Emas mempunyai keuntungan yang kukuh apabila isyarat bercampur-campur muncul tentang kenaikan kadar masa hadapan

Asas niaga hadapan emas kontrak paling aktif Disember 2022 setakat 5:05 PM EDT kini ditetapkan pada $1662.50 selepas memfaktorkan keuntungan bersih hari ini sebanyak $25.70 atau 1.57%. Keuntungan kukuh ini adalah berdasarkan perbezaan di kalangan ahli Rizab Persekutuan yang mengundi semasa mereka berdebat sama ada untuk mengurangkan saiz kenaikan kadar faedah pada mesyuarat FOMC Disember atau tidak. Sudah tentu tidak ada konsensus sebulat suara mengenai tindakan masa depan mengenai kadar dan saiz di mana Rizab Persekutuan terus menaikkan kadar dana Fednya.

Menurut alat FedWatch CME, terdapat kebarangkalian 96.5% bahawa Rizab Persekutuan akan menaikkan kadar penanda arasnya sebanyak 75 mata asas lagi pada bulan November. Alat FedWatch memperoleh kebarangkaliannya berdasarkan harga kontrak niaga hadapan Dana Fed dan mempunyai keputusan cemerlang dalam ramalan masa lalu.

Perubahan baru-baru ini telah berlaku dalam saiz kemungkinan kenaikan kadar pada bulan Disember telah berubah secara mendadak sepanjang minggu lepas. Penunjuk ini pada masa ini meramalkan bahawa terdapat 51.9% kebarangkalian bahawa kadar faedah penanda aras Fed adalah antara 425 dan 450 mata asas, kebarangkalian semalam hanya 24.2%.

Pada masa yang sama, alat FedWatch percaya terdapat 46.3% kebarangkalian bahawa kadar dana Fed akan berada di antara 450 dan 475 mata asas menjelang akhir tahun 2022. Ini sangat berbeza daripada ramalan semalam yang menunjukkan kebarangkalian sebanyak 75.4%. Apa yang menyebabkan peralihan dramatik dalam harga kontrak niaga hadapan Dana Fed sejak 24 jam lalu ialah spekulasi baharu di kalangan pegawai Rizab Persekutuan sama ada akan mula mengurangkan saiz kenaikan kadar pada Disember atau tidak serta kenaikan tahun depan.

Emas mempunyai keuntungan yang kukuh apabila isyarat bercampur campur muncul tentang

Pertama kali dilaporkan oleh Wall Street Journal pagi ini, “Pegawai Rizab Persekutuan sedang bergerak ke arah satu lagi kenaikan kadar faedah sebanyak 0.75 mata peratusan pada mesyuarat mereka 1-2 Nov dan mungkin akan membahaskan sama ada dan bagaimana untuk memberi isyarat rancangan untuk meluluskan kenaikan yang lebih kecil. pada bulan Disember.”

Artikel itu juga menangani fakta bahawa beberapa pegawai telah mula memberi isyarat “keinginan mereka untuk memperlahankan kadar kenaikan tidak lama lagi dan menghentikan kenaikan kadar awal tahun depan untuk melihat bagaimana langkah mereka tahun ini memperlahankan ekonomi.” Kebimbangan di kalangan pegawai Rizab Persekutuan yang lebih dovish ialah keinginan mereka untuk mengurangkan risiko mewujudkan penguncupan mendadak yang tidak perlu dalam ekonomi. Mereka yang menentang sebarang perubahan dalam kadar kenaikan kadar semasa mereka yang hawkish percaya bahawa terlalu awal untuk perbincangan ini kerana inflasi masih berakar umbi dan berterusan.

Gabenor Fed Christopher Waller berkata awal bulan ini, “Kami akan mengadakan perbincangan yang sangat bernas tentang kadar pengetatan pada mesyuarat kami yang seterusnya.” Ini menjadikannya fakta yang menarik bahawa artikel Wall Street Journal hari ini mempunyai berat yang besar apabila diketahui umum bahawa perbincangan dengan berlaku tentang kadar pengetatan monetari.

Sepanjang minggu ini penganalisis termasuk saya sendiri, telah memberi tumpuan kepada kenyataan terbaru oleh pelbagai presiden bank Rizab Persekutuan yang menunjukkan keinginan untuk mengambil kadar faedah penanda arasnya kepada antara 450 dan 475 mata asas sebelum membuat sebarang keputusan. Ini hanya boleh berlaku jika mereka menaikkan kadar sebanyak 75 mata asas pada dua mesyuarat FOMC seterusnya.

Itulah sebabnya artikel Wall Street Journal hari ini bertajuk, “Fed Set to Naikkan Kadar sebanyak 0.75 Mata dan Saiz Perbahasan Kenaikan Masa Depan” mempunyai impak yang luar biasa seperti yang dilakukannya. Satu kemungkinan ialah Wall Street Journal juga melaporkan bahawa “dua pegawai Rizab Persekutuan mula mengemukakan kes untuk berhati-hati dalam menaikkan kadar faedah baru-baru ini”.

Walau apa pun yang menyebabkan artikel ini diterbitkan hari ini adalah fakta yang tidak dapat dipertikaikan bahawa artikel ini memainkan peranan penting dalam menaikkan harga emas dan perak secara mendadak. Selain itu, ia mempunyai kesan kuat ke atas ekuiti AS dengan Dow memperoleh 748.97 mata atau 2.47%, S&P 500 memperoleh 2.28%, dan komposit NASDAQ memperoleh 2.89%.

Memandangkan menaikkan kadar dana Fed Rizab Persekutuan memerlukan undian di mana majoriti ahli mengundi memerintah memihak kepada kenaikan itu, peserta pasaran akan memberi tumpuan penuh pada kenyataan FOMC dari November serta kenyataan Pengerusi Powell pada sidang akhbar berikutan kesimpulan itu. mesyuarat November.

Bagi mereka yang ingin maklumat lanjut gunakan sahaja pautan ini.

Semoga anda sentiasa berdagang dan kesihatan yang baik,Penafian: Pandangan yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pandangan pengarang dan mungkin tidak mencerminkan pandangan Kitco Metals Inc. Penulis telah berusaha sedaya upaya untuk memastikan ketepatan maklumat yang diberikan; walau bagaimanapun, Kitco Metals Inc. mahupun pengarang tidak boleh menjamin ketepatan tersebut. Artikel ini hanya untuk tujuan maklumat sahaja. Ia bukan permintaan untuk membuat sebarang pertukaran dalam komoditi, sekuriti atau instrumen kewangan lain. Kitco Metals Inc. dan pengarang artikel ini tidak menerima tanggungjawab untuk kerugian dan/atau kerosakan yang timbul daripada penggunaan penerbitan ini.

We wish to give thanks to the writer of this post for this awesome content

Emas mempunyai keuntungan yang kukuh apabila isyarat bercampur-campur muncul tentang kenaikan kadar masa hadapan


You can find our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/