Elon Musk Membayangkan Twitter Akan Mengintegrasikan Pembayaran Kripto jika Bidaan Pengambilalihannya Berjaya – Berita Bitcoin yang Ditampilkan

Ketua Pegawai Eksekutif Tesla Elon Musk telah mencadangkan penyepaduan pembayaran crypto ke dalam Twitter. “Matlamat saya adalah untuk memaksimumkan kegunaan perkhidmatan itu,” katanya kepada pekerja Twitter dalam pertemuan pertamanya dengan mereka.

Pertemuan Semua Tangan Pertama Twitter Dengan Elon Musk, Mengintegrasikan Pembayaran Kripto

Ketua Pegawai Eksekutif Tesla dan Spacex Elon Musk, yang mungkin menjadi pemilik baharu Twitter Inc., mengadakan pertemuan pertamanya dengan pekerja Twitter pada Khamis.

Musk menjawab banyak soalan tentang bagaimana dia merancang untuk menjalankan syarikat media sosial itu jika bidaannya untuk membeli Twitter berjaya. Walau bagaimanapun, perjanjian $44 bilion pada masa ini ditahandan Musk telah tertuduh Twitter tentang pelanggaran material perjanjian penggabungan.

Semasa pertemuan itu, Musk menyebut crypto beberapa kali, menurut transkrip mesyuarat yang bocor dan video bocor yang disiarkan oleh Project Veritas.

Leslie Berland, ketua pegawai pemasaran Twitter, bertanya kepada Musk: “Bolehkah anda bercakap sedikit tentang Twitter dan pembayaran?”

Bos Tesla bermula dengan menyatakan bahawa “wang pada dasarnya adalah satu bentuk maklumat,” sambil menambah bahawa ia “pada asasnya digital.” Dia menambah:

Saya fikir adalah masuk akal untuk menyepadukan pembayaran ke dalam Twitter supaya mudah untuk menghantar wang berulang-alik, dan mata wang fiat serta kripto — pada asasnya, apa sahaja yang mungkin berguna oleh seseorang.

“Jadi matlamat saya adalah untuk memaksimumkan kegunaan perkhidmatan — lebih berguna ia, lebih baik. Dan jika seseorang boleh menggunakannya untuk membuat pembayaran yang mudah, itu adalah peningkatan dalam kegunaan,” jelasnya.

Penipuan Crypto dan Akaun Spam

Berland juga bertanya kepada Musk tentang beberapa masalah yang dilihatnya dengan Twitter. Ketua Pegawai Eksekutif Tesla menjawab:

Pastinya terdapat cabaran berterusan dengan Twitter dengan akaun bot dan akaun spam. Terdapat banyak penipuan crypto di Twitter.

“Ia menjadi lebih baik, tetapi masih ada sedikit sebanyak itu,” sambungnya. “Ada juga orang yang mereka tidak semestinya bot, tetapi mereka mungkin beroperasi. Anda tahu, seseorang mengendalikan beratus-ratus akaun dan cuba menjadikannya kelihatan seperti individu, tetapi mereka tidak.”

Musk sebelum ini berkata bahawa bot spam adalah satu-satunya masalah yang paling menjengkelkan di Twitter dan dia berikrar untuk mengalahkannya “atau mati mencuba,” jika bidaannya untuk membeli platform media sosial itu berjaya.

Ketelusan, Amanah dan Ucapan Bebas

Musk menjelaskan lagi kepada pekerja Twitter: “Saya rasa amat penting untuk wujud ketelusan. Jadi itulah sebabnya saya menyokong agar algoritma menjadi sumber terbuka supaya orang ramai boleh mengkritiknya, memperbaikinya, mengenal pasti pepijat, berpotensi atau berat sebelah.”

Menyedari bahawa “ketelusan jelas meningkatkan kepercayaan,” bos Spacex menekankan:

Saya fikir kepercayaan itu sangat penting, dan kemudian hanya kegunaan sistem – menyingkirkan jenis ladang troll dan bot dan spam adalah sangat penting.

Mengenai kebebasan bersuara, Musk berkata: “Saya fikir adalah penting untuk mempunyai kebebasan bersuara dan dapat berkomunikasi dengan bebas … Ia adalah kebebasan bersuara dalam konteks undang-undang. Jadi saya tidak bercakap tentang mencadangkan bahawa kita hanya melanggar undang-undang, kerana kita hanya akan ditutup dalam kes itu.”

Apa pendapat anda tentang bagaimana Elon Musk akan menjalankan Twitter? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Ukraines Government Launches Museum of War NFT Collection – Featured

Kevin Helms

Seorang pelajar Ekonomi Austria, Kevin menemui Bitcoin pada tahun 2011 dan telah menjadi penginjil sejak itu. Minatnya terletak pada keselamatan Bitcoin, sistem sumber terbuka, kesan rangkaian dan persimpangan antara ekonomi dan kriptografi.

Kredit Imej: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Penafian: Artikel ini adalah untuk tujuan maklumat sahaja. Ia bukan tawaran langsung atau permintaan tawaran untuk membeli atau menjual, atau pengesyoran atau pengesahan mana-mana produk, perkhidmatan atau syarikat. Bitcoin.com tidak memberikan nasihat pelaburan, cukai, undang-undang atau perakaunan. Syarikat mahupun pengarang tidak bertanggungjawab, secara langsung atau tidak langsung, untuk sebarang kerosakan atau kerugian yang disebabkan atau didakwa disebabkan oleh atau berkaitan dengan penggunaan atau pergantungan pada mana-mana kandungan, barangan atau perkhidmatan yang disebut dalam artikel ini.

We would like to give thanks to the writer of this write-up for this outstanding content

Elon Musk Membayangkan Twitter Akan Mengintegrasikan Pembayaran Kripto jika Bidaan Pengambilalihannya Berjaya – Berita Bitcoin yang Ditampilkan


You can find our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/