Cramer: Pasaran beruang ini semakin lama di dalam gigi — inilah yang berubah

Sesuatu sedang berlaku. Anda boleh merasainya. Hari-hari kesusahan, walaupun menyakitkan, kelihatan lebih sunyi. Hari ke atas menunjukkan kekurangan bekalan. Paling penting: Apabila kita berjaya memperoleh pendapatan, kita akan mempunyai banyak syarikat yang membeli balik saham dan, lebih daripada sebelumnya, ia mungkin penting. Jika tidak banyak “di atas”, bermakna tidak banyak untuk dijual, lembu jantan itu benar-benar boleh bergelut.

Kesangsian itu pasti ada. Isteri saya Lisa mempunyai mezcal sendiri yang dipanggil Fosforo (yang bermaksud “padan” untuk asap dalam ekspresinya) dan kami berpeluang pergi ke Chicago untuk melakukan beberapa tandatangan botol di beberapa Binny’s, rangkaian arak yang dominan di rantau ini. Dia menceritakan kisah jenama itu, saya bercakap saham kepada peminat bandar yang indah itu dan kami mengambil banyak gambar.

Kami mempunyai ramai orang, termasuk ramai ahli Kelab yang berterima kasih, dan saya sentiasa meluangkan masa untuk bercakap dengan semua orang. Inilah yang saya dapati: Hampir semua orang gementar tentang pasaran saham. Mereka tidak dipujuk oleh rali pada hari Jumaat, apabila S&P 500 dan Nasdaq meningkat 2.37% dan 2.31%, masing-masing. Mereka telah dicederakan oleh saham semikonduktor yang, seterusnya, telah dicederakan oleh Presiden Joe Biden.

Saya faham itu. Kuasa intelek semikonduktor mungkin menghasilkan cip yang paling perlahan Peranti Mikro Lanjutan (AMD) dan Nvidia (NVDA) sasaran larangan Rumah Putih. Mungkin orang Cina mencari cara untuk meletakkan mereka di pusat data. Atau gunakan mereka secara ketenteraan. Ia mungkin terbukti terlalu banyak untuk dibenarkan oleh Presiden Biden.

Itulah sebabnya kami telah berundur daripada kumpulan, walaupun mengalami penurunan, dan sebaliknya memberi tumpuan kepada banyak nama pertahanan kami.

Walau bagaimanapun, tiada selera untuk pembelian terbaru kami.

Itu satu kesilapan. Memiliki a Johnson & Johnson (JNJ) atau a Jenama Buruj (STZ) tidak menarik. Tetapi mereka mempunyai beberapa aliran tunai terkuat dan kunci kira-kira terbaik dalam perniagaan. Johnson & Johnson benar-benar mempunyai suku tahun yang hebat dan, mungkin yang lebih penting, kita tahu sekarang bahawa perniagaan produk penggunanya adalah lebih pantas daripada mana-mana spin-off lain oleh syarikat ubat. Itu penting kerana ia akan menjadi kesayangan kumpulan baru.

Constellation Brands berada di hadapan dan tengah di Binny’s, kerana pengeluar jenama bir Modelo Negra, Corona dan Pacifico terus mengambil bahagian. Ketua Pegawai Eksekutif Bill Newlands melabur semula dengan cara yang konservatif. Tiada lagi wang yang dibelanjakan untuk ganja atau bir kraf dud, yang bermakna lebih banyak wang dikembalikan kepada pemegang saham. Saya menghargai Canopy, permainan periuk syarikat, sebagai sifar pada ketika ini. Constellation mempunyai begitu banyak jenama yang kukuh untuk dieksport sehingga saya sentiasa terkejut kerana mereka belum sampai ke Victoria, penjual mewah yang besar di Mexico, dan di Bar San Miguel.

Saham yang paling menarik minat saya pada ketika ini ialah Eli Lilly (LLY). Rasanya luar biasa Merck (MRK) semasa larian bersejarahnya pada lewat 80-an apabila ia menemui kaitan antara kolesterol dan penyakit jantung dan mencipta ubat yang dipanggil Mevacor untuk mengurangkan kolesterol. Ia adalah satu kejayaan yang luar biasa dan lebih luar biasa lagi bahawa tidak seorang penganalisis pun dapat bersaing dengan angka dari ubat yang mereka fikir tidak akan menghasilkan lebih daripada $400 juta. Ia dan seumpamanya akhirnya menjadi set ubat terlaris sepanjang zaman, dengan yang terbesar ialah Lipitor.

Kali ini ubat itu dipanggil tirzepatide, yang telah menunjukkan untuk menghasilkan kira-kira 22% penurunan berat badan pada orang dewasa dengan obesiti. Nama yang akan kita kenali ialah Mounjaro. Itulah sebabnya saham Eli Lilly menjadi seperti kuda dan mengapa ia merupakan satu-satunya saham dalam S&P 500 yang mencapai paras tertinggi sepanjang masa pada hari Jumaat.

Sebagai ahli Kelab saya mahu anda berfikir tentang perkara ini. Pada tahun 1987 apabila Mevacor menjana kuasa Merck yang semakin tinggi, saham itu dilanda kemalangan dan kemudian terus berjalan. Saya pernah berdoa ia akan turun supaya saya boleh membeli lebih banyak. Itulah yang akan berlaku kerana ubat ini mendapat kelulusan pantas oleh Pentadbiran Makanan dan Dadah kerana obesiti adalah pembunuh begitu banyak orang. Pada masa ini ia masih dalam percubaan, tetapi ia sedang diketepikan. Sebaik sahaja ia mendapat kelulusan penuh, kita akan melihat gelombang besar peningkatan bilangan daripada penganalisis.

Tetapi mari kita berundur sebentar dan bercakap tentang keseluruhan pasaran.

Pertama, kita berada dalam salah satu corak bermusim yang paling penting pada tahun ini. Seperti yang diingatkan oleh rakan baik saya dan juruteknik lagenda Larry Williams, kami kini telah melepasi titik yang paling menyakitkan. Dan sementara kita mungkin mengalami kemelesetan pada bulan November, ini masih masa yang sesuai untuk membeli.

Purata Perindustrian Dow Jones mendahului, Larry memberitahu saya. Apabila saya melihat syarikat-syarikat yang telah melaporkan sudah, saya suka Depot Rumah (HD) dan UnitedHealth (UNH), Procter & Gamble (PG) dan Johnson & Johnson. Kewangan seperti Goldman Sachs (GS) dan JPMorgan (JPM) boleh meningkat lebih tinggi. Pengeluar dadah seperti Merck dan Amgen (AMGN) boleh naik lebih tinggi.

Tetapi industri sebenar tidak kelihatan dalam bentuk yang begitu hebat. Caterpillar (CAT) boleh mengejutkan dengan pesanan infrastruktur. Honeywell (HON) saham terlalu tertekan. McDonald’s (MCD) sentiasa berjaya menarik suku itu keluar. Dan saya tidak nampak apa-apa yang salah IBM. Coca-Cola (KO) sepatutnya baik untuk pergi. Ia akan lebih kepada pergerakan kumpulan.

Banyak perkara yang saya lihat adalah berdasarkan idea bahawa kita mungkin melihat kemuncak dalam apa yang akan dilakukan oleh Federal Reserve kepada kita dan juga penstabilan dalam pengambilan pekerja. Masalah yang perlu kita lalui — termasuk laporan pengangguran dan mesyuarat Fed (masing-masing 1 dan 2 Nov) — mungkin tidak penting seperti pilihan raya pertengahan penggal. Adakah kita benar-benar fikir orang yang berkecuali politik seperti Pengerusi Simpanan Persekutuan Jerome Powell mahu memberi isyarat lebih banyak kenaikan kadar pada malam pilihan raya? Jika dia berkata dia akan melakukan kenaikan kadar faedah sebanyak 75 mata asas dan itu sahaja, itu boleh menyebabkan rali itu sendiri.

Kini keluar dari musim pendapatan, saya melihat kepimpinan baharu daripada syarikat yang tinggi terperangkap dengan kos mentah yang tidak berkesudahan tinggi, terutamanya pengangkutan dan plastik dan kertas, yang tahun depan akan bertukar daripada angin kencang kepada angin ekor. Kami juga akan mendapat rangsangan besar daripada jangka pendek itu, kerana penganalisis masih tidak mengambil kira kuasa pelaburan raksasa yang bank miliki semasa mereka mengambil deposit anda dan menggunakan pelaburan tanpa risiko.

Tetapi bahagian terbaik dalam beberapa minggu akan datang adalah kesedaran bahawa terdapat sebarang terbitan baru selama setahun, namun masih terdapat banyak wang untuk mencari rumah. Ya, Perbendaharaan 2 tahun, menghasilkan 4.46%, adalah persaingan yang menakjubkan dan saya menerimanya. Walau bagaimanapun, dengan stok yang rendah ini, anda perlu melabur dalam sekurang-kurangnya beberapa penjagaan kesihatan dan kewangan berkualiti tinggi sambil menjauhkan diri daripada teknologi.

Pasti, FAANG kelihatan menarik. Netflix (NFLX) mempunyai suku yang menakjubkan dan boleh terus meningkat, mungkin lebih tinggi. Amazon (AMZN) mempunyai begitu banyak perkara yang perlu dilakukan apabila ia melibatkan kos yang menurun. Platform Meta (META) ialah kuda hitam pada ketika ini. Abjad (GOOGL) perlu menunjukkan beberapa pertumbuhan sebenar dalam awan dan beberapa pertumbuhan yang baik dalam pengiklanan YouTube. Dan epal (AAPL)? Katakan sahaja ia adalah yang paling rumit. Sekiranya ia terkena, kita semua akan membeli saham.

Jadi, saya suka apa yang saya lihat. Memang rasa lain. Pasaran beruang hampir setahun.

Cukup-cukuplah.

(Lihat di sini untuk senarai penuh saham dalam Amanah Amal Jim Cramer.)

Sebagai pelanggan CNBC Investing Club dengan Jim Cramer, anda akan menerima amaran perdagangan sebelum Jim membuat perdagangan. Jim menunggu 45 minit selepas menghantar amaran perdagangan sebelum membeli atau menjual saham dalam portfolio amanah amalnya. Jika Jim telah bercakap tentang saham di CNBC TV, dia menunggu 72 jam selepas mengeluarkan amaran perdagangan sebelum melaksanakan perdagangan.

MAKLUMAT KELAB PELABURAN DI ATAS ADALAH TERTAKLUK KEPADA KAMI TERMA DAN SYARAT DAN DASAR PRIVASIBERSAMA KITA PENAFIAN. TIADA KEWAJIPAN ATAU TUGAS FIDUSIARI WUJUD, ATAU DIBUAT, ATAS PENERIMAAN ANDA BAGI SEBARANG MAKLUMAT YANG DIBERIKAN BERHUBUNGAN DENGAN KELAB PELABURAN. TIADA HASIL ATAU UNTUNG TERTENTU DIJAMIN.

We would love to give thanks to the writer of this article for this outstanding web content

Cramer: Pasaran beruang ini semakin lama di dalam gigi — inilah yang berubah


Visit our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/