telah menyiasat insiden dalam penerbangan baru-baru ini – dan menjelaskannya kepada “isu mekanikal.”

“Pasukan penyelenggaraan kami memeriksa pesawat dan sistem PA dengan teliti dan menentukan bunyi itu disebabkan oleh masalah mekanikal dengan penguat PA, yang meningkatkan kelantangan sistem PA apabila enjin dihidupkan,” kata Jantz kepada outlet itu.

Beliau menambah bahawa sistem interkom tidak mempunyai akses luaran dan sambungan WiFi.We want to thank the author of this short article for this outstanding web content

Bunyi pelik mengambil alih interkom penerbangan American Airlines


Take a look at our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/