DeSantis melonjakkan bola sepak selepas majikan utama meninggalkan Chicago untuk Florida

Republikan Florida Gabenor Ron DeSantis sedang menggembar-gemburkan sifat mesra perniagaan di negerinya sebagai tindak balas kepada berita bahawa seorang pengurus dana lindung nilai jutawan melarikan diri dari Chicago yang dilanda jenayah dan memindahkan syarikatnya ke Florida.

“Di bawah kepimpinan Gabenor DeSantis, Florida berkembang pesat, kerana ia adalah negara bebas,” kata Setiausaha Akhbar DeSantis Christina Pushaw kepada Fox News Digital sejurus selepas pengumuman bahawa bilionair Ken Griffin adalah memindahkan syarikatnya, Citadel Securities, dari Chicago ke Miami. “Pekerja dan pemilik perniagaan tidak perlu bimbang tentang penutupan, sekatan atau mandat. Cukai adalah rendah, manakala infrastruktur terus bertambah baik.”

“Lebih-lebih lagi, Florida adalah negara undang-undang dan perintah,” Pushaw meneruskan. “Jenayah keganasan telah meroket di bandar-bandar seperti Chicago kerana ideologi kiri pro-jenayah. Kami tidak bertolak ansur dengan perkara itu di Florida. Kerana persekitaran kami yang selamat, mesra perniagaan, perniagaan dari seluruh negara berpindah ke sini, mewujudkan pekerjaan dan pendapatan. Kami selamat datang Citadel ke Miami sebagai ketibaan baharu terbaharu!”

Dalam memo kepada pekerja awal minggu ini, Griffin menggelar Miami sebagai bandar “kepelbagaian” dan mencadangkan “tenaga”nya akan menawarkan persekitaran yang lebih baik. Walaupun dia tidak secara langsung memetik statistik jenayah yang semakin meningkat di Chicago dalam memo, Griffin sebelum ini telah menyuarakan kekecewaan terhadap jenayah di Windy City.

DESANTIS MEMANGGANG MEDIA, TERTANYA-TANYA JIKA ADA ‘MEA CULPA’ UNTUK MEMAJIKAN ANDREW GILLUM PADA 2018

Gabenor Florida Ron DeSantis bercakap pada sidang akhbar di pusat pelancongan Buc-eeís (Foto oleh Paul Hennessy/Image SOPA/LightRocket melalui Getty Images / Getty Images)

“Jika orang ramai tidak selamat di sini, mereka tidak akan tinggal di sini,” kata Griffin kepada Wall Street Journal pada bulan April. “Saya mempunyai beberapa rakan sekerja yang dirampas dengan todongan senjata. Saya mempunyai rakan sekerja ditikam semasa dalam perjalanan ke tempat kerja. Banyak isu pecah rumah. Maksud saya, itu adalah latar belakang yang sangat sukar untuk menarik bakat ke bandar anda.”

2021 ialah Tahun paling dahsyat di Chicago dalam suku abad dengan 797 pembunuhan, paling banyak sejak 1996 dan 25 lebih banyak daripada yang dicatatkan pada 2020.

UNDIAN 2024: DESANTIS EDGES TRUMP DI HAMPSHIRE BARU, YANG MEMEGANG PRESIDEN PERTAMA PRIMER

Selain itu, terdapat 3,561 insiden tembakan pada tahun 2021, iaitu lebih 300 lebih daripada yang dicatatkan pada tahun 2020 dan 1,415 lebih insiden tembakan yang mengejutkan daripada yang dicatatkan di bandar pada tahun 2019.

Ken Griffin Citadel

Ken Griffin, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif, Citadel, bercakap semasa Persidangan Global Institut Milken di Beverly Hills, California, pada 2 Mei 2022. (Foto oleh PATRICK T. FALLON/AFP melalui Getty Images / Getty Images)

Sehingga Mei, terdapat 17,597 laporan mengenai jenayah kekerasan di Chicago sejak awal tahun iaitu peningkatan sebanyak 35% berbanding 13,026 jenayah kekerasan tahun lalu dalam tempoh masa yang sama.

BANDAR TERBAIK UNTUK KERJA MUSIM PANAS PADA 2022: LAPORAN

Griffin, yang dilaporkan bernilai hampir $30 bilion, telah aktif secara politik di Chicago dan dicurahkan hampir $50 juta daripada kekayaan peribadinya kepada Aurora, cabaran gabenor “tegas terhadap jenayah” Datuk Bandar Illinois Richard Irvin kepada Gabenor Demokrat Illinois, JB Pritzker.

Sejak permulaan wabak coronavirus, penutupan, cukai yang tinggi, dan peningkatan jenayah telah menyebabkan ramai individu dan perniagaan berpindah ke Negeri Sunshine.

Sarasota dan Tampa kedua-duanya berada dalam lima kawasan metropolitan teratas yang dipindah oleh orang pada 2021, menurut laporan daripada pasaran hartanah dalam talian Zillow. Kawasan metropolitan teratas orang berpindah ke Sarasota dan Tampa ialah Chicago dan New York City. Miami juga merupakan jawatan teratas untuk orang yang berpindah dari New York City, Zillow mendapati.

“Rancangan kami adalah untuk menilai semula pada musim panas 2022 di mana kami ingin pergi,” bekas penduduk Chicago, Lauren Callahan memberitahu Fox News Digital pada bulan Disember. “Tetapi dengan COVID dan kehidupan bandar secara amnya…kami memutuskan untuk datang ke Florida pada bulan November.”

DAPATKAN PERNIAGAAN FOX DALAM PERJALANAN DENGAN KLIK DI SINI

Daya penggerak utama di sebalik langkah Callahan ialah protokol COVID-19 Chicago, yang memastikan dia dan tunangnya berada di dalam apartmen “kecil, satu bilik” untuk jangka masa yang panjang apabila perniagaan bandar dan restoran ditutup, serta “keluar daripada mengawal” jenayah.

Gabenor Illinois Pritzker

Calon gabenor Demokrat JB Pritzker tersenyum selepas memenangi pemilihan utama gabenor Demokrat mengatasi lima yang lain, Selasa, 20 Mac 2018, di Chicago. (Foto AP/Charles Rex Arbogast) (Foto AP/Charles Rex Arbogast / Bilik Berita AP)

“Ia menjalar ke North Side, di mana kami tinggal. … Anda tahu, ia adalah sebuah bandar, jadi di mana-mana sahaja mempunyai isunya, tetapi ia biasanya salah satu kawasan yang lebih selamat. Percutian kereta, rompakan — hanya sehingga saya melakukannya. “Saya tidak berasa selamat bersendirian di luar jika keadaan gelap,” katanya. “Ia bukan cara yang baik untuk hidup.”

We would love to say thanks to the writer of this write-up for this amazing content

DeSantis melonjakkan bola sepak selepas majikan utama meninggalkan Chicago untuk Florida


You can find our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/