DeLorean kembali (ke masa hadapan) dengan sebuah kereta elektrik, dan beberapa kaveat

Syarikat DeLorean Motor mengeluarkan imej dan spesifikasi kenderaan elektriknya yang akan datang di laman webnya minggu ini.

Syarikat DeLorean Motor/Tangkapan Skrin oleh NPR


sembunyikan kapsyen

togol kapsyen

Syarikat DeLorean Motor/Tangkapan Skrin oleh NPR


Syarikat DeLorean Motor mengeluarkan imej dan spesifikasi kenderaan elektriknya yang akan datang di laman webnya minggu ini.

Syarikat DeLorean Motor/Tangkapan Skrin oleh NPR

Pada tahun 1985, filem itu Kembali ke masa depan menjadikan DMC DeLorean sebagai mesin masa dan nama rumah.

Hampir empat dekad dan beberapa lelaran korporat kemudian, pengeluar kereta terbaru yang membawa nama DeLorean semakin hampir untuk melancarkan kenderaan elektriknya yang sangat dinanti-nantikan.

Syarikat DeLorean Motor mendedahkan imej dan butiran baharu mengenai kereta, Alpha5, kepada pelanggan akses awal pada hari Isnin, sebelum tapak webnya diumumkan pada hari berikutnya.

Kereta konsep – iaitu mula-mula diusik kembali pada bulan Februari – adalah ditetapkan untuk tayangan perdana di pameran kereta berprestij California Pebble Beach Concours d’Elegance pada pertengahan Ogos, dengan pengeluaran terhad akan bermula pada 2024.

“Alpha5 ialah perwakilan DeLorean selama 40 tahun yang lalu,” Ketua Pegawai Pemasaran Troy Beetz berkata dalam satu kenyataan. “Terdapat tanggungjawab yang besar untuk memastikan kami menghormati sejarah jenama DeLorean, tetapi tanggungjawab yang lebih besar dalam mengatur masa depannya… Saya fikir kami melakukan kedua-duanya dengan Alpha5.”

Ia bukan syarikat yang sama di belakang kereta asal

Walaupun namanya, DeLorean Motor Company di belakang Alpha5 bukanlah yang sama yang membawakan DMC DeLorean kepada dunia pada tahun 1981. Syarikat itu mengeluarkan hanya kira-kira 9,000 kereta di kilang Ireland Utaranya dan bankrap pada tahun 1982sebelum ini Kembali ke masa depan malah tiba di pawagam.

Ia telah menghadapi beberapa siri masalah kewangan dan undang-undang berprofil tinggi, yang memuncak dengan penglibatan pengasas John DeLorean dalam operasi menyengat FBI yang berakhir dengan dia ditangkap atas tuduhan konspirasi untuk mendapatkan dan mengedar 55 paun kokain. Beliau dibebaskan daripada semua pertuduhan pada tahun 1984, walaupun dia kemudiannya dibicarakan kerana penipuan dan terpaksa membayar berjuta-juta dolar kepada pemiutang dan peguam dalam dekad berikutnya.

Pada masa yang sama, seorang mekanik kelahiran Liverpool bernama Stephen Wynne telah berpindah ke AS dan membuka kedai pembaikan yang tertumpu pada kereta British dan Perancis. Dia mula memberi tumpuan secara eksklusif pada DeLoreans pada saat tidak ada orang lain yang mahu.

“Berbanding dengan apa yang ada di sekeliling, ia adalah kereta yang kelihatan luar biasa,” kata Wynne kepada Mekanik Popular pada 2019. “Tetapi … tiada sokongan kilang dan saya perlu memikirkan segala-galanya. Ia adalah sebahagian daripada perniagaan, sebahagian daripada ego.”

Menjelang pertengahan 1990-an dia telah memperoleh hak ke atas jenama dan inventori Syarikat DeLorean Motor, yang mana dia menjadi CEO. Syarikat semasa berpusat berhampiran Houston di Humble, Texas, dengan lokasi tambahan di Florida, Illinois dan California.

Ia dibayangkan pada kereta lain selama ini. Sebagai contoh, syarikat mengumumkan rancangan untuk kenderaan elektrik pada tahun 2011 dan, pada tahun 2016berkata ia akan mengeluarkan semula ratusan DeLorean asal berikutan kelulusan akta pengangkutan persekutuan yang membenarkan pembuat kereta membina sejumlah kecil replika.

Maju pantas ke 2022, apabila ia mengumumkan rancangan untuk DeLorean elektrik yang direka semula.

Joost de Vries, Ketua Pegawai Eksekutif DeLorean Motor Company sekarang, memberitahu Texas Public Radio pada bulan Mac bahawa kereta baharu itu akan dibina di bangunan yang belum dibina di San Antonio, dengan syarikat itu merancang untuk mengupah sehingga 450 orang dalam beberapa tahun akan datang (walaupun dia memberitahu penerbitan perdagangan British Autocar bahawa kereta baharu itu akan dibina di Itali).

Dan sementara Alpha5 sedang diiklankan sebagai kemunculan semula, beliau menegaskan bahawa jenama itu tidak pernah benar-benar pergi.

“DeLorean terus hidup dalam permainan dalam talian seperti Forza dan Need for Speed ​​and Asphalt, Playmobile, Hot Wheels,” katanya. “Jenama itu tidak pernah meninggalkan pasaran. Banyak idea yang diusahakan oleh DeLorean pada awal 80-an sebenarnya adalah sesuatu yang sedang kami bangunkan lagi.”

1654025499 72 DeLorean kembali ke masa hadapan dengan sebuah kereta elektrik dan

Keluli tahan karat DeLoreans di Terminal Marina Wilmington, di Wilmington, Del., selepas tiba dari Ireland Utara pada tahun 1981.

AP


sembunyikan kapsyen

togol kapsyen

AP


Keluli tahan karat DeLoreans di Terminal Marina Wilmington, di Wilmington, Del., selepas tiba dari Ireland Utara pada tahun 1981.

AP

Ia adalah melontarkan masa depan

Pembuat kereta itu telah mengeluarkan beberapa imej awal dan butiran mengenai Alpha5 sebelum rancangannya didedahkan pada bulan Ogos.

Syarikat itu bekerjasama dengan Italdesign, firma reka bentuk milik Volkswagen yang membantu membangunkan rupa DeLorean asal, menurut The Verge.

Hasilnya adalah kereta yang mempunyai sedikit persamaan kepada pendahulunya, dengan pintu sayap camar dan tingkap belakang berkisi-kisi. Tetapi beberapa perkara baharu, seperti empat tempat duduk dan sepasang skrin besar, satu di hadapan stereng dan satu dipasang pada konsol tengah.

Spesifikasi untuk model asas termasuk julat lebih daripada 300 batu dan kelajuan tertinggi 155 batu sejam.

Syarikat itu berkata Alpha5 akan dapat memecut dari sifar kepada 60 dalam masa kurang daripada tiga saat. Dan ia boleh mencapai 88 batu sejam – kelajuan yang perlu dicapai untuk perjalanan masa, setiap cerita filem – dalam 4.35 saat.

Harga dijangka berada dalam julat $175,000, permainan dan hiburan laman web IGN laporan. Ia adalah satu lonjakan besar ke hadapan dari tahun 1981, apabila MotorTrend berkata anda boleh mendapatkan DeLorean asal untuk kira-kira $25,000.

Tetapi jangan harap untuk melihat DeLoreans membanjiri jalanan dahulu

De Vries memberitahu Texas Public Radio bahawa pengeluaran kenderaan baharu itu akan terhad, tetapi dia menjangkakan “habis dijual dalam keseluruhan pengeluaran dalam tahun yang kami lancarkan.”

Memetik de Vries, Autocar melaporkan minggu ini bahawa kereta itu akan dijual dalam jangka terhad sebanyak 88, sebagai tanda kepada filem itu. Ia hanya sesuai untuk digunakan di trek dan bukan untuk jalan raya.

Kumpulan kenderaan seterusnya akan dibina dengan matlamat penggunaan sah di jalan raya, tambahnya.

Syarikat itu juga meletakkan sasarannya lebih jauh, dengan de Vries berkata senarainya akhirnya akan berkembang termasuk sebuah coupe sukan, sebuah sedan dan SUV premium.

Tetapi pertama sekali ialah soal pembiayaan: Autocar berkata bahawa DeLorean telah menyelesaikan pusingan permulaan pendanaan awalnya, dan yang seterusnya mungkin terikat dengan IPO

“Kami akan menjadi syarikat awam,” kata de Vries. “Kita mesti begitu. Membina kereta bukan murah, dan anda memerlukan banyak wang untuk merealisasikannya.”We want to give thanks to the author of this short article for this awesome web content

DeLorean kembali (ke masa hadapan) dengan sebuah kereta elektrik, dan beberapa kaveat


You can find our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/