Ford memperlengkap pasukan kepimpinan selepas memberi amaran tentang masalah rantaian bekalan

Dalam masa 72 jam memberi amaran kepada Wall Street bahawa ia merancang untuk membelanjakan $1 bilion lebih daripada jangkaan pada suku ini untuk kos rantaian bekalan, Ford Motor Co. mengumumkan penyusunan semula sebahagian daripada pasukan kepimpinan eksekutifnya yang menyelia pengurusan rantaian bekalan dan pembangunan produk — sambil menambah lagi Silicon Bakat teknologi Lembah.

Kekurangan alat ganti melambatkan pengeluaran dan penghantaran, mengecewakan pelanggan dan mengecewakan pelabur. Pickup yang menunggu alat ganti disimpan di lot sekitar Dearborn dan bandar lain.

Ford, yang telah menyaksikan penurunan harga sahamnya dengan berita yang mengecewakan, berkata dalam satu kenyataan berita hari ini bahawa perubahan kepimpinan terbaru ini akan “menguatkan penciptaan produk dan mengubah pengurusan rantaian bekalan global.”

Syarikat itu menyatakan dalam siaran itu bahawa keadaan tidak menentu semasa ia memburu seorang pemimpin untuk menguruskan keadaan.

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Ford Jim Farley bercakap kepada media selepas dia dan pegawai DTE mengumumkan, semasa sidang akhbar di Pusat Pengubahsuaian Loji Pemasangan Wayne Ford Michigan pada 10 Ogos 2022, perjanjian bersejarah antara kedua-dua entiti di mana Ford akan menggerakkan semua Kilang Michigan dengan tenaga mampan.

Ford terus memburu eksekutif daripada syarikat Silicon Valley berprofil tinggi ketika pembuat kereta berusia 119 tahun itu mendorong lebih mendalam ke dalam pengeluaran kenderaan elektrik (EV) dan sambungan digital.

Perubahan pengurusan terkini termasuk:

 • Doug Field memperluaskan tugasnya sebagai ketua pegawai pembangunan produk dan teknologi termaju manakala Ford Model e meningkatkan operasi semua elektriknya. Dia akan terus menyelia kenderaan elektrik, perisian dan pembangunan sistem digital, dan bantuan pemandu, sementara kini mengambil alih reka bentuk dan kejuruteraan perkakasan kenderaan.
 • Jim Baumbick mengambil peranan sebagai naib presiden, operasi pembangunan produk, perancangan kitaran dan program enjin pembakaran dalaman untuk menjalankan semua pembangunan produk untuk Ford Blue.
 • John Lawler, ketua pegawai kewangan Ford, bertindak sebagai ketua pegawai rantaian bekalan global sementara untuk “mengawasi perubahan operasi rantaian bekalan global Ford” sehingga seseorang dipilih untuk tugas itu.
 • Roz Ho menyertai syarikat itu pada Oktober selepas bekerja tiga tahun sebagai naib presiden dan ketua perisian global di HP di Palo Alto, California, dan sebelum itu syarikat termasuk Microsoft.
 • Jae Park, bekas naib presiden di Google dan Amazon, menyertai Ford pada Ogos sebagai naib presiden, reka bentuk produk digital, menurut profil perniagaan LinkedInnya. Beliau menghabiskan lebih daripada 11 tahun di Microsoft sebagai pengarah kreatif dan peneraju reka bentuk.
 • Sammy Omari menyertai Ford sebagai pengarah eksekutif teknologi bantuan pemandu termaju. Profilnya di LinkedIn menggambarkan beliau sebagai naib presiden kejuruteraan, ketua autonomi dan pemetaan di Motional, syarikat usaha sama kenderaan tanpa pemandu antara Hyundai dan Aptiv. Sebelum ini, Omari menyelia perancangan gerakan, kawalan gerakan perisian dan ramalan di Lyft. Beliau juga bekerja sebagai pengarah kejuruteraan, bertanggungjawab dalam robotik, penglihatan komputer dan pembelajaran mesin, di GoPro.
 • Rob Bedichek, bekas Intel dan Apple, meneruskan peranan sebagai pengarah eksekutif seni bina platform yang dimulakannya pada bulan Disember, menurut LinkedIn. Dia mereka bentuk sistem dan perkhidmatan komputer. Ford mengumumkan pengambilannya dengan perkembangan terkini ini.
 • Lisa Drake, naib presiden, perindustrian EV, kini menjalankan kejuruteraan pembuatan kerana Ford berusaha untuk mencapai kadar pengeluaran 2 juta kenderaan elektrik setiap tahun menjelang akhir 2026.
 • Chuck Gray, yang pernah menjadi naib presiden, teknologi EV, menjadi naib presiden, kejuruteraan perkakasan kenderaan.
 • Kedua-dua Drake dan Grey melaporkan kepada Field, begitu juga dengan Anthony Lo, ketua pegawai reka bentuk Ford.
 • Jonathan Jennings, naib presiden, rantaian bekalan, mengambil tanggungjawab tambahan untuk bantuan teknikal pembekal dan kualiti dan melaporkan kepada Lawler.

We wish to say thanks to the writer of this write-up for this remarkable material

Ford memperlengkap pasukan kepimpinan selepas memberi amaran tentang masalah rantaian bekalan


You can find our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/