Ethereum Fork ETHPoW Bermula ke Rocky Start – Nyahsulit

Beberapa jam selepas Ethereum berjaya disiapkan penggabungan bersejarahnya kepada bukti kepentingan, ETHPoW—cabang saingan rangkaian itu, bertujuan untuk mengekalkan bukti kerja pada versi bercabang Ethereum—mengambil mainnetnya sendiri secara langsung petang Khamis.

Momen itu diutarakan sebagai satu kejayaan untuk pelombong ETH tertinggal oleh peralihan Ethereum kepada a 99.99% lebih mesra alam, bukti tanpa pelombong mekanisme konsensus kepentingan. Sebaliknya, ia cepat terurai menjadi huru-hara.

Tidak lama selepas mainnet ETHPoW memulakan kerjaya pada hari Khamis, pengguna mula mengalami masalah mengakses rangkaian.

Ia dengan cepat menjadi jelas bahawa sebahagian daripada isu itu ialah ETHPoW telah memilih ID rantaian yang sudah digunakan.

ID Rantaian, dicipta untuk memudahkan garpu keras Ethereum Classic pada tahun 2016, berfungsi sebagai cap jari untuk rangkaian tertentu dan membantu rantaian blok mengesahkan identiti unik aset dalam rantaian. ID rantaian yang ditetapkan oleh ETHPoW nampaknya telah digunakan oleh testnet Bitcoin Cash.

Oleh kerana tiada pihak berkuasa pusat atau pendaftaran ID rantaian, ID rantaian boleh dipilih sewenang-wenangnya. Walau bagaimanapun, ujian pra-hardfork mungkin telah mendedahkan konflik itu.

Ironinya, ID rantaian merupakan perkara yang sudah menjadi perhatian utama bagi kepimpinan ETHPoW dalam beberapa minggu sebelum penggabungan. Ketakutan mula beredar dalam kalangan crypto bahawa, disebabkan penciptaan ETHPoW, pengguna boleh menjadi mangsa kepada apa yang dipanggil serangan ulangan jika ETHPoW gagal menukar ID rantai rangkaiannya daripada mainnet Ethereum. Pada asasnya, penipu boleh meniru transaksi daripada rangkaian ETHPoWpada rangkaian Ethereum sebenar, jika kedua-dua rangkaian memiliki ID rantaian yang sama.

Chandler Guo, pelombong kripto China terkemuka yang mengetuai usaha ETHPoW, sebelum ini mengesahkan Nyahsulit bahawa ETHPoW akan menukar ID rantaiannya atas sebab ini.

Mengapa rangkaian kemudian memilih ID rantaian milik rangkaian lain yang sedia ada masih tidak jelas. Guo tidak segera bertindak balas Nyahsulitpermintaan untuk komen.

Sejurus selepas penggabungan Ethereum—tetapi sebelum debut ETHPoW— mata wang kripto asli fork, ETHW, melonjak kira-kira 70% kepada $60.68, mungkin dalam jangkaan pelancaran rangkaian. Sejak rangkaian disiarkan lebih awal hari ini, bagaimanapun, harga itu telah runtuh lebih daripada 74%. Ia didagangkan pada hanya $15.33 pada masa ini.

Walaupun sesetengah pengguna mendakwa rangkaian ETHPoW berfungsi dengan baik dalam beberapa jam selepas pelancarannya, yang lain mengkritik kekeliruan yang timbul dalam komuniti pengguna ETHPoW berikutan penampilan sulung rangkaian itu. Seperti yang dikhuatiri, pelakon berniat jahat dilaporkan telah mengambil alih ketidakpastian itu.

Ikuti perkembangan berita crypto, dapatkan kemas kini harian dalam peti masuk anda.We would like to give thanks to the writer of this short article for this awesome content

Ethereum Fork ETHPoW Bermula ke Rocky Start – Nyahsulit


You can view our social media pages here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/