Ford memperkenalkan 2023 Escape untuk dijual bersama Bronco Sport dalam segmen SUV kompak yang sangat kompetitif

2023 Ford Escape ST-Line Elite

Ford

DETROIT — Motor Ford sedang mengemas kini Escape yang popular sebagai sebahagian daripada strategi jualan serampang dua mata di samping Bronco Sport yang lebih baharu dan lasak dalam segmen SUV kompak yang sangat kompetitif.

Ford menjangkakan reka bentuk baharu 2023 Escape, digabungkan dengan kemudahan tambahan dan teknologi keselamatan, untuk membantunya mengekalkan, jika tidak berkembang, jualan kenderaan itu.

“The Escape sudah pun menjadi kenderaan terlaris keempat kami dalam portfolio kami, dan kami fikir kami mempunyai peluang untuk berkembang lebih jauh,” kata Craig Patterson, pengurus pemasaran Ford SUV, semasa taklimat media.

Dengan kemas kini itu, Ford turut menambah pakej sukan ST baharu yang dijangka syarikat itu akan menyumbang kira-kira separuh daripada jualan kenderaan itu pada masa hadapan. Ia akan tersedia pada tiga model, bermula pada $995. Ia menampilkan gaya yang lebih gelap, roda yang lebih besar dan ciri-ciri lain.

Harga permulaan untuk 2023 Escape berjulat daripada kira-kira $29,000 untuk model peringkat permulaan hingga $40,000 untuk kenderaan elektrik hibrid plug-in. Itu dibandingkan dengan barisan semasa dengan harga kira-kira $27,000 hingga $41,000.

Escape 2023 dijangka mula tiba di bilik pameran peniaga awal tahun depan. Pembuat kereta itu mula menerima tempahan untuk kenderaan itu pada hari Selasa.

Matlamatnya adalah untuk membezakan aliran perdana Escape daripada Bronco Sport yang lebih lasak, yang membolehkan setiap kenderaan membentuk niche dalam segmen kenderaan kompak, menurut Adrienne Zaski, pengurus jenama Escape.

“Segmen ini besar. Ia boleh berasa komoditi. Kami fikir dengan peningkatan yang kami ada di sini, kami akan dapat keluar dari lautan kesamaan,” katanya.

Jualan AS bagi Escape mengatasi Bronco Sport dengan kira-kira 30,000 unit sehingga suku ketiga tahun ini. Bronco Sport mula tiba di pengedar Ford di pertengahan tahun lepas.

Kedua-dua kenderaan berkongsi platform kenderaan yang sama, atau asas, tetapi dihasilkan di kilang yang berbeza. Bronco Sport dibuat di sebuah kilang di Mexico, manakala Escape dipasang di Kilang Pemasangan Ford Louisville di Kentucky.

2023 Escape menampilkan lampu depan yang serupa dengan elektrik Mustang Mach-E dan juga tersedia dengan bar lampu LED penuh di bahagian hadapan kenderaan. Kemas kini lain termasuk dalaman yang disegarkan, termasuk skrin yang lebih besar; tanpa wayar epal CarPlay dan Android Auto; dan ciri keselamatan tambahan.

Escape mengekalkan pilihan rangkaian kuasanya, termasuk kenderaan elektrik hibrid tradisional dan hibrid plug-in. Setiap model dalam barisan baharu menyasarkan julat anggaran EPA sekurang-kurangnya 400 batu setiap tangki, menurut Ford. Hibrid dengan pacuan roda hadapan menyasarkan jarak anggaran EPA lebih daripada 550 batu.

Ford berkata model elektrik hibrid plug-in menyumbang hanya kira-kira 7% hingga 8% daripada jualan unit semasa. Bergantung pada kos alat ganti dan bahan mentah, pembuat kereta itu mungkin ingin mengembangkan jualan kenderaan tersebut, menurut Zaski. Jualan hibrid tradisional dikekang disebabkan oleh isu rantaian bekalan dan menyumbang kira-kira 15% hingga 20% daripada jualan, kata Patterson.

We wish to thank the writer of this write-up for this remarkable material

Ford memperkenalkan 2023 Escape untuk dijual bersama Bronco Sport dalam segmen SUV kompak yang sangat kompetitif


You can find our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/