‘Hari yang menyedihkan’: Ketua Pegawai Eksekutif Longtime Centene Michael Neidorff meninggal dunia pada usia 79 tahun

CLAYTON – Pemimpin Longtime Centene Corp. Michael Neidorff, tonggak komuniti perniagaan St. Louis, meninggal dunia pada Khamis pada usia 79 tahun.

Neidorff mengetuai syarikat yang berpangkalan di Clayton selama 26 tahun, mengembangkannya daripada firma penjagaan kesihatan kecil menjadi raksasa Fortune 25 – dan syarikat terbesar yang beribu pejabat di rantau ini. Dia dan Centene menyuntik berjuta-juta dolar ke dalam badan amal di sini. Dan dia menghantar gelombang kejutan melalui kawasan itu apabila dia mencabar pemimpin tempatan untuk melakukan lebih banyak tentang jenayah.

Bekas Datuk Bandar Clayton Harold Sanger, yang bekerja rapat dengan Neidorff semasa syarikat itu membina dan kemudian mengembangkan ibu pejabatnya di daerah perniagaan bandar itu, memanggilnya “instrumental” dalam pertumbuhan Clayton dan “manusia yang hebat.”

“Ia adalah satu kehilangan yang dahsyat, satu kehilangan yang dahsyat untuk wilayah kita,” kata Sanger.


Michael Neidorff


Sanger teringat Neidorff menghubunginya pada pukul 11 ​​malam pada suatu malam selepas kematian Michael Brown yang berusia 18 tahun mencetuskan bantahan di seluruh wilayah untuk mengatakan bahawa dia telah mendapat kelulusan lembaga untuk membina pusat panggilan Centene di Ferguson, yang termasuk pusat jagaan kanak-kanak untuk pekerja.

Orang ramai juga membaca…

 • Restoran St. Louis berdiri menentang ‘influencer’ Los Angeles, mengejutkan
 • Pujols, yang akan bermula pada hari pembukaan untuk Cardinals, mengumumkan dia akan memfailkan perceraian
 • Buku nota Cardinals: Pujols, pada hari dia dinamakan sebagai permulaan hari pembukaan, berkata dia akan memfailkan perceraian
 • Suami, kawan meratapi 2 beradik yang ‘luar biasa rapat’ terbunuh dalam tembakan dekat Collinsville
 • Calon lembaga sekolah yang disokong konservatif menang di Rockwood, St. Charles County
 • Soalan ketua kardinal dan DH dijawab; yang lain kekal
 • Pendakwa raya berkata video baharu membuktikan polis St. Louis berbohong tentang percubaan merampas kereta
 • ‘Hari yang menyedihkan’: Ketua Pegawai Eksekutif Longtime Centene Michael Neidorff meninggal dunia pada usia 79 tahun
 • Keluarga bersedih kematian sepupu St. Louis, 12 dan 14, ditembak pada majlis hari jadi di pusat bandar
 • Datuk Bandar St. Louis menandatangani rang undang-undang membenarkan derma ganti rugi sukarela sebagai ‘langkah pertama’
 • BenFred: Shildt membuka semula luka Cardinals seminggu dari hari pembukaan
 • Wainwright, Schumaker membuat ‘perjanjian’ gurauan selepas bertahun-tahun melakukan perbuatan nakal (atau, adakah April Fools?)
 • Feds: Pengedar kereta Napleton mengenakan yuran tersembunyi, menaikkan kadar untuk pelanggan Kulit Hitam
 • Sheena Greitens menuduh bekas Gov. Eric Greitens melancarkan ‘kempen untuk memusnahkan reputasi saya’
 • Editorial: Bukti semakin meningkat jenayah perang Rusia, tetapi adakah Putin mendapat mesej itu?

“Siapa yang akan melakukan itu?” Sanger berkata. “Hanya Michael.”

Legasi yang panjang

Neidorff dilahirkan pada tahun 1943, dan dibesarkan di Altoona, Pennsylvania. Beliau menerima ijazah sarjana muda dari Universiti Trinity di San Antonio, Texas, dan ijazah sarjana dari Kolej St. Francis, di New York.

Syarikat yang akhirnya menjadi Centene telah diasaskan pada tahun 1984 di Milwaukee, Wisconsin, sebagai pelan Medicaid bukan untung dengan nama Family Hospital Physician Associates. Neidorff telah dinamakan sebagai presiden dan CEO pada tahun 1996, dan mengembangkan syarikat itu ke Indiana.

Pada tahun berikutnya ia dinamakan semula sebagai Centene Corp., dan menubuhkan pejabat korporatnya di St. Louis.

Menjelang tahun 2001, hasil syarikat telah meningkat kepada $327 juta, dan pada bulan Disember tahun itu, syarikat itu menjadi awam pada $14 sesaham.

Dalam dekad yang berikutnya, Centene berkembang pada kadar yang pesat, dengan pendapatan tahun lepas berjumlah $126 bilion. Syarikat itu membeli anak syarikat di seluruh AS, termasuk saingan WellCare Health Plans Inc. dalam perjanjian $17.3 bilion pada 2020. Pengambilalihan itu meluaskan jejak Centene kepada 50 negeri — daripada tiga pada 2001.

Di bawah tempoh Neidorff, Centene juga telah menjadi kuasa dermawan di rantau St. Louis.

Pada 2016, Neidorff membuka a $25 juta terkini Pejabat Centene di Ferguson dengan prasekolah untuk kanak-kanak pekerja. Centene juga menderma lebih daripada $1 juta untuk membuka klinik kesihatan di Ferguson.

Pada 2017, Neidorff dinamakan Warganegara Tahun Ini, penghormatan yang ditaja oleh Post-Dispatch dan dipilih oleh jawatankuasa pemenang yang lalu.

Neidorff berkhidmat dalam lembaga pengarah untuk Greater St. Louis Boy Scouts of America, dan lembaga Concordance Academy. Beliau mempengerusikan lembaga pemegang amanah untuk Universiti Trinity. Beliau berkhidmat di lembaga Orkestra Simfoni St. Louis, sebagai pemegang amanah untuk Teater Opera St. Louis, dan bendahari lembaga di Pusat Kennedy di Washington.

Pada Julai 2020, Neidorff menjadi penangkal petir di wilayah St. Louis selepas Centene mengumumkan rancangan untuk membelanjakan $1 bilion untuk membina ibu pejabat Pantai Timur 6,000 pekerja di Charlotte, North Carolina. Dalam temu bual selepas pengumuman itu, Neidorff mencadangkan bahawa Centene boleh berkembang di sini, tetapi pengambilan dihalang oleh masalah rantau ini, termasuk jenayah.

Tetapi pada bulan Februari, syarikat itu memperluaskan cawangan zaitun, membeli hak penamaan 15 tahun ke stadium Major League Soccer di sini.

‘Kehilangan sebenar’

Neidorff berhasrat untuk bersara daripada Centene tahun ini. Dia telah mengambil cuti sakit selama enam minggu. Dia meninggal dunia Khamis, “selepas sakit yang lama,” kata syarikat itu dalam satu kenyataan.

Ketua Pegawai Eksekutif Liga Bandar Metropolitan St. Louis Michael McMillan berkata beliau telah mengenali Neidorff selama kira-kira dua dekad.

“Tidak akan ada lagi Michael Neidorff,” katanya. “Beliau sangat berperanan dalam beberapa perkara paling penting yang telah kami lakukan sebagai sebuah agensi.”

Neidorff membantu menyelesaikan kempen ibu kota tempatan untuk pusat Ferguson kumpulan itu, yang dibina di atas tapak QuikTrip yang terbakar dalam pergolakan awam 2014. Dia berkhidmat sebagai pengerusi Liga Bandar kebangsaan dari 2014 hingga 2019. Dan dia mempengerusikan bersama usaha untuk membawa persidangan kebangsaan ke St. Louis pada 2017, menjanjikan hadiah $1 juta untuk usaha itu.

McMillan berkata Neidorff baru-baru ini menderma $1 juta supaya Liga Urban boleh membeli tanah bersebelahan dengan ibu pejabat wilayah baharunya di North Kingshighway Boulevard “supaya kami boleh mempunyai seluruh kampus untuk St. Louis utara dan komuniti Kulit Hitam.”

Tetapi dia mula mengundurkan diri dari kerjanya di Centene beberapa bulan lalu.

Pada Julai 2021, Centene menubuhkan pejabat presiden tiga orang, termasuk Neidorff, CEO semasa Sarah London dan Brent Layton, kini presiden dan ketua pegawai operasi Centene. Pada bulan yang sama, syarikat itu kemudiannya mendedahkan, Neidorff telah memaklumkan secara tidak rasmi kepada lembaga pengarah bahawa dia mungkin meletakkan jawatan sebelum tamat kontrak atas sebab peribadi.

Pada Disember, Neidorff mengumumkan bahawa dia berhasrat untuk bersara menjelang akhir 2022.

Pada bulan Februari, syarikat itu mendedahkan bahawa Neidorff sedang mengambil cuti perubatan. Pada 22 Mac, London dilantik sebagai CEO.

Dalam satu kenyataan Khamis, London menggelar Neidorff sebagai “pemimpin berwawasan” dalam penjagaan kesihatan Amerika.

“Bagi pihak 75,000 pekerja Centene, saya ingin mengucapkan takziah kepada keluarga Michael dan orang tersayang,” kata London. “Keghairahan Michael hidup dalam kalangan wanita dan lelaki Centene, dan komitmennya terhadap misi mengubah kesihatan rakyat Amerika yang paling terdedah terus hidup.”

Neidorff ialah suami kepada Noémi Neidorff, bapa kepada Peter Neidorff dan mendiang Monica Neidorff, dan abang kepada Susan Neidorff Reinglass dan Robert Neidorff.

Keluarga itu enggan mengulas.

We want to say thanks to the writer of this write-up for this incredible content

‘Hari yang menyedihkan’: Ketua Pegawai Eksekutif Longtime Centene Michael Neidorff meninggal dunia pada usia 79 tahun


Check out our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/