Dow menamatkan hampir 200 mata lebih rendah apabila hasil Perbendaharaan meningkat

Saham AS ditutup lebih rendah pada Khamis dengan saham teknologi mendahului ke bawah, apabila hasil bon meningkat lebih jauh menjelang kemungkinan kenaikan kadar faedah Rizab Persekutuan minggu depan.

Apa yang berlaku?
 • Purata Perindustrian Dow Jones DJIA,
  -0.56%
  selesai 173.27 mata lebih rendah, turun 0.6%, pada 30,961.82.

 • S&P 500 SPX,
  -1.13%
  turun 44.66 mata, atau 1.1%, berakhir pada 3,901.35.

 • Nasdaq Composite COMP,
  -1.43%
  susut 167.32 mata, atau 1.4%, untuk berakhir pada 11,552.36.

Pada hari Rabu, Purata Perindustrian Dow Jones memperoleh keuntungan sebanyak 0.1%, manakala S&P 500 meningkat 0.3% dan Nasdaq Composite naik 0.7%.

Apa yang mendorong pasaran?

Saham teknologi besar mendahului penurunan Khamis dengan hasil Perbendaharaan 2 tahun didagangkan sekitar 40 mata asas di atas hasil 10 tahun, mencadangkan kelembapan ekonomi di hadapan apabila pelabur mencerna kumpulan data ekonomi yang bercampur-campur.

Hasil pada nota Perbendaharaan 2 tahun meningkat untuk sesi dagangan keenam berturut-turut pada hari Khamis, mencapai tahap tertinggi sejak Oktober 2007. Hasil 2 tahun BX:TMUBMUSD02Ymeningkat 8.9 mata asas kepada 3.871%, manakala hasil 10 tahun BX:TMUBMUSD10Y meningkat 4.7 mata asas kepada 3.458%.

“Terdapat tiga input memacu pasaran hari ini dan yang terbesar daripadanya ialah orang yang terlalu fokus pada keluk hasil, terutamanya dua tahun, yang kekal tinggi,” kata Art Hogan, ketua strategi pasaran di B. Riley Financial.

“Ini adalah gambaran tafsiran kami tentang dasar monetari dalam jangka pendek,” katanya.

Dengan saham-saham yang masih celik daripada data inflasi harga pengguna AS yang mengecewakan Selasa yang mencetuskan penjualan sehari terburuk dalam dua tahun, pelabur berasa lega walaupun mogok kereta api di seluruh negara telah dapat dielakkan.

Lihat: Rumah Putih berkata pakatan tentatif telah dicapai untuk mengelak mogok kereta api

Saham pengendali kereta api bercampur-campur apabila Presiden Biden bercakap secara terbuka untuk mengesahkan berita perjanjian itu, dengan Union Pacific Corp. UNP,
+0.19%
naik 0.2%, manakala Canadian Pacific Railway Limited CP,
-1.81%
selesai 1.3% lebih rendah. Purata DJT Pengangkutan Dow,
-1.06%
turun 1.1%.

Dalam data ekonomi AS Khamis, jualan runcit meningkat 0.3% pada bulan Ogos kerana rakyat Amerika membelanjakan lebih banyak untuk kereta dan trak baharu dan keluar untuk makan lebih banyak, mencadangkan ekonomi berkembang pada kadar yang stabil menjelang penghujung musim panas.

Sementara itu tuntutan faedah pengangguran baharu jatuh sebanyak 5,000 hingga 213,000 pada minggu berakhir 10 September, Jabatan Buruh berkata, mencadangkan pasaran buruh kekal sihat.

Walau bagaimanapun, dua tolok serantau bagi sentimen pembuatan berpindah ke wilayah penguncupan sedikit pada bulan September, menurut data yang dikeluarkan Khamis.

Apabila hujung minggu menghampiri, peserta pasaran menantikan mesyuarat dasar Rizab Persekutuan dua hari minggu depan, di mana bank pusat itu sebahagian besarnya dijangka menaikkan kadar faedah penanda arasnya sebanyak 75 mata asas atau lebih.

Tim Courtney, ketua pegawai pelaburan Exencial Wealth Advisors, berkata keputusan itu, yang akan dikeluarkan Khamis, 22 Sept, tidak akan mengejutkan pasaran.

“Apa yang Fed lakukan ialah mereka menyedari bahawa penurunan kadar kepada sifar mewujudkan begitu banyak herotan di seluruh pasaran yang mereka mahu pergi ke arah lain,” kata Courtney kepada MarketWatch melalui telefon. “Mereka akan mahu melakukan kesilapan di pihak yang terlalu ketat dan bukannya terlalu longgar, kerana mereka tahu mereka mempunyai peranan yang besar dalam menyebabkan inflasi ini.”

“Saya fikir mereka kini mungkin menaikkan kadar pada bulan November sebelum pilihan raya pertengahan penggal dan mungkin Disember,” kata Louis Navellier dari Navellier and Associates di Nevada. “Selepas itu, mereka harus selesai. Saya fikir matlamat Fed adalah untuk menaikkan kadar dan kemudian memerhatikan apa yang ia lakukan kepada ekonomi. Mereka telah pun menjejaskan pasaran perumahan dan mereka akan menjejaskan bahagian lain yang sensitif terhadap kadar faedah dalam ekonomi kita.”

Stok dalam tumpuan

—Steve Goldstein menyumbang kepada artikel ini

Dengar daripada Carl Icahn di Idea Baharu Terbaik dalam Pesta Wang pada 21 September dan 22 September di New York. Peniaga lagenda itu akan mendedahkan pandangannya mengenai perjalanan pasar liar tahun ini.

We would love to give thanks to the writer of this write-up for this awesome web content

Dow menamatkan hampir 200 mata lebih rendah apabila hasil Perbendaharaan meningkat


Check out our social media accounts and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/