CBS, kontrak Fox dengan NFL akan menghalang “penurunan ketara” dalam harga Tiket Ahad – ProFootballTalk

Imej Getty

Ramai yang teruja dengan tidak dapat dielakkan Tiket Ahad NFL mendarat dengan pembekal baharu atas pelbagai sebab, daripada kemungkinan perkhidmatan pelanggan yang lebih baik berbanding pendekatan “sila tahan” semasa DirecTV kepada potensi untuk fungsi yang diperluas dan lebih banyak pilihan untuk menonton permainan di luar pasaran. Satu perubahan penting tidak akan dibuat.

Ia tidak akan menjadi lebih murah.

Alex Sherman dari CNBC.com melaporkan bahawa bahasa dalam kontrak antara NFL dan CBS dan Fox menghalang pengurangan ketara dalam mata harga untuk Tiket Ahad, yang pada masa ini mempunyai titik harga musim penuh dalam julat $300. Begitu juga, perkhidmatan penstriman sedia ada seperti ESPN+ tidak boleh hanya menambah Tiket Ahad tanpa caj tambahan untuk meningkatkan pelanggan.

Ia masuk akal. CBS dan Fox mahu orang ramai menonton permainan yang ditawarkan di pasaran tempatan mereka. Jika Tiket Ahad menjadi terlalu berpatutan, ia jumpa lagi kepada tontonan Ahad biasa ahli gabungan di kawasan tertentu.

Walaupun saya tidak mempunyai sebab untuk meragui ketepatan laporan Sherman, saya ingin mendekatinya dari perspektif yang berbeza. NFL telah merundingkan kontrak baharu dengan CBS dan Fox tahun lepas, dengan mengetahui sepenuhnya bahawa jam semakin berdetik pada Tiket Ahad. Jika NFL ingin mencipta laluan untuk akses yang lebih murah ke Tiket Ahad, ia boleh menukar istilah dalam tawaran CBS dan Fox.

NFL tidak. Agaknya, ia tidak mahu. CBS dan Fox berkemungkinan akan menawarkan lebih sedikit kepada NFL jika ia sememangnya lebih mudah dan lebih murah untuk peminat mendapatkan Tiket Ahad, walaupun permainan yang tersedia di pasaran tempatan melalui CBS dan Fox digelapkan. NFL juga meletakkan dirinya untuk hari gaji yang lebih besar untuk Tiket Ahad, memandangkan sesiapa yang mahukannya akan membelanjakan wang yang besar untuk keistimewaan menonton permainan selain daripada yang ditawarkan secara tempatan secara percuma.

Dalam erti kata lain, NFL menggunakan sepenuhnya pengecualian antitrust penyiarannya untuk memaksimumkan hasil daripada CBS, Fox dan DirecTV dengan bersetuju dan/atau mengenakan syarat yang menjadikannya lebih mahal untuk peminat yang, sebagai contoh, tinggal di Jacksonville tetapi akar untuk Steelers untuk melihat semua permainan Pittsburgh.

Terdapat masalah antitrust yang wujud dengan memberitahu peminat satu-satunya cara mereka, jika mereka tinggal di Jacksonville, untuk melihat semua permainan Steelers adalah dengan membeli keseluruhan pakej Tiket Ahad. Peminat sepatutnya boleh membeli Tiket Ahad satu perlawanan pada satu masa, atau satu minggu pada satu masa. Sebaliknya, ia adalah — dan akan tetap — perbelanjaan yang besar untuk mana-mana peminat yang tidak tinggal di pasaran tempat pasukan kegemaran mereka bermain untuk mengikuti satu pasukan yang menarik mereka ke NFL pada mulanya.

Fikirkan tentang yang itu. NFL mahu anda mempunyai pasukan kegemaran. Tetapi NFL secara halus mengarahkan anda ke arah pasukan tempat anda tinggal, dengan menjadikannya lebih mahal untuk melihat pasukan yang anda lebih suka menonton. Terdapat peluang tahun lepas untuk menjadikannya lebih murah dengan menyemak semula syarat yang melindungi permainan CBS dan Fox tempatan, dan NFL tidak melakukannya.

Justeru, sementara bola sepak adalah keluarga, ketamakan adalah baik.

We would love to say thanks to the writer of this short article for this incredible content

CBS, kontrak Fox dengan NFL akan menghalang “penurunan ketara” dalam harga Tiket Ahad – ProFootballTalk


Take a look at our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/