Dow Jones Jatuh Mendahului Minit Fed; 3 Penggerak Pendapatan Utama

Niaga hadapan Dow Jones lebih tinggi menjelang pembukaan Selasa selepas Purata Perindustrian Dow Jones berakhir dengan kerugian sederhana pada hari Isnin. Saham Tesla menjunam, mencecah paras terendah 52 minggu dan menghampiri paras terendah dua tahun. Minit daripada mesyuarat dasar terbaru Rizab Persekutuan akan dikeluarkan pada hari Rabu.
XMinggu cuti pendek akan menerima banjir data ekonomi pada hari Rabu, termasuk sentimen pengguna, pesanan barangan tahan lama, tuntutan pengangguran kali pertama, bacaan PMI dan jualan rumah baharu. Pasaran saham akan ditutup Khamis untuk Thanksgiving, bersama-sama dengan sesi dagangan yang dipendekkan pada hari Jumaat.

Dell (DELL), Pakaian Bandar (URBN) dan Zoom Video (ZM) merupakan penggerak utama pendapatan lewat Isnin. Saham DELL turun 2.5% dalam perdagangan lanjutan, manakala saham Urban naik hampir 3%. Saham Zoom Video jatuh lebih daripada 5% dalam dagangan lewat.

Musim pendapatan suku ketiga bersambung minggu ini, dengan laporan daripada Baidu (BIDU), Belian terbaik (BBY), Rusa (DE), Barangan Sukan Dick (DKS), Pokok Dolar (DLTR) dan Nordstrom (JWN).

Pasaran Saham Hari Ini

Pada hari Isnin, Purata Perindustrian Dow Jones kehilangan 0.1%, atau 45 mata, dan S&P 500 turun 0.4%. Komposit Nasdaq yang berteknologi tinggi dijual sebanyak 1.1%.

Antara dana dagangan bursaNasdaq 100 tracker Invesco QQQ Trust (QQQ) turun 1% dan SPDR S&P 500 (SPY) jatuh 0.4%.

Gergasi kenderaan elektrik Tesla (TSLA) tergelincir 6.8% Isnin. Antara Saham Dow Jones, epal (AAPL) didagangkan turun 2.2% dan Microsoft (MSFT) meningkat 0.3% dalam pasaran saham hari ini.

Papan Pendahulu IBD stok Arista Networks (ANET), GlobalFoundries (GFS), KLA (KLAC) dan Teknologi Shoals (SHLS) — serta nama Dow Jones Caterpillar (KUCING) — adalah antara saham teratas untuk dibeli dan ditonton.

Arista Networks ialah sebuah Papan Pendahulu IBD saham dan merupakan IBD baru-baru ini Stok Hari Ini. GlobalFoundries telah dipaparkan pada minggu lepas Stok Berhampiran lajur Zon Beli. Shoals adalah Pilihan Saham IBD 50 Khamis Untuk Dilihat.


4 Saham Pertumbuhan Teratas Untuk Dibeli Dan Diperhatikan Dalam Curirent Perhimpunan Pasaran Saham


Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini: Hasil Perbendaharaan, Harga Minyak

Menjelang loceng pembukaan Selasa, niaga hadapan Dow Jones meningkat 0.2% di atas nilai saksama manakala niaga hadapan S&P 500 meningkat 0.25%. Niaga hadapan Nasdaq 100 yang berteknologi tinggi meningkat 0.3% berbanding nilai saksama. Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow Jones dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun meningkat lebih tinggi kepada 3.82% pada hari Isnin, menamatkan rentetan kemenangan dua hari.

Harga minyak AS menjunam seketika Isnin selepas Wall Street Journal melaporkan bahawa OPEC sedang mempertimbangkan peningkatan pengeluaran sehingga 500,000 tong sehari. Kemudian, Arab Saudi menafikan laporan itu, menyebabkan harga minyak naik mendadak dari paras terendah mereka. Niaga hadapan West Texas Intermediate didagangkan di bawah $76 setong pada Isnin sebelum mengurangkan kerugian.


Surat berita terkini IBD MarketDiem memberi anda idea yang boleh diambil tindakan untuk saham, pilihan dan kripto terus dalam peti masuk anda.


Apa Yang Perlu Dilakukan Dalam Perhimpunan Pasaran Saham

Sekarang adalah masa yang penting untuk membaca Ruangan The Big Picture IBD dengan aliran pasaran saham kembali dalam “aliran menaik yang disahkan.”

Pada masa ini, adalah penting untuk menjadi fleksibel. Walaupun pemulihan awal November, pelabur harus mengekalkan postur berhati-hati, mengehadkan pendedahan kepada tidak lebih daripada 40%. Tunggu pengesahan lanjut tentang kekuatan berterusan sebelum menambah lebih banyak pendedahan. Pengedaran segera dalam indeks saham utama akan menjadi tanda untuk kekal lebih defensif.

Jika pembelian saham anda baru-baru ini terus membuat kemajuan, maka anda harus berasa lebih yakin dengan rali pasaran saham. Tetapi pembalikan mendadak dan kerugian dagangan sudah tentu menjadi tanda untuk memastikan lebih banyak serbuk anda kering.

(Semak Senarai Saham IBD seperti IBD 50 dan Stok Berdekatan Zon Beliuntuk idea saham tambahan.)


Lima Saham Dow Jones Untuk Dibeli Dan Tonton Sekarang


Saham Dow Jones Untuk Dilihat: Caterpillar

Ahli Dow Jones Caterpillar kekal di bawah asas cawan 238 titik beli, mengikut Pengecaman corak IBD MarketSmith, selepas percubaan pecah baru-baru ini. Saham Caterpillar naik 0.3% pada hari Isnin.

Stok CAT mempunyai 95 yang mengagumkan daripada 99 Penilaian Komposit IBD yang sempurna, mengikut Semakan Stok IBD.

Saham Teratas Untuk Dibeli Dan Tonton: Arista, GlobalFoundries, KLA, Shoals

Papan Pendahulu IBD saham Arista Networks kekal di atas asas bergelombang 132.97 titik beli walaupun pada hari Isnin kejatuhan 0.6%.

Faundri cip GlobalFoundries masih dalam julat belian melebihi mata belian 66.06 dalam asas cawan berikutan kerugian 2.05% pada hari Isnin, mengikut Pengecaman corak IBD MarketSmith.

KLA sedang membina cawan dengan pemegang yang mempunyai mata beli 392.60 di tengah-tengah kejatuhan 1.1% pada hari Isnin. Secara tidak wajar, garisan kekuatan relatif saham mencecah paras tertinggi baharu minggu lepas, petanda prestasi besar berbanding S&P 500.

Shoals Technologies kekal di luar julat belian melepasi mata belian 28.57 walaupun penurunan kedua berturut-turut pada hari Isnin. Zon belian 5% mendahului pada 30. Tunggu penarikan balik yang teratur ke dalam julat belian sebelum mempertimbangkan pembelian saham.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham terkemuka dalam rali pasaran saham semasa di IBD Live


Saham Tesla

saham Tesla tergelincir 6.8% pada hari Isnin, melanjutkan kekalahan berturut-turut kepada empat sesi dan jatuh ke paras terendah sejak 23 Nov. 2020.

Saham adalah kira-kira 58% daripada paras tertinggi 52 minggu mereka dan jauh di bawah garis purata pergerakan 50 dan 200 hari mereka. Sementara itu, garis RS saham terus mencecah paras terendah baharu, menunjukkan pasaran saham yang besar berprestasi rendah berbanding S&P 500.

Pemimpin Dow Jones: Apple, Microsoft

Antara Saham Dow Jones, saham Apple dijual 2.2% pada hari Isnin tetapi masih bertahan di atas garisan 50 hari yang dirampas semula baru-baru ini. Stok adalah kira-kira 20% daripada paras tertinggi 52 minggu.

Microsoft meningkat 0.3% pada hari Isnin, menamatkan kekalahan berturut-turut selama tiga hari. Saham terus dipegang di atas garisan 50 hari. Gergasi perisian itu kekal lebih daripada 30% daripada harga tertinggi selama 52 minggu.

Pastikan anda mengikuti Scott Lehtonen di Twitter di @IBD_SLehtonen untuk maklumat lanjut mengenai saham pertumbuhan dan Purata Perindustrian Dow Jones.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Saham Pertumbuhan Teratas Untuk Dibeli Dan Tonton

Ketahui Cara Mengatur Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD

Cari Pelaburan Jangka Panjang Terbaik Dengan Pemimpin Jangka Panjang IBD

MarketSmith: Penyelidikan, Carta, Data Dan Bimbingan Semua Dalam Satu Tempat

Cara Menyelidik Stok Pertumbuhan: Mengapa Alat IBD Ini Memudahkan Pencarian Stok TeratasWe would like to thank the writer of this write-up for this incredible content

Dow Jones Jatuh Mendahului Minit Fed; 3 Penggerak Pendapatan Utama


Discover our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/