Dogecoin Lonjakan, Bitcoin Dan Ethereum Bersedia Untuk Melambung: Pandangan Cryptos Ke Hujung Minggu – Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), Dogecoin (DOGE/USD)

Bitcoin BTC/USD meningkat kira-kira 1.8% lebih tinggi semasa sesi dagangan 24 jam Jumaat seiring dengan S&P 500yang melonjak lebih 2%.

Ethereum ETH/USD juga meningkat lebih daripada 2%, manakala Dogecoin DOGE/USD melonjak hampir 12% lebih tinggi selepas perjanjian Elon Musk untuk membeli Twitter ditutup.

Baca lebih lanjut mengenai pengambilalihan Twitter Musk di sini.

Dogecoin memperoleh semula purata bergerak mudah (SMA) 200 hari pada hari Jumaat, yang Benzinga memanggil pada Khamis. Bitcoin dan Ethereum masing-masing adalah 17% dan 8%, di bawah SMA 200 hari tetapi menyesuaikan diri dengan corak bendera lembu jantan, yang boleh membantu kedua-dua kripto puncak mendapat tempat pada hujung minggu.

Bendera lembu jantan corak dicipta dengan kenaikan mendadak lebih tinggi membentuk tiang, yang kemudiannya diikuti dengan corak penyatuan yang membawa stok lebih rendah antara saluran dengan garis selari atau ke dalam corak segi tiga mengetatkan.

  • Bagi peniaga menurun, “trend adalah rakan anda” (sehingga tidak) dan saham mungkin terus menurun dalam saluran berikut untuk jangka masa yang singkat. Peniaga yang agresif boleh membuat keputusan untuk memendekkan stok pada garis arah aliran atas dan keluar dari dagangan pada garis arah aliran bawah.
  • Peniaga yang menaik akan mahu memerhatikan penembusan dari garis arah aliran menurun atas pembentukan bendera, pada volum tinggi, untuk kemasukan. Apabila stok pecah daripada corak bendera lembu, pergerakan yang diukur lebih tinggi adalah sama dengan panjang tiang dan harus ditambah kepada harga terendah dalam bendera.

Bendera lembu jantan dinafikan apabila saham menutup hari dagangan di bawah garis arah aliran bawah corak bendera atau jika bendera jatuh lebih daripada 50% ke bawah panjang tiang.

Mahu analisis langsung? Cari saya di lounge BZ Pro! Tekan di sini untuk percubaan percuma.

Carta Bitcoin: Bitcoin’s Lonjakan 9% pada hari Selasa dan Rabu, berpasangan dengan penyatuan Khamis dan Jumaat, mungkin telah menyelesaikan kripto menjadi corak bendera lembu pada carta 24 jam. Jika corak itu dikenali, langkah yang diukur boleh membawa kripto ke arah paras $22,000.

Pedagang dan pelabur boleh melihat Bitcoin keluar dari garis arah aliran menurun atas bendera pada volum yang lebih tinggi daripada purata untuk menunjukkan corak telah diiktiraf. Jika kripto jatuh di bawah purata bergerak eksponen lapan hari, corak akan dinafikan.

Bitcoin telah didagangkan dalam aliran menaik sejak 21 Okt, dengan tertinggi terkini yang lebih tinggi terbentuk pada hari Rabu pada $21,022 dan yang terkini disahkan rendah lebih tinggi dicetak pada tanda $19,240 pada hari Selasa. Jika Bitcoin rosak daripada pembentukan bendera, peniaga kenaikkan harga akan mahu melihat kripto membentuk batang lilin pembalikan kenaikkan, seperti doji atau batang lilin tukul, melebihi $19,300 untuk keyakinan aliran menaik akan berterusan.

Bitcoin mempunyai rintangan di atas pada $21,313 dan $22,720 dan sokongan di bawah pada $19,915 dan $17,580.

Carta Ethereum: Seperti Bitcoin, Ethereum nampaknya telah berubah menjadi bendera lembu antara hari Selasa dan Jumaat, dengan tiang terbentuk dalam dua hari pertama tempoh masa dan bendera terbentuk sepanjang hari-hari berikutnya. Langkah yang diukur, jika bendera lembu Ethereum diiktiraf, ialah 19.5% yang menunjukkan kripto boleh melonjak ke arah $1,770.

  • Ethereum juga berdagang dalam corak aliran menaik yang disahkan, dengan paras terendah yang lebih tinggi terkini dicipta pada hari Isnin pada $1,324 dan tertinggi yang paling tinggi disahkan terkini terbentuk pada paras $1,595 pada hari Rabu. Jika Ethereum pecah melalui corak bendera lembu, hari rendah hari Jumaat mungkin menandakan rendah lebih tinggi seterusnya dalam aliran menaik.
  • Ethereum mempunyai rintangan di atas pada $1,717.41 dan $1,957.24 dan sokongan di bawah pada $1,421.80 dan $1,245.

Tekan di sini untuk tiket dan maklumat untuk persidangan Future of Crypto Benzinga pada 7 Disember di New York City!

Carta Dogecoin: Selepas menyatukan pada rangka masa yang lebih kecil di bawah SMA 200 hari semasa sesi 24 jam Khamis, Dogecoin memperoleh semula tahap pagi Jumaat. Dari sudut teknikal, Dogecoin kini menikmati kitaran lembu tetapi tidak jelas berapa lama sentimen itu akan bertahan.

  • Dogecoin memulakan aliran menaik pada 13 Oktober tetapi tidak membentuk paras rendah yang lebih tinggi sejak 21 Oktober, apabila kripto melantun daripada paras $0.057. Akhirnya, Dogecoin akan menjejak semula lebih rendah untuk mencetak rendah seterusnya yang lebih tinggi dan apabila itu berlaku, pedagang kenaikkan harga akan mahu melihat pembalikan ke atas berlaku di atas atau pada SMA 200 hari.
  • Dogecoin telah melihat volum yang jauh melebihi purata sepanjang tiga tempoh dagangan 24 jam yang lalu, yang menunjukkan jumlah minat yang tinggi dalam kripto. Sehingga petang Jumaat, volum Dogecoin telah diukur dalam kira-kira 1.15 bilion pada Coinbase, berbanding purata 10 hari sebanyak 275.95 juta.
  • Dogecoin mempunyai rintangan di atas pada $0.083 dan $0.099 dan sokongan di bawah pada $0.075 dan $0.067.

Lihat juga: Harga Dogecoin Meningkat Lebih Daripada 9% Dalam Masa 24 jam

Foto: Shutterstock

We would love to thank the author of this post for this amazing material

Dogecoin Lonjakan, Bitcoin Dan Ethereum Bersedia Untuk Melambung: Pandangan Cryptos Ke Hujung Minggu – Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), Dogecoin (DOGE/USD)


Check out our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/