DirecTV menggugurkan OAN hari ini, menolak rayuan GOP untuk mengekalkan rangkaian sayap kanan

One America News secara rasmi telah dialih keluar daripada DirecTV, kerana penyedia TV menahan tekanan daripada Republikan untuk mengekalkan rangkaian sayap kanan dalam barisan salurannya. Jurucakap DirecTV mengesahkan kepada Ars hari ini bahawa pengalihan keluar saluran diteruskan seperti yang dijadualkan.

Masa depan OAN diragui kerana pemilik rangkaian itu berkata kehilangan perjanjian DirecTV mungkin memaksanya untuk ditutup. DirectTV sebelum ini mengeluarkan notis kepada pengguna menyatakan bahawa OAN akan meninggalkan barisan saluran satelit DirecTV dan perkhidmatan dalam talian DirecTV Stream selepas 4 April. Penyingkiran itu turut menjejaskan A Wealth of Entertainment (AWE), satu lagi saluran yang dimiliki oleh syarikat induk OAN Herring Networks.

DirecTV mengumumkan ia tidak akan memperbaharui perjanjian pengangkutannya dengan OAN selepas tekanan daripada kumpulan advokasi yang ditunjuk OAN “adalah penyokong utama gerakan Hentikan Mencuri,” menyebarkan “pembohongan penipuan pilihan raya yang mendakwa pilihan raya 2020 dicuri daripada Donald Trump,” “stok[ed] seruan ganas untuk menyerang Capitol AS,” dan menyiarkan “maklumat palsu COVID-19 dari dinding ke dinding.” Wakil AS Anna Eshoo (D-Calif.) dan Jerry McNerney (D-Calif.) juga telah dipersoalkan Pemilik DirecTV AT&T dan penyedia TV lain tentang sebab mereka membawa OAN, Newsmax dan Fox News.

DirecTV telah memperluaskan perjanjiannya dengan Fox dengan persembahan Penstriman Fox Nation sebagai alat tambah premium. Apabila ditanya sama ada ia akan mengekalkan Newsmax, DirecTV memberitahu Ars, “Seperti yang kami lakukan untuk setiap rangkaian dalam barisan kami, kami akan menilai dan membuat keputusan semasa kami menghampiri tamat tempoh setiap kontrak.” Jurucakap DirecTV juga berkata, “Saya tidak bebas untuk memberikan tarikh tamat kontrak [with Newsmax].”

OAN menyaman DirecTV dan AT&T

Rangkaian Herring menyaman DirecTV dan pemilik majoriti AT&T pada 7 Mac, mendakwa pelanggaran kontrak dan pelanggaran lain. Salah satu dakwaan OAN ialah AT&T dan DirecTV melanggar peruntukan kerahsiaan dalam kontrak mereka dengan memberitahu akhbar tentang tarikh tamat tempoh April 2022.

Tuntutan pelanggaran kontrak utama OAN adalah jangka panjang memandangkan DirecTV tidak menamatkan perjanjian pengangkutan awal. Pembekal TV mengumumkan pada bulan Januari bahawa “Kami memaklumkan [OAN owner] Herring Networks bahawa, berikutan semakan dalaman rutin, kami tidak bercadang untuk memasuki kontrak baharu apabila perjanjian semasa kami tamat tempoh” dan kemudian menggugurkan saluran tersebut apabila perjanjian itu tamat tempoh minggu ini.

AT&T Saya katakan di luar DirecTV menjadi syarikat berasingan tahun lepas tetapi masih memiliki 70 peratus daripadanya.

Tuntutan Herring mengatakan bahawa “OAN dan AWE mungkin terpaksa dimatikan kerana Herring tidak lagi dapat menyiarkan OAN dan AWE melalui DirecTV dan Herring pada masa ini mempunyai pilihan pengangkutan alternatif yang terhad.” OAN laman web mengatakan rangkaian itu masih menggunakan Verizon FiOS, CenturyLink dan pembekal yang lebih kecil. OAN juga menjual langganan dalam talian terus kepada pengguna dengan harga $5 sebulan.

Dalam kes mahkamah 2020, seorang akauntan OAN memberi keterangan bahawa perjanjian dengan AT&T dan DirecTV memberikan 90 peratus pendapatan Herring Networks, menurut Reuters. “Tanpa perjanjian DirecTV, akauntan itu berkata di bawah sumpah, nilai rangkaian ‘akan menjadi sifar,'” kata artikel itu.

Peguam Negara Republikan menekan DirecTV untuk mengekalkan OAN

Selepas pengumuman Januari DirecTV, OAN menjadi hos Dan Ball menggesa penonton untuk menggali “kotoran” pada Pengerusi Lembaga AT&T William Kennard dan kepada “Panggil talian sokongan AT&T. Mengadu, bangkitkan neraka, e-mel, panggilan telefon setiap hari, setiap jam, tetapkan penggera pada telefon anda, tiup talian telefon, minta mereka kekalkan OAN—ini adalah penapisan yang terbaik.”

Peguam Negara Texas Ken Paxton dan lima lagi peguam negara Republikan bulan lepas desak DirectTV untuk membalikkan keputusannya, mendakwa bahawa “kegagalan anda berbuat demikian bukan sahaja akan menyebabkan anda kehilangan berjuta-juta dolar dalam perniagaan, tetapi juga mendorong berjuta-juta rakyat Amerika untuk membatalkan perkhidmatan anda secara langsung, seperti yang telah disebut oleh Presiden Trump dan tokoh terkemuka lain. untuk.”

Satu lagi surat daripada Peguam Negara West Virginia Patrick Morrisey menuduh DirecTV mengalah kepada ahli Kongres Demokrat, merujuk surat daripada Eshoo dan McNerney. “Perkara terakhir yang diperlukan negara kita sekarang ialah penapisan korporat terhadap suara konservatif atas arahan ahli Kongres dan pihak lain yang ingin menghentikan perdebatan dengan mengehadkan capaian mereka yang tidak bersetuju dengan mereka,” tulis Morrisey.

Senator AS Steve Daines (R-Mont.) turut dipanggil di DirecTV untuk mengekalkan OAN, dengan mengatakan “kekurangan ketelusan dengan penonton OAN di Montana dalam proses membuat keputusan anda adalah tidak boleh diterima dan mempunyai rupa menyasarkan penyokong bekas Presiden Donald Trump.”

We would love to give thanks to the author of this article for this incredible web content

DirecTV menggugurkan OAN hari ini, menolak rayuan GOP untuk mengekalkan rangkaian sayap kanan


You can find our social media profiles here as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/