Ethereum Jatuh Selepas ‘Gabung,’ Bitcoin, Dogecoin Jatuh: Pedagang Melihat Kripto Terbesar Kedua Meluncur Kepada $800 Jika Ini Berlaku – Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), Dogecoin (DOGE/USD)

Syiling utama jatuh secara mendadak pada petang Khamis apabila paras pasaran mata wang kripto global kehilangan 4% kepada $960.8 bilion pada 8:15 pagi EDT.Prestasi Harga Syiling Utama
syiling 24 jam 7 hari harga
Bitcoin BTC/USD -2.8% 1.8% $19,677.82
Ethereum ETH/USD -10.35% -10.1% $1,469.05
Dogecoin DOGE/USD -3.9% -3.6% $0.06Keuntungan 24 Jam Teratas (Data melalui CoinMarketCap)
Cryptocurrency % Perubahan 24 Jam (+/-) harga
Kosmos (ATOM) +7.4% $14.99
Golem (GLM) +7% $0.33
Kuantiti (QNT) +4.3% $103.30

Lihat juga: Kadar Faedah USDC Terbaik

Mengapa Ia Penting: Ethereum merosot selepas berjaya melengkapkan peralihannya kepada rangkaian bukti kepentingan dalam acara yang digelar “The Merge.” Syiling utama lain juga dalam warna merah.

Mata wang kripto menjejaki saham yang lebih lemah pada hari Khamis, apabila S&P 500 dan Nasdaq masing-masing turun 1.1% dan 1.4%. Pada masa penulisan, niaga hadapan saham AS berada dalam keadaan merah.

“Ethereum turun dengan ketara dan turun naik harus kekal meningkat pada hujung minggu,” kata OANDA penganalisis pasaran kanan Edward Moyadalam nota yang dilihat oleh Benzinga.

Ethereum “masih kekal terdedah dalam jangka pendek kepada jualan momentum selanjutnya, terutamanya apabila peniaga menunggu keputusan FOMC minggu depan. Kelemahan ketara dengan saham teknologi juga membebankan cryptos secara umum kerana Bitcoin telah jatuh di bawah paras $20,000.”

Michaël van de Poppe berkata demikian sehingga mesyuarat AS akan datang Rizab Persekutuan, “pasaran akan turun, harga paling teruk” dan kenaikan kadar 100 mata asas.

The Jawatankuasa Pasaran Terbuka Persekutuan (FOMC) dijadualkan bertemu semula pada 20-21 Sept.

Opsyen tamat tempoh 30 September adalah “penting” untuk peniaga niaga hadapan ETH dengan pilihan bernilai hampir $8 bilion untuk tamat tempoh itu, yang mana 75% adalah pilihan panggilan, menurut Penyelidikan Kaiko.

Jumlah Pilihan Ethereum Untuk 30 Sept. — Ihsan Kaiko Research

“Untuk tamat tempoh 30 September, harga mogok $5,000 mempunyai volum paling banyak daripada semua tamat tempoh, yang sebahagian besarnya adalah panggilan. ETH perlu lebih daripada tiga kali ganda untuk mencapai mogok ini, dan nampaknya pilihan ini akan tamat tempoh tidak bernilai,” kata penyedia risikan pasaran itu.

Willy Woo berkata bahawa sejumlah “ketara” ETH mengalir ke bursa yang membawa kepada Gabungan.

Penganalisis itu menulis tweet, “Adakah untuk membiarkan pertukaran menangani sebarang isu teknikal? Atau untuk dibuang?”

Justin Bennett berkongsi carta ETH dan berkata bahawa kripto kedua terbesar adalah “menguji garis leher.” Peniaga itu berkata di Twitter, “Sasaran ialah $800 jika ini pecah.”

Garis leher merujuk kepada sokongan atau rintangan pada corak kepala dan bahu, yang digunakan untuk mengenal pasti kawasan di mana untuk membuat pesanan.

Baca Seterusnya: Ethereum (ETH) Melihat Pembubaran $174M Selepas Penggabungan Apabila Harga MenurunWe want to give thanks to the author of this article for this outstanding content

Ethereum Jatuh Selepas ‘Gabung,’ Bitcoin, Dogecoin Jatuh: Pedagang Melihat Kripto Terbesar Kedua Meluncur Kepada $800 Jika Ini Berlaku – Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), Dogecoin (DOGE/USD)


You can view our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/