Dow Jones Meningkat 765 Mata Untuk Memulakan Percubaan Rali Pasaran Saham Baharu, Apa Yang Perlu Dilakukan Sekarang

Niaga hadapan Dow Jones lebih tinggi menjelang pembukaan Selasa. Percubaan rali pasaran saham baharu bermula Isnin, apabila Purata Perindustrian Dow Jones melonjak 765 mata.
XPasaran Saham Hari Ini

Pada hari Isnin, Purata Perindustrian Dow Jones melonjak 2.7%, mendahului pasaran saham lebih tinggi. S&P 500 naik 2.6% dan komposit Nasdaq yang berteknologi tinggi meningkat 2.3%. Dan Russell 2000 bermodal kecil meningkat 2.65%.

Antara dana dagangan bursapenjejak Nasdaq 100 Invesco QQQ Trust (QQQ) naik 2.35%, dan SPDR S&P 500 (SPY) meningkat 2.6%.

Laporan pendapatan utama minggu ini datang daripada Jenama Ketajaman (AYI), Jenama ConAgra (CAG), Jenama Buruj (STZ) dan McCormick (MKC).

General Motors (GM) melaporkannya jualan kereta suku ketiga Isnin, mengatasi jangkaan permintaan pengguna yang kukuh dan ketersediaan kenderaan yang lebih baik. Saham GM naik 2.4% pada hari Isnin, tetapi masih lebih daripada 50% daripada paras tertinggi 52 minggu mereka.

EV gergasi Tesla (TSLA) terjun 8.6% selepas anggaran penghantaran kenderaan yang hilang. Antara Saham Dow Jones, epal (AAPL) didagangkan naik 3.1%, manakala Microsoft (MSFT) meningkat 3.4% dalam pasaran saham hari ini.

Dalam kelemahan pasaran saham yang berterusan, Murphy USA (MUSA), Biosains Neurocrine (NBIX), Farmaseutikal Vertex (VRTX) dan Hiburan Gusti Sedunia (WWE) — serta saham Dow Jones UnitedHealth (UNH) — adalah antara saham teratas untuk ditonton. Perlu diingat bahawa pembetulan pasaran saham yang berterusan adalah masa untuk pelabur duduk di luar dan membina senarai pantau.

Vertex ialah tambahan terbaru kepada Papan Pendahulu IBD. Murphy USA telah dipaparkan dalam lajur Saham Berhampiran Zon Beli minggu inibersama tiga lagi idea saham teratas.

Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini: Hasil Perbendaharaan, Harga Minyak

Menjelang loceng pembukaan Selasa, niaga hadapan Dow Jones meningkat 0.2% berbanding nilai saksama, manakala niaga hadapan S&P 500 meningkat 0.3%. Niaga hadapan Nasdaq 100 naik 0.5% berbanding nilai saksama. Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow Jones dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun jatuh dengan ketara kepada 3.65% pada hari Isnin. Minggu lepas, hasil Perbendaharaan 10 tahun secara ringkas mendahului 4%, yang tidak dilakukan selama lebih daripada dekad.

Sementara itu, harga minyak AS melonjak lebih daripada 4% pada hari Selasa, apabila niaga hadapan West Texas Intermediate didagangkan melebihi $83 setong. Minggu lalu, mereka jatuh ke paras terendah tahun ini. Pada hari Rabu, OPEC+ akan bertemu untuk mempertimbangkan pemotongan pengeluaran untuk membantu menyokong kejatuhan harga minyak.

Apa Yang Perlu Dilakukan Dalam Percubaan Rali Pasaran Saham Baharu

Walaupun keuntungan kukuh pada hari Isnin, aliran pasaran IBD kekal dalam “pasaran dalam pembetulan,” dengan jualan yang tinggi dalam beberapa minggu kebelakangan ini. Ini bermakna pelabur harus kekal dalam bentuk tunai.

Walau bagaimanapun, keuntungan hari Isnin memulakan percubaan rali pasaran saham baharu, iaitu hari 1 anda. Tindakan pada Hari 2 dan Hari 3 adalah tidak relevan selagi indeks tidak melemahkan paras terendah terkini. Jika tahap rendah itu dikurangkan, percubaan rali dilakukan dan pasaran perlu mencuba lagi.

Seterusnya, pelabur harus menunggu hari susulan, yang berlaku pada hari ke-4 atau lebih baru. Bermula Khamis (hari ke-4), anda sedang mencari Nasdaq atau S&P 500 untuk meningkat secara mendadak dalam volum yang lebih tinggi daripada sesi sebelumnya. Itu hari susulan. Ia memberi pelabur lampu hijau untuk mula membeli saham terkemuka yang melepasi betul beli mata. Ia harus meletakkan portfolio dan minda anda selari dengan tindakan pasaran saham dengan memberikan modal secara beransur-ansur kepada saham terkemuka.

Kini, menjelang hari susulan yang berpotensi, adalah masa yang sesuai untuk membina senarai pantauan yang kuat saham berprestasi tinggi. Banyak pemimpin jangka panjang cenderung untuk keluar pada atau berhampiran susulan, isyarat pasaran terendah. Terlepas peluang awal itu boleh menjadi kesilapan yang mahal.

Ruangan Gambar Besar Jumaat mengulas, “Purata pasaran kini telah jatuh untuk suku ketiga berturut-turut buat kali pertama sejak 2009. Kelemahan keselesaan bagi pelabur adalah hakikat Penemuan penyelidikan IBD pasaran menanggung membentuk lebih daripada tiga atau empat gelombang jualan sengit. Ini nampaknya perlawanan ketiga.”


Lima Saham Dow Jones Untuk Dilihat Sekarang


Saham Dow Jones Untuk Dilihat: UnitedHealth

Saham Dow Jones UnitedHealth meningkat 2.1% pada hari Isnin, sekali lagi mendapat sokongan sekitar garisan 200 hari jangka panjang. Saham sedang membina asas rata yang mempunyai titik beli 553.23, menurut IBD MarketSmith analisis carta. Saham adalah kira-kira 7% daripada titik belian terkini mereka dan menghadapi ujian rintangan pada garisan 50 hari.

saham UNH menunjukkan 95 yang kuat daripada 99 yang sempurna Penilaian Komposit IBDmengikut Semakan Stok IBD. Pelabur boleh menggunakan Penarafan Komposit IBD untuk mengukur kualiti metrik asas dan teknikal saham dengan mudah.


4 Saham Pertumbuhan Teratas Untuk DiperhatikanrPembetulan Pasaran Saham


Saham Teratas Untuk Ditonton: Murphy USA, Neurocrine, Vertex, WWE

Pemimpin stesen minyak dan pasar mini Murphy USA sedang membina pangkalan rata dengan titik beli 303.19. Saham meningkat 3.1% pada hari Isnin dan menghampiri potensi rintangan pada garisan 50 hari mereka. Pengambilan semula tahap ini yang menentukan akan menjadi kenaikan harga untuk prospek pembinaan asas saham.

Pilihan Saham IBD 50 untuk Dilihat hari RabuNeurocrine Biosciences, sedang membina pangkalan rata yang mempunyai titik beli 109.36, menurut IBD MarketSmith analisis carta. Saham hanya 2% dari titik beli selepas keuntungan 0.5% pada hari Isnin. Garisan RS mencecah paras tertinggi baharu pada Jumaat, isyarat kenaikan harga.

Stok Papan Pendahulu IBD Farmaseutikal Vertex dengan tegas memperoleh semula talian 50 harinya minggu lepas. Saham sedang membina asas rata dengan titik beli 306.05 dan kemasukan awal pada 296.24. Saham mendahului kemasukan awal semasa keuntungan hampir 3% pada hari Isnin. Walaupun status pasaran yang lemah mungkin menyebabkan anda diketepikan, daya tahan saham menjadikannya idea terbaik untuk ditonton. Talian RSnya berada pada paras tertinggi baharu, tanda potensi prestasi pasaran saham yang besar.

World Wrestling Entertainment terus membina pangkalan rata yang mempunyai kemasukan 75.33. Saham kembali melebihi garisan 50 hari dan hanya 4% dari titik beli. Talian RS terus mencapai tahap tertinggi baharu.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham terkemuka dalam pembetulan pasaran saham semasa di IBD Live


Saham Tesla

saham Tesla turun 8.6% pada hari Isnin, ditutup pada paras terendah sejak 18 Julai, selepas syarikat itu terlepas anggaran penghantaran kenderaan pada hujung minggu.

Gergasi kenderaan elektrik itu menghantar 343,830 EV pada suku ketiga, meningkat 42% berbanding setahun sebelumnya dan mengatasi rekod Q1 310,048. Ia juga 35% lebih tinggi daripada 254,695 S2. Kilang Shanghai menghadapi penutupan yang panjang dan pemulihan yang perlahan pada Q2 disebabkan penutupan Covid.

Tetapi penganalisis menjangkakan penghantaran Tesla sebanyak 350,000-370,000, dengan konsensus sedikit melebihi 360,000. Tesla memetik peningkatan bilangan kenderaan dalam transit. Tetapi itu mungkin mencerminkan permintaan China yang lebih lemah, mendorong dorongan eksport lebih awal daripada biasa dari Shanghai.

Saham adalah lebih daripada 40% daripada paras tertinggi 52 minggu mereka.

Pemimpin Dow Jones: Apple, Microsoft

Antara Saham Dow Jones, saham Apple meningkat 3.1% pada hari Isnin, mematahkan kerugian berturut-turut selama tiga hari. Namun, saham lebih daripada 20% daripada paras tertinggi 52 minggu dan di bawah garis 50 dan 200 hari mereka.

Microsoft meningkat 3.3% pada hari Isnin, melantun semula daripada harga rendah 52 minggu pada hari Jumaat. Gergasi perisian itu kekal lebih daripada 30% daripada harga tertinggi selama 52 minggu.

Pastikan anda mengikuti Scott Lehtonen di Twitter di @IBD_SLehtonen untuk maklumat lanjut mengenai saham pertumbuhan dan Purata Perindustrian Dow Jones.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Saham Pertumbuhan Teratas Untuk Dibeli Dan Tonton

Ketahui Cara Mengatur Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD

Cari Pelaburan Jangka Panjang Terbaik Dengan Pemimpin Jangka Panjang IBD

MarketSmith: Penyelidikan, Carta, Data Dan Bimbingan Semua Dalam Satu Tempat

Cara Menyelidik Stok Pertumbuhan: Mengapa Alat IBD Ini Memudahkan Pencarian Stok TeratasWe would love to say thanks to the writer of this article for this outstanding material

Dow Jones Meningkat 765 Mata Untuk Memulakan Percubaan Rali Pasaran Saham Baharu, Apa Yang Perlu Dilakukan Sekarang


You can find our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/