Genesis akan memfailkan muflis di tengah-tengah langkah ‘utama’ mata wang kripto AS – secara langsung

Tinjauan Kripto di Forum Ekonomi Dunia

Firma mata wang kripto Genesis Global Capital merancang untuk memfailkan kebankrapan seawal minggu ini, lapor Bloomberg hari ini.

Pemfailan muflis telah dijangka sejak kejatuhan November pertukaran mata wang kripto FTX.

Sementara itu, Jabatan Kehakiman AS telah mengumumkan bahawa Anatoly Legkodymov, pengendali Rusia pertukaran crypto Bitzlato yang berpangkalan di China, telah ditangkap. Bitzlato ialah pertukaran kripto yang didakwa bekerja dengan pasaran gelap darknet Hydra Market, yang berurusan dalam perdagangan haram dan berfungsi sebagai tempat selamat untuk penyerang perisian tebusan, menurut DOJ.

Jabatan Kehakiman AS mengeluarkan kenyataan yang tidak jelas pada hari Rabu bahawa ia akan “mengumumkan tindakan penguatkuasaan mata wang kripto antarabangsa yang besar”, dan menyatakan bahawa Jabatan Perbendaharaan AS juga akan membuat kenyataannya sendiri.

Pengumuman itu dibuat ketika bekas Ketua Pegawai Eksekutif bursa kripto FTX Sam Bankman-Fried menghadapi tuduhan penipuan wayar, penipuan sekuriti dan konspirasi. DOJ menegaskan bahawa penjenayah yang menggunakan ruang crypto untuk penipuan dan aktiviti jenayah lain harus sedar bahawa agensi akan menggunakan “setiap alat” untuk membanteras aktiviti mereka.

Syarikat Encik Bankman-Fried – lama dianggap sebagai salah satu bursa crypto terbesar bersama Binance – mengisytiharkan muflis selepas didakwa menggunakan, dan kehilangan, dana pelanggan sebagai modal pelaburan.

1674115200

Genesis Global Capital akan memfailkan muflis minggu ini, kata sumber

Firma broker kripto Genesis Global Capital mungkin bersiap sedia untuk memfailkan kebankrapan, menurut laporan daripada Bloomberg.

Memetik sumber yang mempunyai pengetahuan tentang situasi itu, outlet melaporkan bahawa firma itu sedang berunding dengan pemiutang di tengah-tengah masalah mudah tunai. Bloomberg sebelum ini melaporkan bahawa syarikat itu berkata ia mungkin perlu memfailkan kebankrapan jika ia tidak dapat mengumpul dana untuk terus bertahan.

Genesis menggantung pengeluaran daripada platformnya pada bulan November, sejurus selepas permulaan pertukaran kripto FTX runtuh.

Graig Graziosi19 Januari 2023 08:00

1674111600

Syarikat Crypto mengecilkan keterlihatan Davos selepas tahun kerugian, skandal

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, syarikat crypto telah mendominasi persiaran di Forum Ekonomi Dunia Davos, tetapi tahun ini mereka nampaknya telah mengurangkan keterlihatan mereka, Laporan CNBC.

Dengan pengecualian kereta sukan pengiklanan kripto berwarna oren bersendirian, iklan syarikat kripto dilaporkan kurang menonjol pada tahun ini.

Sebuah kedai NFT yang menjual token digital bersama-sama imej ditutup tahun ini selepas harga untuk aset itu turun dengan ketara pada 2022.

Cliff Sarkin, ketua perhubungan strategik di Casper Labs, memberitahu outlet itu bahawa baki perniagaan crypto di Davos adalah “projek subtantif” dan “urusan sebenar.”

Graig Graziosi19 Januari 2023 07:00

1674108000

FBI berkata ia akan ‘tidak henti-henti’ mengejar penjenayah crypto

Penolong Timbalan Pengarah FBI Brian Turner berkata agensi penguatkuasaan undang-undang itu akan “mengejar tanpa henti” penjenayah yang bertindak dalam ruang crypto berikutan penahanan pengasas pertukaran crypto Bitzlato, Anatoly Legkodymov.

“FBI akan terus mengejar pelakon yang cuba menyembunyikan aktiviti jenayah mereka di sebalik papan kekunci dan menggunakan cara seperti mata wang kripto untuk mengelak penguatkuasaan undang-undang,” katanya, menurut DOJ. “Kami, bersama rakan kongsi persekutuan dan antarabangsa kami, akan bekerja tanpa henti untuk mengganggu dan membongkar jenis perusahaan jenayah ini. Penangkapan hari ini sepatutnya menjadi peringatan bahawa FBI akan mengenakan risiko dan akibat kepada mereka yang terlibat dalam aktiviti ini.”

Encik Legkodymov, warga Rusia yang tinggal di China, telah ditangkap di Miami pada hari Rabu.

Graig Graziosi19 Januari 2023 06:00

1674104372

Pemimpin kewangan di Davos World Economic Forum bash crypto, menegaskan institusi tradisional adalah selamat

Beberapa pemimpin kewangan yang bercakap di Forum Ekonomi Dunia Davos menjelaskan bahawa mereka tidak mempercayai mata wang kripto, dan menegaskan kepada hadirin bahawa pelaburan tradisional dan institusi perbankan masih selamat untuk digunakan.

Menteri Kanan Singapura Tharman Shanmugaratnam berkata bahawa aset kripto adalah “agak gila,” menimbulkan ketawa daripada penonton, menurut IQ Pasaran Iris.

Pengerusi UBS Colm Kelleher berkata bahawa pengawal selia telah goyah dalam keupayaan mereka untuk mengawal entiti “bukan bank”, yang termasuk mata wang kripto.

“Pengawal selia telah — dengan hormat — mengalihkan pandangan mereka dari segi sektor bukan perbankan,” kata Encik Kelleher, menurut Reuters.

Ahli Majlis Pentadbiran Bank Pusat Eropah Francois Villeroy de Galhau bersetuju, dengan berkata “kita harus tergesa-gesa kepada beberapa peraturan bukan bank yang mendesak bermula dengan cryptos.”

Graig Graziosi19 Januari 2023 04:59

1674100832

DOJ berkata ketua Bitzlato sedar transaksi Hydra adalah haram, pelanggan ‘dikenali sebagai penyangak’

Jabatan Kehakiman mendakwa bahawa pengasas Bitzlato, Anatoly Legkodymov, menyedari sifat haram transaksi Hydra Market, dan mengetahui bahawa penggunanya menggunakan identiti palsu semasa membuat transaksi.

“Pelanggan Bitzlato secara rutin menggunakan portal perkhidmatan pelanggan syarikat untuk meminta sokongan untuk transaksi dengan Hydra, yang Bitzlato sering berikan, dan mengakui dalam sembang dengan kakitangan Bitzlato bahawa mereka berdagang di bawah identiti yang diandaikan,” kata DOJ. “Lebih-lebih lagi, Legkodymov dan pengurus Bitzlato yang lain sedar bahawa akaun Bitzlato dipenuhi dengan aktiviti haram dan ramai penggunanya didaftarkan di bawah identiti orang lain.”

Menurut log sembang dalaman yang diperoleh DOJ, Encik Legkodymov menulis kepada rakan sekerja bahawa pelanggan mereka “dikenali sebagai penyangak.” Pegawai di Bitzlato dilaporkan memberi amaran kepada pengasas bahawa penggunanya adalah “penagih yang membeli dadah [at Hydra]” dan “pengedar dadah.”

Graig Graziosi19 Januari 2023 04:00

1674097232

ICYMI: Paras pasaran kripto mencecah $1 trilion seketika sebelum menyelam

Awal hari ini, paras pasaran crypto mencecah $1 trilion buat kali pertama sejak November, sejurus sebelum penjualan besar-besaran 2022 dan kejatuhan FTX.

Tidak jelas sama ada penurunan itu adalah hasil daripada pengumuman DOJ, atau disebabkan peniaga menjual pada harga yang lebih tinggi, atau kedua-duanya.

Walaupun kejatuhan, Bitcoin kekal popular di kalangan pelabur, memperoleh 30 peratus tahun ini.

Graig Graziosi19 Januari 2023 03:00

1674093632

Apakah ‘Hydra Market’ itu?

Apakah ‘Hydra Market,’ pasaran gelap darknet yang merupakan salah satu pelanggan terbesar Bitzlato?

Menurut Jabatan Kehakiman, Pasar Hydra ialah “pasaran dalam talian tanpa nama dan haram untuk narkotik, maklumat kewangan yang dicuri, dokumen pengenalan palsu dan perkhidmatan pengubahan wang haram yang merupakan pasaran darknet terbesar dan paling lama berjalan di dunia.”

“Pengguna Pasaran Hydra menukar lebih daripada $700 juta dalam mata wang kripto dengan Bitzlato, sama ada secara langsung atau melalui perantara, sehingga Pasaran Hydra ditutup oleh penguatkuasaan undang-undang AS dan Jerman pada April 2022,” tulis DOJ. “Bitzlato juga menerima lebih daripada $15 juta hasil ransomware.”

Graig Graziosi19 Januari 2023 02:00

1674090032

ICYMI: Harga Bitcoin menjunam di tengah-tengah pengumuman crypto DOJ utama

Harga bagi bitcoin telah jatuh sebanyak 5 peratus dalam masa sejam selepas Jabatan Kehakiman AS mengumumkan rancangan untuk memperkenalkan antarabangsa utama mata wang kripto tindakan penguatkuasaan.

Kripto terkemuka dunia turun daripada $21,500 kepada sekitar $20,500, membalikkan arah aliran menaik yang menyaksikan kenaikan harganya hampir satu pertiga sejak awal tahun ini.

Baca lebih lanjut daripada The Independent’s Anthony Cuthbertson dalam kisahnya di bawah…

Graig Graziosi19 Januari 2023 01:00

1674086432

Pakar ekonomi ‘Dr Doom’ berkata ’90 peratus daripada crypto adalah penipuan’ di Davos

Dr Nouriel Roubini – yang kadangkala dipanggil “Dr Doom” kerana ramalan ekonominya yang suram – berkata bahawa “secara harfiah 90 peratus daripada crypto adalah penipuan” semasa Forum Ekonomi Dunia Davos pada hari Rabu.

“FTX dan SBF tidak terkecuali — ia adalah peraturan,” katanya semasa a Yahoo Finance peristiwa.

Dia terus meramalkan payudara yang akan datang.

“Secara harfiah 90% daripada crypto adalah penipuan. Satu aktiviti jenayah,” katanya. “Skim Ponzi buih sebenar yang akan musnah.”

Graig Graziosi19 Januari 2023 00:00

1674082832

ICYMI: Rangkaian jenayah kripto ditutup dalam ‘tamparan yang ketara’ kepada penipu, DOJ mengumumkan

Jabatan Kehakiman AS telah mengumumkan bahawa ia telah memberikan “tamparan yang ketara” kepada landskap jenayah crypto selepas menangkap seorang warga Rusia yang didakwa telah mengasaskan platform dalam talian jenayah utama.

Pertukaran mata wang kripto Bitzlato memproses dana haram bernilai lebih $700 juta dolar, menurut DOJ, mengiklankan perkhidmatannya kepada pengguna yang “dikenali sebagai penyangak”.

Pengasas yang didakwa Anatoly Legkodymov telah ditangkap di Miami pada hari Selasa. Baca lebih lanjut daripada The Independent’s Anthony Cuthbertson dalam kisahnya di bawah…

Graig Graziosi18 Januari 2023 23:00

We would love to give thanks to the author of this post for this awesome content

Genesis akan memfailkan muflis di tengah-tengah langkah ‘utama’ mata wang kripto AS – secara langsung


Take a look at our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/