Hari perjalanan udara yang paling popular tahun ini adalah huru-hara. Itu tidak akan berubah dalam masa terdekat

Memandangkan hujung minggu musim panas yang panjang ini juga bertepatan dengan Hari Bapa, ini bermakna terdapat banyak perjalanan yang akan dilakukan.

Hari Jumaat sebelum Juneteenth mencatat masa hari perjalanan udara paling popular pada tahun 2022, menurut statistik daripada Pentadbiran Keselamatan Pengangkutan. Lapangan terbang tidak begitu sesak sejak Thanksgiving 2021.

Pegawai TSA berkata mereka menyaring kira-kira 2,438,784 orang di pusat pemeriksaan keselamatan lapangan terbang di seluruh negara pada hari Jumaat, jumlah pusat pemeriksaan tertinggi sejak 28 November, Ahad selepas Kesyukuran. Itu juga adalah kira-kira 100,000 lebih banyak pelancong daripada hujung minggu Jumaat sebelum Hari Peringatan.

“Selamat datang ke Perjalanan Hujung Minggu Cuti Juneteenth!” tulis jurucakap TSA Lisa Farbstein di Twitter.

Walaupun Juneteenth menjadi cuti rasmi tahun lepas, ini adalah tahun pertama pasaran saham AS dan bank akan ditutup sebagai penghormatan.

Lonjakan bilangan tidak mungkin berlaku datang pada masa yang lebih teruk untuk syarikat penerbangan AS. Gabungan cuaca buruk, kekurangan kakitangan dan cabaran infrastruktur telah menyebabkan syarikat penerbangan utama bergelut untuk bersaing dengan lonjakan perjalanan. Hampir 9,000 penerbangan telah ditangguhkan di AS pada hari Jumaat dan satu lagi 1,500 penerbangan dibatalkan menurut kumpulan data FlightAware.
Peningkatan kelewatan dan pembatalan datang hanya sehari selepas Setiausaha Pengangkutan Pete Buttigieg bertemu dengan CEO syarikat penerbangan untuk membincangkan cara meningkatkan prestasi dan operasi menjelang satu lagi lonjakan yang dijangkakan dalam perjalanan sepanjang cuti 4 Julai.
Tentang 2,700 penerbangan telah dibatalkan pada hujung minggu Hari Peringatan. Syarikat penerbangan utama sudah pun membatalkan lebih banyak penerbangan secara awalan apabila musim panas yang sibuk semakin panas. Southwest Airlines telah memotong hampir 20,000 penerbangan antara Jun dan Hari Pekerja dan sedang bergelut untuk mengambil 10,000 pekerja baharu yang dikatakan perlu memenuhi permintaan.
“Saya melalui pandu lalu Whataburger dan saya membayar dan mendapatkan beg saya, dan dikokot pada beg itu adalah permohonan kerja,” kata CEO Southwest Robert Jordan bergurau kepada Berita Pagi Dallas tahun lepas tentang kesukaran mencari pemohon kerja. “Itulah yang terjadi.”

Delta berkata ia akan membatalkan 100 penerbangan harian di AS dan Amerika Latin dari 1 Julai hingga 7 Ogos. Dalam surat terbuka kepada pelanggan, juruterbang Delta menulis bahawa kekurangan buruh telah menyebabkan mereka berada pada kadar untuk terbang lebih masa lebih masa tahun ini berbanding semua. tahun 2018 dan 2019 digabungkan.

“Kekurangan perintis untuk industri adalah nyata, dan kebanyakan syarikat penerbangan tidak akan dapat merealisasikan rancangan kapasiti mereka kerana tidak ada juruterbang yang mencukupi, sekurang-kurangnya untuk lima tahun lebih akan datang,” Ketua Pegawai Eksekutif United Airlines Scott Kirby berkata semasa panggilan pendapatan suku tahunan syarikat penerbangan itu pada April.

Kesatuan yang mewakili juruterbang di Delta, Amerika dan Barat Daya mengatakan bahawa syarikat penerbangan telah menghadapi situasi semasa dengan enggan menggantikan juruterbang yang bersara dan mengambil cuti semasa kemuncak wabak itu. apabila perjalanan udara menjunam.
Kira-kira 8,000 juruterbang komersial baharu telah menerima sijil pada tahun lepas, menurut kesatuan juruterbang, dan mereka berkata tidak sepatutnya ada kekurangan. Naratif pemotongan perkhidmatan semasa, mereka mendakwasedang digunakan oleh syarikat untuk mewajarkan pengurangan keperluan latihan dan keselamatan yang akan meningkatkan margin keuntungan.

Beberapa senator AS mengambil perhatian. “Walaupun beberapa pembatalan penerbangan tidak dapat dielakkan, jumlah penangguhan dan pembatalan yang banyak pada hujung minggu lalu menimbulkan persoalan tentang pembuatan keputusan syarikat penerbangan,” tulis Senator Richard Blumenthal dan Edward Markey dalam surat kepada Buttigieg awal bulan ini.

We would like to say thanks to the author of this short article for this amazing content

Hari perjalanan udara yang paling popular tahun ini adalah huru-hara. Itu tidak akan berubah dalam masa terdekat


You can view our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/