Coinbase Menyaksi Gangguan Besar Di Tengah Permandian Darah Kripto yang Berterusan | Bitcoinist.com

Pertukaran mata wang kripto Coinbase melaporkan mengalami gangguan besar di tengah-tengah kejatuhan harga crypto. Pengguna bursa mengadu tentang kesukaran untuk mengeluarkan dana mereka yang telah menyebabkan gelombang panik di kalangan pelabur.

Coinbase berkata bahawa mereka sedang mengusahakan isu itu dan dana itu selamat. Ia juga ditambah dalam a tweet, “Kami melihat pemulihan selepas melaksanakan pembetulan, tetapi pasukan kami terus memantau keadaan.” Platform media sosial seperti Reddit dibanjiri dengan pertanyaan mengenai Coinbase yang mengalami downtime.

Kebimbangan utama diselubungi sekitar pengeluaran kerana sejumlah besar wang telah terperangkap dalam akaun pengguna Coinbase untuk masa yang lama. Sebahagian pengguna bagaimanapun melaporkan isu tidak dapat mengakses apl atau tapak web sama sekali.

Pengguna Coinbase menyatakan kebimbangan mengenai mengalami kesukaran untuk membuat “perdagangan pantas” di tengah-tengah pasaran menurun yang sengit. Dengan Bitcoin kehilangan nilainya hampir 25% dan dengan kelemahan pasaran yang lebih luas yang berterusan, keperluan untuk membuat perdagangan dan pengeluaran pantas kini telah meningkat.

Coinbase Telah Menempuh Masa Berliku Kebelakangan ini

Coinbase baru-baru ini melaporkan kerugian bersih $430 juta pada suku pertama yang berdasarkan penurunan dalam jualan dan pengguna aktif. Kejatuhan dalam hasil telah dikaitkan secara langsung dengan kejatuhan volum dagangan dan penurunan 19% dalam pengguna bulanan dari suku keempat.

Gangguan rangkaian berlaku berikutan kebimbangan kebankrapan yang sebelum ini disalahfahamkan oleh pengguna daripada pendedahan pendapatan suku tahunan Coinbase. Coinbase telah menyebut bahawa ia memegang $256 bilion dalam kedua-dua mata wang fiat dan mata wang kripto bagi pihak pelanggannya.

Sekiranya pemegang akaun muflis akan dianggap sebagai pemiutang tidak bercagar yang bermaksud pengguna kehilangan wang mereka sekiranya syarikat tidak mampu bayar. Sedikit pendedahan ini telah ditangani oleh Ketua Pegawai Eksekutif Coinbase dalam satu siri tweet.

Ia menyatakan bahawa pendedahan itu disediakan dengan mengambil kira keperluan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC) dan platform pertukaran itu tidak menghadapi risiko muflis. Pengguna, bagaimanapun, telah terjejas oleh kejatuhan nilai saham Coinbase juga.

Bacaan Berkaitan | Ketua Pegawai Eksekutif Coinbase Berkata, ‘Tekanan Tidak Rasmi’ Daripada RBI Mengganggu Pembayaran Kami

Dompet Keras Cara Untuk Pergi?

Tidak lama selepas Ketua Pegawai Eksekutif Coinbase menjelaskan andaian tentang kebankrapan, platform pertukaran menghadapi gangguan. Pengguna Twitter bagaimanapun telah menyatakan kewaspadaan tentang memastikan wang dikunci dalam platform pertukaran kripto.

Sekiranya berlaku muflis, platform pertukaran bertanggungjawab menggunakan wang pengguna untuk menyelamatkan diri. Pemikiran kehilangan wang kepada muflis ini telah menimbulkan kegelisahan di seluruh pangkalan pengguna pertukaran kripto.

Ini adalah apabila ramai pengguna Twitter telah membentangkan idea untuk memindahkan mata wang kripto mereka ke dompet keras atau dompet perkakasan.

Dompet perkakasan akan menyimpan kunci peribadi pengguna dalam peranti perkakasan selamat.

Ini kemudiannya akan membolehkan pemilik mempunyai akses kepada dana mereka dengan bantuan kata laluan atau frasa benih, dompet ini merupakan ciri yang berkuasa untuk menjaga diri.

Berita mengenai gangguan itu datang apabila Binance, bursa kripto terbesar di dunia menggantung token Terra (Luna) dan TerraUSD (UST) Terraform Labs, yang merosot sebanyak 98% dan meletihkan penjimatan nyawa ramai pelabur.

Bacaan Berkaitan | Ketua Pegawai Eksekutif Coinbase Membersihkan Udara Mengenai Risiko Kebankrapan

Bitcoin berharga $29,900 pada carta sehari | Sumber: BTCUSD di TradingView
Featured image from UnSplash, chart from TradingView.comWe would like to say thanks to the author of this post for this remarkable web content

Coinbase Menyaksi Gangguan Besar Di Tengah Permandian Darah Kripto yang Berterusan | Bitcoinist.com


You can view our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/