Demokrat menyasarkan Big Oil menjelang pertengahan penggal

Demokrat sedang mencari untuk menyalahkan syarikat minyak untuk harga gas yang tinggi, yang berpotensi menandakan matlamat tahun pilihan raya untuk memfokuskan semula penelitian pada isu yang telah berlarutan Presiden BidenJoe BidenTrump berkata dia tidak berminat menjadi Speaker jika GOP mengambil semula pentadbiran House Biden meningkatkan sokongan untuk usaha antitrust Tenaga & Alam Sekitar — Syarikat minyak menolak pengerusi Dewan LEBIHpenilaian kelulusan.

Dua pengerusi jawatankuasa Dewan yang berbeza telah meminta Ketua Pegawai Eksekutif minyak untuk memberi keterangan mengenai perbezaan antara kejatuhan harga minyak dan harga gas pengguna. Sementara tiga syarikat menolak Pengerusi Jawatankuasa Sumber Asli Rumah Raúl Grijalva (D-Ariz.), beberapa syarikat lain bersedia untuk memberi keterangan di hadapan Jawatankuasa Tenaga dan Perdagangan Dewan pada hari Rabu.

“Sementara keluarga Amerika berjuang untuk memikul beban kenaikan harga gas daripada perang Putin ke atas Ukraine, syarikat bahan api fosil tidak melakukan cukup untuk melegakan kesakitan pada pam, sebaliknya melapik poket mereka dengan satu tangan sambil duduk di atas yang lain,” Tenaga dan Perdagangan Pengerusi Jawatankuasa Frank Pallone Jr. (DN.J.) dan jawatankuasa kecil penyiasatan Pengerusi Dianna DeGette (D-Colo.) berkata dalam satu kenyataan Selasa.

“Sudah tiba masanya kita mengetahui sebab syarikat minyak berpuas hati melihat rakyat Amerika menderita supaya pemegang saham dan eksekutif mereka dapat mengaut keuntungan yang besar. Jawatankuasa kami berharap untuk mendapatkan jawapan daripada syarikat-syarikat ini minggu depan.”

Beberapa penganalisis industri minyak telah menolak tuduhan Demokrat, menunjuk kepada fenomena yang dipanggil roket dan bulu, di mana harga gas biasanya meningkat dengan cepat mengikut harga minyak tetapi lebih perlahan untuk turun sebagai tindak balas kepada penurunan minyak.

Hubungan antara harga minyak dan gas adalah “isu yang sangat sarat, kompleks,” kata Patrick De Haan, ketua analisis petroleum di GasBuddy.

Stesen minyak “selalunya ketinggalan kira-kira tiga hingga empat hari selepas kenaikan yang melepasi sepenuhnya, dan harga kemudian turun dengan lebih perlahan kerana stesen cuba mendapatkan semula margin yang hilang apabila harga naik,” kata De Haan kepada The Hill.

Selain itu, De Haan berkata, stesen enggan menurunkan harga sebagai tindak balas kepada penurunan minyak yang mungkin tidak berpanjangan.

“Perkara terakhir yang mereka mahu lakukan ialah menurunkan harga mereka 5 atau 10 atau 15 sen segelen satu hari, jika mereka mampu… hanya untuk harga melonjak semula keesokan harinya,” katanya.

Tetapi tanpa mengira arah aliran industri, kedua-dua Demokrat kongres dan Biden sering menuduh syarikat minyak utama menaikkan harga dan, sejak konflik Ukraine bermula, menuduh mereka terus mengaut keuntungan daripada konflik sambil membenarkan pengguna Amerika menanggung beban kos yang lebih tinggi.

Rang undang-undang dwikameral yang ditaja oleh Sen. Sheldon Whitehousewhitehousesheldon 032217gnSheldon WhitehouseAlabama AG di pendengaran Jackson tidak akan menyatakan jika Biden ‘dipilih dengan sewajarnya’ LIPUTAN LANGSUNG: Senator GOP memanggang Jackson dalam hari yang melelahkan LIPUTAN LANGSUNG: Senat memulakan pendengaran pengesahan untuk Ketanji Brown Jackson LEBIH (DR.I.) dan Rep. Ro Khannakhannaro 091417gn leadRohit (Ro) KhannaEnergy & Environment — Biden mencari rangsangan dana hampir bilion untuk organisasi EPA Environmental mendedahkan ‘ikrar Perjanjian Baru Hijau’ untuk calon 2022 Laporan Pagi The Hill – Biden: Dasar `Tidak’ untuk perubahan rejim Rusia LEBIH (D-Calif.) akan mengenakan cukai kepada syarikat minyak utama ke atas keuntungan durian runtuh dan memberikan rebat kepada rakyat Amerika daripada hasil tersebut.

“Apa yang kita lihat hasil daripada pencerobohan Rusia ialah banyak spekulasi dan tingkah laku kartel yang telah menaikkan harga minyak dan gas secara mendadak,” kata Whitehouse pada sidang akhbar petang Rabu. “Perhatikan bahawa kos tidak berubah, tidak ada kenaikan kos yang sama untuk menandingi kenaikan harga. … Ini adalah kenaikan harga pilihan di pihak syarikat minyak besar.”

Demokrat Kongres telah menuntut jawapan daripada eksekutif minyak sebelum ini, terutamanya dalam pendengaran Jawatankuasa Pemantauan dan Pembaharuan Dewan pada akhir 2021 yang mengkaji sejauh mana mereka menyedari hubungan antara pembakaran bahan api fosil dan perubahan iklim.

Dorongan terbaru berbeza dalam satu aspek utama, bagaimanapun: dengan pilihan raya separuh penggal 2022 semakin hampir, pengundi mungkin akan menyalahkan parti yang berkuasa atas kesakitan di pam, jika mereka tidak menyalahkan syarikat minyak.

Parti penyandang — dan presiden — lazimnya mendapat populariti daripada kenaikan harga gas, walaupun harga ditentukan oleh gabungan faktor yang kebanyakannya di luar kawalan presiden.

Perbicaraan Jawatankuasa Tenaga dan Perdagangan akan diadakan hanya beberapa bulan selepas pendengaran Jawatankuasa Pemantauan dan Pembaharuan. Rep. Katie Porter (D-Calif.), ahli kedua-dua panel Oversight dan Sumber Asli, memberitahu The Hill lebih banyak perbicaraan Oversight di mana CEO akan diminta memberi keterangan secara khusus mengenai harga gas sedang dalam perbincangan.

“Kami meminta mereka berada di bawah kepimpinan Rep. Khanna untuk bercakap tentang disinformasi perubahan iklim, dan saya fikir ia amat sesuai untuk mendapatkan mereka kembali,” katanya.

Rep. Dalam Titustitusdina 040814gnAlice (Dina) Costandina Titus14 ditembak di lounge hookah Las Vegas Demokrat tekan Setiausaha Pendidikan berhubung rancangan untuk menyambung semula pembayaran pinjaman pelajar Pengganti, Mace menyeru NIH untuk menghentikan eksperimen haiwan SELANJUTNYA (D-Nev.), Sementara itu, memperkenalkan undang-undang awal bulan ini dengan Rep. Peter DeFaziodefaziopeter 071316 gnPeter Anthony DeFazioPenggubal undang-undang memberi penghormatan kepada mendiang Wakil Rakyat GOP. Don Young berbaring di negara di Capitol Jangan memeluk Arab Saudi dan UAE kerana krisis Ukraine Penggubal undang-undang menggesa Biden meminta Kongres sebelum menghantar tentera ke Ukraine LEBIH (D-Ore.) yang akan mewujudkan cukai untung durian runtuh ke atas syarikat minyak untuk pendapatan boleh cukai terlaras (ATI) tahun ini lebih 110 peratus lebih besar daripada purata ATI pra-pandemi.

Ditanya sama ada pengundi akan menerima idea syarikat minyak sebagai punca masalah mereka, Titus memberitahu The Hill, “Saya percaya begitu.”

“Syarikat besar tidak begitu popular pada hari ini,” tambah Titus. Dia menunjuk kepada bilangan permit penggerudian yang tidak digunakan, berkata syarikat telah “mengambil kesempatan daripada perang untuk menaikkan harga berbanding menggunakan semua lesen yang mereka sudah ada untuk menggerudi yang hanya duduk di sana tidak digunakan.”

Rumah Putih telah menekankan jurang yang dibenarkan juga, dengan kedua-dua Biden dan setiausaha akhbar Rumah Putih Jen Psakipsakijen gettyJen Psaki Pegawai keselamatan negara AS akan pergi ke India untuk membincangkan maklum balas Rusia Pengarah komunikasi Rumah Putih untuk memberi taklimat akhbar Laporan Pagi The Hill – Biden: Dasar `Tiada’ untuk perubahan rejim Rusia LEBIH berulang kali menekankan 9,000 permit penggerudian minyak yang tidak digunakan pada masa ini.

Senator Richard Blumenthal (D-Conn.), salah seorang penaja bersama Senat rang undang-undang Khanna-Whitehouse, menyatakan keyakinan mesej itu akan bergema dengan rakyat Amerika.

“Saya rasa rakyat Amerika benar-benar marah,” katanya kepada The Hill. “Mereka mahu syarikat minyak besar ini dikenakan cukai untuk mendapatkan semula wang dalam poket mereka.”

We wish to give thanks to the author of this post for this outstanding content

Demokrat menyasarkan Big Oil menjelang pertengahan penggal


You can view our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/