Great America California Akan Ditutup Dalam 10 Tahun

Great America California di Santa Clara kini mempunyai tarikh luput.

Pengendali taman Cedar Fair mengumumkan pada hari Isnin bahawa ia menjual tanah itu dan akhirnya akan menutup taman itu.

Syarikat itu menjual tanah itu untuk kira-kira $310 juta kepada syarikat yang berpangkalan di San Francisco, Prologis.

Mereka juga berkata mereka telah menandatangani perjanjian dengan pembeli untuk terus menjalankan taman itu selama “sehingga 11 tahun” sebelum akhirnya menutupnya pada penghujung pajakan semasa mereka.

Dalam satu kenyataan, mereka berkata taman itu harus terus melihat dan merasakan yang sama kepada pengunjung — sekurang-kurangnya dalam jangka pendek.

Pengunjung taman itu pada hari Isnin terkejut mendengar berita itu. Beberapa pekerja di taman itu berkata mereka mengetahui berita penjualan itu pada hari Isnin juga.

“Ia agak mengecewakan anda tahu, kerana kami mempunyai kanak-kanak di sini yang menggemari perkara seperti ini, jadi menutupnya adalah tidak baik melainkan anda membuka taman lain yang lebih baik atau lebih besar di tempat lain,” kata Jaime Gonzalez dari Hayward. Gonzalez membawa anak-anaknya ke taman pada hari Isnin untuk menaiki rollercoaster. Dia berkata Great America adalah tempat kegemaran keluarganya untuk melawat apabila sekolah sedang cuti musim panas.

“Saya rasa ia sukar,” kata Anthony Carranza yang memandu keluar dari Santa Rosa untuk menikmati tunggangan. “Saya telah datang ke taman ini sejak berusia tujuh tahun, jadi banyak kenangan bersama keluarga saya. Ini adalah kali pertama saya datang dengan hanya kawan jadi kami mencipta kenangan baru hari ini, jadi pastinya banyak nostalgia.”

Cedar Fair membeli tanah itu pada 2019 dari bandar Santa Clara. Sebelum masa itu, Cedar Fair berkata ia memajak tanah dari bandar itu selama lebih daripada empat puluh tahun. Seorang wakil dari Cedar Fair menyatakan dalam e-mel bahawa perjanjian baharu ini membolehkan mereka terus mengendalikan “salah satu destinasi hiburan California paling popular” dengan memajak semula harta itu dalam tempoh beberapa tahun.

Ketua Pegawai Eksekutif dan presiden Cedar Fair Richard Zimmerman berkata dalam satu kenyataan bahawa syarikat itu cuba mengekalkan hubungan Bay Area dalam penjualan ini: “Kami memilih Prologis sebagai rakan kongsi kami kerana hubungan mendalam mereka di Bay Area dan reputasi mereka untuk bekerja rapat dengan komuniti tempatan pada perkembangan besar.”

“Bagi pelabur kami, perjanjian penjualan dan pajakan membolehkan kami mengewangkan aset bernilai tinggi di tengah-tengah Lembah Silikon pada gandaan yang sangat menarik,” lanjut Zimmerman.

NBC Bay Area juga menghubungi Prologis, seorang wakil berkata mereka pada masa ini tidak mempunyai sebarang rancangan khusus untuk kegunaan masa hadapan tanah itu sebaik taman ditutup.

“Memandangkan kami melihat masa lampau tamat pajakan, kami berharap dapat bekerjasama dengan kerajaan tempatan mengenai rancangan jangka panjang, yang akan kami lakukan melalui perbincangan kerjasama dengan bandar dan komuniti setempat,” kata wakil untuk Prologis dalam e-mel.

Mereka akan mempunyai beberapa tahun, dan begitu juga dengan peminat taman, untuk memikirkannya.

Bandar Santa Clara berkata ia baru dimaklumkan mengenai berita penjualan ini.

“Di permukaan, nampaknya Great America California tidak akan berubah dalam jangka pendek,” kata Datuk Bandar Santa Clara Lisa M. Gillmor dalam satu kenyataan. “Harapan dan matlamat saya adalah untuk mengekalkan Great America California di sana selama mungkin dalam jangka panjang.”

Great America California telah wujud di Santa Clara sejak 1976.

We would like to say thanks to the author of this article for this remarkable web content

Great America California Akan Ditutup Dalam 10 Tahun


You can find our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/