Crypto PACs yang disokong oleh Sam Bankman-Fried, Scaramucci merancang blitz iklan saat akhir untuk pilihan raya pertengahan penggal

Samuel Bankman-Fried, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif FTX, memberi keterangan semasa perbicaraan Jawatankuasa Senat Pertanian, Pemakanan dan Perhutanan tentang “Memeriksa Aset Digital: Risiko, Peraturan dan Inovasi,” di Capitol Hill di Washington, DC, pada 9 Februari 2022 .

Saul Loeb | AFP | Imej Getty

Rangkaian jawatankuasa tindakan politik disokong oleh pemimpin industri mata wang kripto sedang merancang kempen iklan saat akhir untuk menyokong calon kongres, menurut salah seorang ketua strategi kumpulan itu.

Web3 Forward dan Crypto Innovation, dua PAC super yang dibiayai oleh eksekutif crypto, kedua-duanya dijangka membelanjakan sekurang-kurangnya enam angka untuk blitz iklan bermula dalam dua minggu, jelas pakar strategi itu. Orang ini enggan dinamakan untuk bercakap secara bebas tentang perancangan peribadi.

Kumpulan itu merancang untuk melabur dalam iklan TV menyokong calon dari kedua-dua belah lorong hanya beberapa hari sebelum Hari Pilihan Raya pertengahan, 8 November, kata orang ini. PAC berhasrat untuk menyiarkan bantuan mereka pada mulanya di California, Oregon, Colorado dan Texas, tetapi masih menilai calon yang akan mereka sokong.

Semasa musim utama, Web3 Forward menyokong Demokrat bertanding untuk Kongres, manakala Crypto Innovation menyokong Republikan, menurut rekod Suruhanjaya Pilihan Raya Persekutuan. Kedua-dua PAC tidak membeli sebarang iklan kempen sejak September, apabila pilihan raya utama akan berakhir.

Daripada 11 perlumbaan Dewan dan Senat Web3 Forward membelanjakan wang, lapan daripada calon pilihan kumpulan itu menang, menurut data daripada OpenSecrets yang tidak memihak. Harapan kongres termasuk calon Senat Pennsylvania John Fetterman, yang PAC membelanjakan $212,000 menyokong.

Crypto Innovation melabur dalam tujuh perlumbaan, dan lima daripada calon pilihannya menang. Mereka termasuk Ted Budd, calon Senat Republikan Carolina Utara yang disokong oleh bekas Presiden Donald Trump.

The perbelanjaan oleh PAC kripto akan menambah jumlah wang tunai dalam apa yang dijangkakan sebagai pilihan raya pertengahan penggal paling mahal pernah. Sudah, $6.4 bilion telah mengalir ke dalam iklan TV, radio dan digital.

Demokrat mengawal Dewan dan Senat tetapi hanya dengan margin yang tipis. Senat berpecah 50-50 mengikut parti, dan Demokrat perlu bergantung kepada Naib Presiden Kamala Harris untuk undian pecah seri.

Segelintir pilihan raya Senat, termasuk di Georgia, Nevada, Pennsylvania dan Arizona, akan menentukan parti mana yang mengawal Senat. Sementara itu, berpuluh-puluh kaum di seluruh negara akan membentuk sama ada Demokrat boleh mengekalkan majoriti lapan kerusi mereka di Dewan.

Web3 Forward dan Crypto Innovation dibiayai terutamanya oleh GMI PAC, satu lagi PAC super yang telah menyaksikan sumbangan besar-besaran daripada pemimpin mata wang kripto. Sumbangan itu termasuk $2 juta pada bulan Januari daripada Ketua Pegawai Eksekutif FTX Samuel Bankman-Fried.

Kumpulan itu juga mendapat $1 juta setiap satu pada bulan Mei daripada Marc Andreessen dan Ben Horowitz, dua rakan kongsi pengurusan di firma modal teroka Andreessen Horowitz, menurut rekod. Portfolio firma itu termasuk syarikat mata wang kripto.

Bekas pengarah komunikasi Trump White House dan pengasas SkyBridge Capital Anthony Scaramucci menderma $100,000 kepada Crypto Innovation pada bulan Mac, menurut pemfailan FEC.

Lembaga pengarah pengasas GMI PAC termasuk pengasas bersama CMS Holdings Dan Matuszewski, pengasas bersama Framework Ventures Vance Spencer, dan Ketua Pegawai Eksekutif FTX Digital Markets Ryan Salame, menurut saluran berita crypto Blok itu.

Web3 Forward dan Crypto Innovation tidak menjawab permintaan untuk komen sebelum diterbitkan.

We want to thank the writer of this post for this amazing material

Crypto PACs yang disokong oleh Sam Bankman-Fried, Scaramucci merancang blitz iklan saat akhir untuk pilihan raya pertengahan penggal


We have our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/