Harga Bitcoin Merosot Di Bawah $21,000 apabila Firma Kripto Mengumumkan Pemberhentian

Harga bitcoin terus jatuh pada hari Selasa ketika industri crypto bergelut dengannya kesan daripada penjualan lanjutan.

Bitcoin didagangkan serendah $20,834 pada hari Selasa, menurut CoinDesk. Mata wang kripto asal tidak didagangkan di bawah $20,000 sejak Disember 2020.

Untuk hari ini, bitcoin jatuh 5.4% kepada $21,991.89, penutupan terendah sejak 16 Dis 2020, menurut Data Pasaran Dow Jones. Ia turun kira-kira 68% daripada paras tertinggi sepanjang masa pada November tahun lepas pada $67,802.

Coinbase Global Inc.,

salah satu pertukaran kripto terbesar dan paling berharga, berkata pada hari Selasa bahawa ia adalah memberhentikan 18% kakitangannyasatu langkah yang datang kira-kira sebulan selepas syarikat itu mengenakan pembekuan pengambilan pekerja. Dua lagi syarikat crypto terkemuka, Crypto.com dan BlockFi, juga telah mengumumkan pemberhentian.

Saham Coinbase ditutup turun 0.8% pada $51.58. Saham telah jatuh kira-kira 80% tahun setakat ini.

Dion Rabouin dari WSJ menerangkan mengapa Wall Street kini bertaruh besar pada crypto dan maksudnya untuk kelas aset baharu dan masa depannya. Foto komposit: Elizabeth Smelov

Mata wang kripto telah tenggelam bersama dengan aset berisiko tinggi lain kerana Rizab Persekutuan terus membalikkan dasar monetari agresif yang diguna pakai sebelum wabak koronavirus. Kebelakangan ini, ia usaha untuk menaikkan kadar faedah untuk memerangi lonjakan inflasi telah menjejaskan lagi selera risiko pelabur.

Nilai pasaran keseluruhan sektor crypto telah jatuh kepada kurang daripada $1 trilion daripada kira-kira $3 trilion pada bulan November, menurut CoinMarketCap. Jatuh itu mencerminkan penurunan yang ketara dalam aktiviti dan momentum dagangan, dan sehingga itu berubah, pemain industri seperti Coinbase berkemungkinan kekal di bawah tekanan, kata Pengarah Urusan KBW Kyle Voigt.

Ketua Eksekutif Coinbase Brian Armstrong berkata syarikat itu telah berkembang terlalu cepat, berkembang daripada kira-kira 1,250 pekerja pada awal tahun lepas kepada sekitar 5,000 pada masa ini.

“Kami melihat peluang tetapi kami perlu meningkatkan secara besar-besaran pasukan kami untuk ditempatkan untuk bersaing dalam pelbagai pertaruhan,” tulisnya dalam nota kepada kakitangan. “Walaupun kami cuba yang terbaik untuk mendapatkannya dengan betul, dalam kes ini, kini jelas kepada saya bahawa kami terlalu banyak mengupah.”

Harga eter, mata wang dalaman rangkaian Ethereum, jatuh 4.5% kepada $1,187.30, penutup terendah sejak 21 Januari 2021. Pada hujung minggu, harga jatuh di bawah $1,360, paras tertinggi awal 2019 daripada kitaran sebelumnya.

Mata wang kripto lain bercampur. Cardano jatuh 1.9%, tetapi Solana naik 1.3% dan Stellar naik 0.5%.

Tulis kepada Paul Vigna di paul.vigna@wsj.com

Hak Cipta ©2022 Dow Jones & Company, Inc. Hak Cipta Terpelihara. 87990cbe856818d5eddac44c7b1cdeb8

We would like to give thanks to the writer of this post for this remarkable content

Harga Bitcoin Merosot Di Bawah $21,000 apabila Firma Kripto Mengumumkan Pemberhentian


Our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/