Ethereum, Bitcoin Meluncur Lagi Sepanjang Hujung Minggu – Nyahsulit

Kadar gula tertinggi dalam penggabungan Ethereum pada hari Khamis membawa kepada hujung minggu yang suram untuk kedua-dua ETH yang baru bebas pelombong dan Bitcoin kripto teratas.

Ethereum merosot daripada $1,580 hingga $1,335 setakat tulisan ini, berikutan penurunan mendadak sebanyak 6% dalam beberapa jam selepas penggabungan dan turun 15% secara keseluruhan lewat Ahad.

Bitcoin, sementara itu, jatuh kepada $19,414 pada hari Jumaat, tetapi menyaksikan rali ringkas menjadikannya melebihi $20,000 pada hari Sabtu. Rangsangan itu tidak bertahan lama, bagaimanapun, dengan mata wang kripto terbesar mengikut cap pasaran kembali ke paras terendah Jumaat apabila hujung minggu semakin hampir.

Ethereum turun 22% untuk minggu ini, dan Bitcoin turun 10%. Penurunan itu bergema minggu yang sama turunnya metrik ekonomi keseluruhan—bermula daripada Indeks Harga Pengguna kepada penunjuk pasaran tradisional Nasdaq dan S&P 500—juga jatuh.

Tetapi Ethereum nasib yang tenggelam berikutan penggabungan itu menafikan beberapa dakwaan penganalisis serta-merta berikutan peningkatan bahawa kesan penggabungan ke atas nilai ETH telah pun dihargakan ke dalam pasaran.

Sebelum penukaran, ada yang meramalkan “gabungan lonjakan,” Tetapi lonjakan seketika dalam harga ETH cepat hilang. Pengulas kripto Twitter terkenal Doctor Profit hari ini mengumumkan bahawa dia telah menjual semua Ethereumnya.

Hujung minggu juga membawa laporan mengenai “serangan ulang tayang” pertama menyasarkan Ethereum dan blockchain EthereumPoW bercabang keras baru-baru ini. Seperti dengan tetapan blockchain tidak sah yang melambatkan penggabungan secara ringkas, eksploitasi ini disebabkan oleh kegagalan untuk mengesahkan ID pautan rantai untuk menentukan pada blockchain mana transaksi sedang berlaku.

Bagi Bitcoin, jumlah topi pasarannya kembali ke paras terendah enam minggu pada $18,661 pada 6 September, wilayah yang tidak pernah disentuh sejak akhir Jun. Jumlah had pasaran Bitcoin kembali di bawah $375 bilion pada hari Ahad, ambang terakhir dilanggar pada 6 September dan bukan sejak 13 Julai sebelum itu.

Bagi pihaknya, Doctor Profit—yang tuntutan utamanya untuk kemasyhuran meramalkan $18,000 sebagai “dasar muktamad” untuk Bitcoin seawal April 2021—berkata bahawa “bahagian bawah sedang dibentuk” dengan kemungkinan julat putera $18,000 hingga $25,000 hingga Mac depan .

Tetapi banyak bergantung pada langkah seterusnya yang diumumkan oleh Rizab Persekutuan AS, dia memberi amaran. Walaupun Doctor Profit merasakan harga Bitcoin boleh menahan kenaikan 0.75 mata asas dalam kadar faedah, 1 mata asas penuh akan bermakna “kita melihat darah.”

“Sebaik sahaja FED memutuskan penetapan semula yang hebat, kita semua akan menjadi fkd,” tweetnya.

Mesyuarat Rizab Persekutuan terakhir pada bulan Julai menghasilkan peningkatan 0.75%. Mesyuarat seterusnya, yang ditetapkan pada 21 September, mungkin akan membawa satu lagi peningkatan-soalan utama ialah berapa besar peningkatan. Ada yang menjangkakan Pengerusi Rizab Persekutuan Jerome Powell akan mengumumkan a kenaikan peratus penuh.

Ikuti perkembangan berita crypto, dapatkan kemas kini harian dalam peti masuk anda.We would love to say thanks to the writer of this article for this outstanding material

Ethereum, Bitcoin Meluncur Lagi Sepanjang Hujung Minggu – Nyahsulit


Check out our social media accounts as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/