GM menggantung sementara pengiklanan di Twitter berikutan pengambilalihan Elon Musk

Papan tanda General Motors dilihat semasa acara pada 25 Januari 2022 di Lansing, Michigan. – General Motors akan mewujudkan 4,000 pekerjaan baharu dan mengekalkan 1,000, dan meningkatkan kapasiti pengeluaran sel bateri dan trak elektrik dengan ketara.

Jeff Kowalsky | AFP | Imej Getty

DETROIT – General Motors sedang menggantung pengiklanannya di Twitter berikutan pengambilalihan platform media sosial oleh Elon Musk, kata syarikat itu kepada CNBC pada hari Jumaat.

Pembuat kereta Detroit, saingan kepada Musk Teslaberkata ia “menjeda” pengiklanan kerana ia menilai hala tuju baharu Twitter. Ia akan terus menggunakan platform untuk berinteraksi dengan pelanggan tetapi tidak membayar untuk pengiklanan, kata GM.

“Kami melibatkan diri dengan Twitter untuk memahami hala tuju platform di bawah pemilikan baharu mereka. Seperti biasa urusan perniagaan dengan perubahan ketara dalam platform media, kami telah menjeda pengiklanan berbayar kami buat sementara waktu. Interaksi penjagaan pelanggan kami di Twitter akan diteruskan, “kata syarikat itu dalam satu kenyataan melalui e-mel.

Di bawah Ketua Pegawai Eksekutif Mary Barra, syarikat Detroit adalah antara pembuat kereta pertama yang mengumumkan perbelanjaan berbilion dolar untuk bersaing dengan lebih baik dengan Tesla berkenaan kenderaan elektrik.

Syarikat kereta lain, termasuk Motor Ford, Stelantis dan AbjadWaymo, tidak segera menjawab permintaan untuk mengulas sama ada mereka merancang untuk menggantung pengiklanan atau menghentikan penggunaan platform media sosial berikutan Musk’s Belian $44 bilion daripada Twitter. Pembuat trak elektrik Nikola berkata ia tidak bercadang untuk mengubah apa-apa mengenai Twitter.

Hala tuju masa depan Twitter telah menjadi pusat pengambilalihan platform media sosial oleh Musk. Musk telah berkata beliau adalah “pemilih mutlak bebas bersuara,” yang akan memulihkan akaun bekas Presiden Donald Trump, yang telah diharamkan kerana tweetnya semasa pemberontakan Capitol pada 6 Januari 2021. Jumaat, Musk berkata dia merancang “majlis penyederhanaan kandungan” dan tidak akan mengembalikan semula mana-mana akaun atau membuat keputusan kandungan utama sebelum ia diadakan.

Musk juga berkata dalam satu kenyataan kepada pengiklan minggu ini bahawa dia tidak boleh membiarkan Twitter menjadi “percuma untuk semua hellscape.”

Henrik Fisker, Ketua Pegawai Eksekutif permulaan EV Fisker Inc., memadamkan akaun Twitternya awal tahun ini apabila lembaga Twitter menerima tawaran Musk untuk membeli syarikat itu dan menjadikannya peribadi. Fisker Inc. terus menggunakan Twitter, yang digunakan oleh setiap jenama automotif utama untuk penglibatan dan pemasaran pelanggan.

Musk telah lama berbangga bahawa Tesla tidak membayar untuk pengiklanan tradisional, kos yang telah ditambah untuk jenama pembuat kereta tradisional selama ini.

Sebaliknya, Tesla memberi ganjaran kepada orang yang menjalankan, atau menjadi ahli, kelab pemilik Tesla serta pengaruh media sosial lain yang mempromosikan produk, saham dan Musk syarikat di rangkaian sosial, terutamanya Twitter dan YouTube serta di blog peminat.

Mereka sering diberikan akses awal kepada produk Tesla, seperti perisian Beta Memandu Sendiri Penuh syarikat, dan diberikan pas kepada acara Tesla yang kehadirannya terhad.

Pada September 2020, Tesla menimbang cadangan pemegang saham untuk memulakan pengiklanan berbayar yang strategik untuk mendidik orang ramai tentang kenderaan dan rangkaian pengecasannya. Lembaga Tesla mengesyorkan menentangnya, dan pemegang saham mengundi dengan lembaga itu menentang mula membayar untuk kempen iklan tradisional.

Dalam laporan tahunan syarikat untuk 2021, Tesla menulis: “Secara sejarah, kami telah dapat menjana liputan media yang signifikan terhadap syarikat kami dan produk kami, dan kami percaya kami akan terus berbuat demikian. Liputan media dan mulut ke mulut seperti itu adalah yang terkini. pemacu utama petunjuk jualan kami dan telah membantu kami mencapai jualan tanpa pengiklanan tradisional dan pada kos pemasaran yang agak rendah.”

Ia melaporkan kos pemasaran, promosi dan pengiklanan yang tidak penting bagi tahun-tahun berakhir 31 Disember 2021, 2020 dan 2019 dalam pemfailan kewangan dengan SEC.

– John Rosevear dari CNBC menyumbang kepada laporan ini.

We would love to say thanks to the author of this write-up for this remarkable content

GM menggantung sementara pengiklanan di Twitter berikutan pengambilalihan Elon Musk


Visit our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/