Di tengah-tengah tuntutan penarikan balik dan penyakit, perkhidmatan makanan Daily Harvest mendapatkan FDA

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

Daily Harvest, sebuah perkhidmatan yang menawarkan penghantaran makanan sejuk beku vegan ke rumah yang didakwanya baik untuk pengguna dan alam sekitar, sedang bergelut dengan dakwaan bahawa salah satu produknya menyakitkan hati orang ramai. Syarikat yang disokong selebriti itu “bekerjasama dengan sekumpulan pakar untuk membantu kami menyelesaikan perkara ini” selepas aduan daripada pelanggan yang mengatakan mereka mengalami masalah perut, hati dan pundi hempedu selepas memakannya. Daun bawang Perancis dan lentil hancurmeminta Pentadbiran Makanan dan Dadah, “ahli mikrobiologi, toksin dan pakar patogen serta alahan” untuk mengenal pasti sebarang masalah, katanya dalam nota kepada pelanggan disiarkan hari Rabu di Instagram.

“Semua keputusan patogen dan toksikologi telah kembali negatif setakat ini, tetapi kami terus melakukan ujian yang meluas dan akan memastikan anda dikemas kini,” tulis syarikat itu dalam siaran itu.

Syarikat itu pada Ahad berkata ia telah menasihatkan sesiapa sahaja yang telah membeli produk itu – campuran yang termasuk lentil, skuasy butternut, quinoa, biji rami dan cendawan kremini dan dipasarkan sebagai topping berasaskan tumbuhan yang rangup – untuk melupuskannya.

Grace Young ‘tidak akan tutup mulut’ tentang menyelamatkan Chinatown

Tindakan itu menyusuli laporan di media sosial daripada orang yang mengatakan bahawa mereka telah makan hancur dan kemudiannya mengalami pelbagai simptom yang terdengar serius termasuk loya yang melampau, kekejangan, demam, gatal-gatal badan dan tanda-tanda masalah hati. Pada hari Rabu, Daily Harvest berkata dalam catatan Instagramnya bahawa ia telah berhubung dengan “pelanggan yang melaporkan reaksi buruk dan sedang mengumpul data untuk meneruskan siasatan.”

Wakil Daily Harvest tidak menjawab pertanyaan tentang jumlah produk yang telah diedarkan, merujuk The Post kepada bahasa dalam kenyataan yang diterbitkan. E-mel daripada jurucakap FDA berkata agensi itu tidak dapat mengesahkan atau menafikan siasatan yang tidak disenaraikan di awamnya senarai wabak (Tuaian Harian tidak dinamakan di atasnya). “Bergantung kepada keseriusan masalah itu, penyiasat FDA boleh melawat orang yang membuat aduan, mengumpul sampel produk, dan memulakan pemeriksaan,” tulis jurucakap itu.

Syarikat itu, yang diasaskan pada 2015 dan menarik pengaruh dan, dilaporkan, pelabur selebriti termasuk Serena Williams, Gwyneth Paltrow, Shaun White dan Bobby Flay, menyatakan dirinya sebagai pembekal makanan yang dituai secara mampan. “Tuai Harian sedang dalam misi untuk menjadikannya sangat mudah untuk makan lebih banyak buah-buahan + sayur-sayuran setiap hari,” kata laman web syarikat itu, yang menawarkan pelbagai mangkuk beku, smoothie dan roti rata. “Daripada benih ke pinggan, kami komited kepada sistem makanan yang lebih baik, yang mengutamakan kesihatan manusia dan planet.”

Pelanggan menyatakan kekecewaan dengan cara syarikat mengendalikan isu tersebut. Daily Harvest menambah kemas kini pada beberapa siaran Instagram promosi yang menyatakan pautan kepada “mesej penting mengenai Lentil + Leek Crumbles Perancis kami.” Pengulas mengadu bahawa syarikat itu tidak lebih berterus-terang tentang masalah yang mungkin berlaku dan membanjiri jawatannya dengan duri. Kepada siaran yang memaparkan imej aneh kentang yang dikupas untuk kelihatan seperti orang dalam pakaian mandi, dengan kapsyen “Matahari keluar, keluar,” seorang pengguna menjawab: “Adakah anda tahu apa lagi yang keluar? Anda cuba untuk menutup pencemaran runtuh … Ketelusan sifar anda kehilangan pelanggan dalam diri saya seumur hidup!!!!”

We wish to thank the writer of this article for this remarkable web content

Di tengah-tengah tuntutan penarikan balik dan penyakit, perkhidmatan makanan Daily Harvest mendapatkan FDA


Check out our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/