Gabenor California Newsom Menandatangani Perintah Eksekutif mengenai Crypto, Blockchain dan Web3 – Peraturan Bitcoin News

Gabenor California Gavin Newsom telah menandatangani perintah eksekutif mengenai crypto dan blockchain untuk mencipta rangka kerja yang komprehensif dan harmoni untuk teknologi Web3 berkembang maju. “California ialah hab inovasi global, dan kami sedang menubuhkan negeri untuk berjaya dengan teknologi baru muncul ini,” kata gabenor itu.

Gabenor California Mengeluarkan Perintah Eksekutif mengenai Blockchain dan Crypto

Gabenor negeri California AS, Gavin Newsom, menandatangani satu perintah eksekutif Rabu untuk “mewujudkan persekitaran perniagaan yang telus dan konsisten untuk syarikat yang beroperasi dalam rantaian blok, termasuk aset crypto dan teknologi kewangan yang berkaitan,” menurut notis yang diterbitkan oleh pejabat gabenor.

Notis itu menyatakan:

California menjadi negeri pertama dalam negara yang mula mencipta rangka kerja yang komprehensif dan harmoni untuk teknologi web3 yang bertanggungjawab untuk berkembang maju.

Di bawah perintah eksekutif Gabenor Newsom, negeri itu juga akan “menilai cara menggunakan teknologi blockchain untuk institusi negeri dan awam, dan membina laluan penyelidikan dan pembangunan tenaga kerja untuk menyediakan warga California untuk berjaya dalam industri ini.”

Notis itu menambah bahawa perintah eksekutif “bertujuan untuk mewujudkan saluran paip bakat untuk industri yang sedang pesat membangun dan menggunakan teknologi untuk kebaikan awam.”

Gabenor Newsom mengulas: “California ialah hab inovasi global, dan kami sedang menyediakan negeri untuk berjaya dengan teknologi baru muncul ini.” Beliau berpendapat:

Terlalu kerap kerajaan ketinggalan di belakang kemajuan teknologi, jadi kami mendahului perkara ini, meletakkan asas untuk membolehkan pengguna dan perniagaan berkembang maju.

Perintah eksekutif California dibina berdasarkan perintah Presiden Joe Biden perintah eksekutif mengenai peraturan aset kripto, yang ditandatanganinya pada bulan Mac.

Tag dalam cerita ini

Perintah Eksekutif California, Gabenor California Newsom, perintah eksekutif crypto, Gavin Newsom, Sekatan Gavin Newsom, Gavin Newsom crypto, Newsom bitcoin, mata wang kripto Newsom, Bitcoin yang baru, Mata wang kripto yang baru, Web3

Apakah pendapat anda tentang California yang mengeluarkan perintah eksekutif mengenai crypto, blockchain dan Web3? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Ukraines Government Launches Museum of War NFT Collection – Featured

Kevin Helms

Seorang pelajar Ekonomi Austria, Kevin menemui Bitcoin pada tahun 2011 dan telah menjadi penginjil sejak itu. Minatnya terletak pada keselamatan Bitcoin, sistem sumber terbuka, kesan rangkaian dan persimpangan antara ekonomi dan kriptografi.

Kredit Imej: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Penafian: Artikel ini adalah untuk tujuan maklumat sahaja. Ia bukan tawaran langsung atau permintaan tawaran untuk membeli atau menjual, atau pengesyoran atau pengesahan mana-mana produk, perkhidmatan atau syarikat. Bitcoin.com tidak memberikan nasihat pelaburan, cukai, undang-undang atau perakaunan. Syarikat mahupun pengarang tidak bertanggungjawab, secara langsung atau tidak langsung, untuk sebarang kerosakan atau kerugian yang disebabkan atau didakwa disebabkan oleh atau berkaitan dengan penggunaan atau pergantungan pada mana-mana kandungan, barangan atau perkhidmatan yang disebut dalam artikel ini.

We would like to thank the writer of this short article for this amazing web content

Gabenor California Newsom Menandatangani Perintah Eksekutif mengenai Crypto, Blockchain dan Web3 – Peraturan Bitcoin News


You can find our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/