Elon Musk menggelarkan dirinya sebagai ‘Chief Twit,’ melawat Ibu Pejabat Twitter dengan perjanjian akan ditutup

Komen

SAN FRANCISCO – Elon Musk berada di landasan untuk membeli Twitter. Untuk sebenar kali ini.

Orang terkaya di dunia muncul di ibu pejabat Twitter di San Francisco pada hari Rabu untuk pertemuan dengan eksekutif dan menukar bio di Twitter kepada “Chief Twit.”

Pergerakan itu menandakan perjanjian $44 bilion berada di landasan untuk ditutup minggu ini, sesuatu yang digemakan oleh orang yang rapat dengan Musk yang bercakap dengan syarat tidak mahu namanya disiarkan untuk membincangkan perkara sensitif. Pembiayaan sedang beratur untuk memuktamadkan perjanjian.

Saham Twitter ditutup pada $53.35 — hanya di bawah tawaran Musk sebanyak $54.20, menandakan pasaran percaya ia akan berjaya juga.

Ia jauh berbeza daripada hanya beberapa minggu yang lalu, apabila Twitter dan Musk dikunci dalam litigasi selepas ketua eksekutif Tesla cuba menarik diri daripada perjanjiannya untuk memperoleh syarikat media sosial itu, memetik masalah dengan spam dan bot.

Elon Musk menawarkan untuk membeli Twitter untuk harga asal, beberapa minggu sebelum percubaan

Dalam akaun Twitternya hari Rabu, Musk memuji keupayaan syarikat untuk membolehkan “kewartawanan warganegara,” dan berkata entiti seperti organisasi berita tempatan “harus menjadi lebih menonjol” di laman web tersebut.

Ketua pegawai pemasaran Twitter, Leslie Berland, menghantar e-mel kepada kakitangan pagi Rabu mengatakan Musk akan berada di pejabat San Francisco dan menggalakkan pekerja untuk “menyapa,” menurut salinan yang dilihat oleh The Washington Post.

Musk kemudiannya menghantar tweet video dia berjalan ke kawasan penerimaan syarikat, membawa singki untuk menunjukkan bahawa realiti pemilikannya harus “tenggelam masuk.”

Jurucakap Twitter Rebecca Hahn mengesahkan komunikasi seluruh syarikat yang mengatakan Musk akan menghubungi syarikat itu pada hari Jumaat.

Pada saluran dalaman Slack, pekerja Twitter menyiarkan video semasa Musk membuat pusingan di pejabat, menyapa pekerja dan bertanya kepada mereka pendapat mereka tentang produk Twitter yang berbeza, seperti perkhidmatan langganan Twitter Blue yang sedang diuji oleh syarikat itu.

“Ini adalah pejabat yang manis,” katanya dalam satu klip yang diterangkan kepada The Post. Dalam satu lagi, kira-kira 25 orang berkumpul di sekelilingnya dan bertanya soalan, termasuk sama ada dia benar-benar merancang untuk memecat 75 peratus kakitangan.

The Post melaporkan minggu lalu bahawa Musk membentangkan rancangan untuk memberhentikan hampir tiga perempat daripada kakitangan Twitter kerana dia berusaha untuk melaksanakan pemotongan kos yang agresif dan melonggarkan standard penyederhanaan kandungan tapak. Musk berkata dia tidak bercadang untuk berbuat demikian.

Musk membiayai sebahagian besar perjanjian itu melalui hutang daripada sekumpulan tujuh bank utama. Jurucakap BNP Paribas dan Societe Generale tidak menjawab permintaan untuk mengulas. Jurucakap Bank of America, Barclays, Morgan Stanley, Mizuho dan MUFG enggan mengulas.

Pasukan Musk telah menarik pelabur sepanjang hujung minggu, kata orang ramai, kerana mereka ingin mengurangkan beban kewangannya dalam perjanjian itu.

Musk menukar pendapatnya sama ada untuk membeli syarikat itu selepas beberapa siri kerugian di Mahkamah Chancery Delaware dalam perkara yang berkaitan dengan penjadualan dan penemuan, menurut orang yang rapat dengan Musk dan pasukannya. Kerugian menjadi kemungkinan serius jika perkara itu dibawa ke perbicaraan, mempertaruhkan penalti melebihi kos pembelian semata-mata. Dan pukulan terhadap saham Tesla dan nilai bersih Musk menjadi kebimbangan yang berlarutan.

Musk mengakui membayar lebih untuk tapak semasa panggilan pendapatan Tesla minggu lepas.

Elon Musk membalikkan arah dan membuat cadangan untuk memperoleh Twitter pada $54.20 sesaham, menurut pemfailan undang-undang pada 4 Okt. (Video: Reuters)

Perincian dokumen rancangan untuk menguras tenaga kerja Twitter

Musk juga mengambil ketenangan dalam hutang dan komitmen ekuitinya, yang menguncinya ke dalam perjanjian itu dengan syarat yang menguntungkan yang mungkin tidak tersedia, kata orang ramai. Dan dia menjadi teruja dengan rancangannya untuk tapak itu.

Ketika Elon Musk meluaskan jangkauannya, Washington bimbang

Fasa awal pemilikannya akan menumpukan pada bakat – dan Musk dijangka melihat kepada syarikatnya yang lain, Tesla dan SpaceX, untuk mencari pakar yang mungkin membantu Twitter membalikkan nasibnya, kata orang ramai.

Gerrit De Vynck dan Elizabeth Dwoskin menyumbang kepada laporan ini.We wish to thank the writer of this post for this awesome web content

Elon Musk menggelarkan dirinya sebagai ‘Chief Twit,’ melawat Ibu Pejabat Twitter dengan perjanjian akan ditutup


Find here our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/