Harga gas akan turun sehingga 20c segelen menjelang 4 Julai, GasBuddy berkata – tetapi ia hanya sementara

Harga gas diramalkan turun sehingga 20 sen segelen menjelang cuti 4 Julai, tetapi penganalisis mendakwa pelepasan di pam itu hanya sementara.

Analisis oleh penjejak harga bahan api GasBuddy menunjukkan satu gelen gas berharga $4.91-segelen, pada 25 Jun.

Itu turun daripada paras tertinggi sepanjang masa $5.03 pada 13 Jun, dengan GasBuddy berkata mereka menjangkakan harga akan terus jatuh – tetapi hanya buat sementara waktu.

Walaupun penurunan yang diramalkan, sebab yang belum dijelaskan, bahan api penjejak harga GasBuddy berkata rakyat Amerika akan membayar harga gas Hari Kemerdekaan tertinggi pernah.

Pakar GasBuddy juga memberi amaran ‘kenaikan super’ dalam harga bahan api berkemungkinan berlaku kemudian pada musim panas kerana ‘kemeruapan dalam pasaran kekal tinggi.’

Ramalan terbaru syarikat itu datang ketika Presiden Joe Biden memanggil Kongres untuk menggantung cukai gas persekutuan hingga September – rancangan yang ditentang oleh Republikan malah beberapa Demokrat menolak, menyatakan kebimbangan penjimatan itu boleh berakhir di dalam poket syarikat minyak dan bukannya pengguna.

Biden juga menyeru syarikat minyak untuk menurunkan kos gas, dengan alasan negara berada dalam ‘masa perang’ kerana pencerobohan Putin ke atas Ukraine.

Bagaimanapun, Pengerusi Rizab Persekutuan Jerome Powell mengkritik kenyataan itu dan mendakwa pencerobohan Rusia ke atas Ukraine bukanlah pemacu utama kenaikan harga.

Penjejak harga GasBuddy ini menunjukkan bahawa harga telah mula jatuh semula sejak mencecah paras tertinggi sepanjang masa $5.03 pada 13 Jun

1656188605 76 Harga gas akan turun sehingga 20c segelen menjelang 4 Julai

Harga gas diramalkan turun sehingga 20 sen segelen menjelang cuti 4 Julai, tetapi penganalisis mendakwa pelepasan di pam itu hanya sementara. Gambar yang diambil pada 22 Jun menunjukkan harga gas disenaraikan pada lebih 7 dolar segelen di Los Angeles, California

Harga gas diramalkan turun sehingga 20 sen segelen menjelang cuti 4 Julai, tetapi penganalisis mendakwa pelepasan di pam itu hanya sementara. Gambar yang diambil pada 22 Jun menunjukkan harga gas disenaraikan pada lebih 7 dolar segelen di Los Angeles, California

Selepas mencapai kemuncak harga bahan api purata negara sebanyak $5 segelen hanya beberapa minggu lalu, GasBuddy meramalkan harga gas AS akan turun 10 hingga 20 sen segelen menjelang 4 Julai.

‘Ia adalah musim panas yang terik di pam dengan harga rekod ditetapkan di setiap negeri,’ kata Patrick De Haan, ketua analisis petroleum di GasBuddy, berkata.

‘Pemandu kenderaan harus tahu bahawa walaupun kita mungkin melihat sedikit kelegaan hari ini, risiko kekal bahawa harga boleh naik seketika dan mencatat rekod baharu semula.’

De Haan menyatakan bagaimana beberapa faktor luaran boleh mempengaruhi harga bahan api di Amerika dengan cepat.

‘Walaupun kami mungkin melihat kelegaan apabila kami menghampiri 4 Julai, dan berpotensi selepas itu, turun naik dalam pasaran kekal tinggi,’ jelasnya. ‘Kita masih boleh melihat lonjakan hebat dalam harga gas lewat musim panas ini, sekiranya taufan mengancam loji penapisan minyak atau platform minyak Gulf Coast.’

Tidak jelas apa yang membawa kepada ramalan GasBuddy mengenai penurunan sehingga 20 sen setiap gelen kerana syarikat itu tidak segera menjawab permintaan DailyMail.com untuk mendapatkan penjelasan.

Bagaimanapun, harga di pam itu telah menurun sedikit sejak kemuncaknya pada 11 Jun.

Tak kiralah daripada harga bahan api astronomi, lebih daripada 58 peratus rakyat Amerika masih merancang untuk melakukan perjalanan jalan raya pada musim panas ini.

Tiga puluh tiga peratus rakyat Amerika yang ditinjau dalam tinjauan GasBuddy baru-baru ini juga mendedahkan mereka merancang perjalanan jalan raya mereka secara khusus pada hujung minggu cuti Empat Julai.

‘Walaupun kita mungkin melihat kelegaan singkat di sana sini, harga yang tinggi nampaknya tidak menghalang ramai rakyat Amerika daripada mencapai kejayaan dengan ekonomi dibuka semula sepenuhnya,’ kata De Haan.

Kemerdekaan Hujung minggu hari akan menandakan hujung minggu perjalanan kedua paling popular pada musim panas, selepas Hari Peringatan yang menyaksikan lebih 34 juta rakyat Amerika datang ke jalan raya.

Dan walaupun ramai yang merancang untuk melakukan perjalanan pada cuti yang akan datang, GasBuddy melaporkan 70 peratus pemandu didakwa menukar rancangan perjalanan jalan raya musim panas mereka kerana harga gas yang tinggi.

Presiden Joe Biden menyeru syarikat minyak untuk menurunkan kos gas, dengan alasan negara berada dalam 'masa perang'

Presiden Joe Biden menyeru syarikat minyak untuk menurunkan kos gas, dengan alasan negara berada dalam ‘masa perang’

Biden cuba menangani krisis bahan api pada hari Rabu dengan menyeru kedua-dua Kongres dan syarikat minyak untuk memberikan bantuan.

‘Kepada syarikat yang menjalankan stesen minyak dan menetapkan harga tersebut pada pam, ini adalah masa perang, bahaya global, Ukraine, ini bukan masa biasa. Turunkan harga yang anda kenakan di pam untuk mencerminkan harga yang anda bayar untuk produk itu,’ kata Biden dalam ucapan di Rumah Putih. ‘Lakukan sekarang. Lakukan hari ini. Pelanggan anda, rakyat Amerika, mereka memerlukan bantuan sekarang.’

Biden berkata harga gas telah meningkat kepada $2 segelen di Amerika Syarikat – purata semasa ialah $4.91 segelen mengikut AAA – sejak pencerobohan Putin ke atas Ukraine.

Beliau dan pentadbirannya telah berulang kali meletakkan kesalahan kepada presiden Rusia, memanggil kos tinggi barangan dan perkhidmatan sebagai ‘kenaikan harga Putin.’

‘Kami boleh menutup mata terhadap cara membunuh Putin. Harga gas tidak akan meningkat seperti yang berlaku,’ kata Biden.

‘Dan ia bukan hanya saya. Rakyat Amerika faham. Rakyat Amerika bangkit ke masa ini. Rakyat Amerika melakukan apa yang selalu mereka lakukan, mempertahankan kebebasan di seluruh dunia. Mereka memilih untuk berdiri bersama rakyat Ukraine. Kami mempunyai sokongan hampir sebulat suara dalam Kongres, Demokrat, Republikan dan bebas untuk menyokong Ukraine, mengetahui sepenuhnya kosnya,’ katanya.

Rekod kadar inflasi yang tinggi telah menyebabkan harga makanan, gas dan perumahan melonjak di AS

Rekod kadar inflasi yang tinggi telah menyebabkan harga makanan, gas dan perumahan melonjak di AS

Biden juga menyeru negeri-negeri untuk menangguhkan sementara cukai bahan api negeri, yang selalunya lebih tinggi daripada kadar persekutuan.

Pentadbiran mahu Kongres menggantung cukai gas persekutuan – kira-kira 18 sen setiap gelen petrol dan 24 sen setiap gelen diesel – sehingga akhir September, tepat menjelang pilihan raya pertengahan penggal.

Beberapa Demokrat yang terdedah telah mendesak langkah sedemikian menjelang pilihan raya November, yang akan memutuskan kawalan Kongres. Undian di Capitol Hill, bagaimanapun, mungkin tidak ada.

Biden dan pasukannya telah menimbang untuk meminta penggantungan selama berbulan-bulan di tengah-tengah tekanan yang semakin meningkat untuk memerangi kesakitan kewangan di pam itu.

Tetapi pakar telah mempersoalkan berapa banyak penggantungan cukai gas akan menjimatkan pengguna – ia adalah kurang daripada 5 peratus daripada jumlah kos di pam.

Barack Obama, semasa kempen presiden 2008, menggelar penggantungan cukai gas sebagai ‘gimik’ yang membenarkan ahli politik ‘mengatakan bahawa mereka melakukan sesuatu.’

Pengerusi Rizab Persekutuan Jerome Powell berputus asa dengan Biden, berkata inflasi semakin meningkat sebelum Rusia menyerang Ukraine pada Februari

Pengerusi Rizab Persekutuan Jerome Powell berputus asa dengan Biden, berkata inflasi semakin meningkat sebelum Rusia menyerang Ukraine pada Februari

Dalam ucapannya pada hari Rabu, presiden juga menangani pengkritiknya yang menyalahkannya dan dasar ekonominya atas rekod inflasi yang tinggi, yang menyebabkan harga makanan, gas dan perumahan meningkat.

‘Jadi untuk semua Republikan di Kongres mengkritik saya hari ini kerana harga gas yang tinggi di Amerika. Adakah anda sekarang mengatakan kami salah untuk menyokong Ukraine? Adakah anda mengatakan kami salah untuk menentang Putin yang mengatakan bahawa kami lebih suka mempunyai harga gas yang lebih rendah di Amerika dan Penumbuk Besi Putin di Eropah?,’ katanya.

Tetapi dalam keterangan di Capitol Hill pada hari Rabu, Pengerusi Rizab Persekutuan Jerome Powell berpecah dengan Biden, berkata inflasi meningkat jauh sebelum Rusia menyerang Ukraine pada Februari.

Senator Republikan Bill Hagerty dari Tennessee bertanya kepada Powell: ‘Memandangkan bagaimana inflasi telah meningkat sejak 18 bulan lalu, adakah anda akan mengatakan bahawa perang di Ukraine adalah pemacu utama inflasi di Amerika?’

‘Tidak, inflasi tinggi sebelum ini – sudah tentu sebelum perang di Ukraine meletus,’ Powell menjawab.

We want to give thanks to the writer of this post for this outstanding web content

Harga gas akan turun sehingga 20c segelen menjelang 4 Julai, GasBuddy berkata – tetapi ia hanya sementara


You can find our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/