Honda Civic Type R 2023 Menjana 315 HP dan Tork 310 Lb-Ft

Imej untuk artikel bertajuk 2023 Honda Civic Type R Membuat 315 HP dan 310 Lb-Ft Tork

Foto: Honda

Honda ada akhirnya didedahkan hanya kira-kira setiap butiran anda ingin tahu tentang Civic Type R 2023. Inilah yang besar: 315 hp pada 6,500 rpm dan 310 lb-ft tork dari 2,600 hingga 4,000 rpm. Itu memberikan Civic baru 157.8 hp seliter, dan menjadikannya kenderaan pengeluaran paling berkuasa Honda pernah dijual di AS

Kami telah dilihat hampir setiap sudut Type R baharu sekarang, tetapi hari ini kami mempunyai nombor untuk menyandarkan rupa. Secara teknikal, ini adalah generasi keenam Civic Type R, tetapi ia hanya yang kedua yang diimport secara rasmi ke AS Dan berbanding dengan Jenis R yang keluarterdapat banyak perkara biasa dalam model baharu ini: K20C1 2.0 liter pengecas turbo sebaris-empat daripada Jenis R terakhir kembali untuk bertugas, begitu juga dengan transmisi manual enam kelajuan.

Imej untuk artikel bertajuk 2023 Honda Civic Type R Membuat 315 HP dan 310 Lb-Ft Tork

Foto: Honda

Honda berjaya memerah 9 kuda lagi dan 15 lb-ft tork daripada enjin itu berkat pengecas turbo yang disemak semula, penambahbaikan pada aliran udara masuk dan sistem ekzos lurus yang lebih cekap. Itu kurang sedikit daripada khabar angin 326 hp kami melihat terapung minggu ini, tetapi ia pada asasnya tepat pada wang dengan Ramalan separuh berpendidikan Steve dari Julai. Kerja bagus, DaSilva.

Enjin bergaris merah pada 7,000 rpm, dan menghasilkan maksimum 23.3 psi rangsangan. Ia dipasangkan dengan roda tenaga yang lebih ringan untuk tindak balas yang lebih baik, dan manual enam kelajuan (satu-satunya transmisi yang tersedia) mendapat pintu syif yang lebih tepat dan sistem pemadanan semula automatik yang dipertingkatkan. Radiator yang lebih besar, bukaan gril yang lebih besar dan bolong pengekstrak udara dalam hud semuanya membantu menguruskan haba yang dihasilkan oleh motor kecil yang hebat. Pembezaan gelinciran terhad jenis heliks membantu mengurangkan kuasa, manakala suspensi hadapan dwi paksi telah diubah suai untuk mengelakkan stereng tork.

Imej untuk artikel bertajuk 2023 Honda Civic Type R Membuat 315 HP dan 310 Lb-Ft Tork

Foto: Honda

Tdia Type R lama ada persediaan ekzos tiga hujung yang bagus yang berjaya menjadi senyap dalam pemanduan yang sopan dan tekak ketika anda mengasahnya, tanpa menggunakan alat elektronik atau mana-mana bahagian yang bergerak. Tdia baru Honda hot hatch menggunakan injap ekzos aktif yang membuka litar kurang redam di bawah pemanduan keras. Walau bagaimanapun, petua tiga kali ganda itu, dan saya bersyukur untuk itu — ia telah menjadi sedikit tradisi Jenis R.

Civic generasi ke-11 baharu adalah lebih besar sedikit daripada model sebelumnya, jadi Type R baharu telah berkembang sedikit pada asasnya setiap dimensi. Panjangnya 180.9 inci, tinggi 55.4 inci dan lebar keseluruhannya 74.4 inci. Jarak roda 107.7 inci adalah 1.4 inci lebih panjang, dan trek Type R diluaskan dengan inci penuh di hadapan (hingga 64 inci)0.75 inci di belakang (kini berukuran 63.5 inci). Seperti model sebelumnya, Type R baharu menggunakan suspensi tupang di hadapan dan persediaan berbilang pautan di belakang, dan model baharu itu mendapat tayar 265/30 Michelin Pilot Sport 4S 20-mm lebih lebar pada roda hitam matte 19-inci pada keempat-empatnya. sudut. Secara keseluruhan, Type R baharu adalah 0.8 inci lebih panjang dan 0.6 inci lebih lebar daripada model sebelumnya, tetapi bumbungnya lebih rendah setengah inci penuh.

Imej untuk artikel bertajuk 2023 Honda Civic Type R Membuat 315 HP dan 310 Lb-Ft Tork

Foto: Honda

Setiap panel badan di hadapan tiang-A adalah unik pada Type R, dan pendirian yang lebih lebar sebenarnya memerlukan pintu belakang yang lebih luas untuk membantu badan bergabung ke dalam suar fender belakang yang agresif. Di bahagian belakang, Type R mendapat spoiler belakang yang tinggi dan agresif pada tempat duduk aluminium serta peresap bawah badan.

Semua penambahbaikan kuasa, casis dan aero ini bertambah: Seperti yang Honda dedahkan awal tahun ini, Type R baharu mengalahkan rekodnya sendiri di sekitar Litar Suzuka hampir satu saat penuh, menetapkan rekod pemacu hadapan dalam proses. Honda dengan nakal menyatakan dalam siaran akhbar hari ini bahawa Type R baharu telah diuji di Nürburgring, walaupun pembuat kereta itu tidak mendedahkan masa pusingan. Mungkin kita akan mempelajarinya tidak lama lagi?

Civic Type R akan tersedia standard dicat dalam Rallye red atau Crystal black pearl; warna cat pilihan ialah Boost blue, Sonic grey pearl, atau, sudah tentu, Championship white, warna yang hanya pernah ditawarkan pada produk Honda Type R.

Imej untuk artikel bertajuk 2023 Honda Civic Type R Membuat 315 HP dan 310 Lb-Ft Tork

Foto: Honda

Di dalam, Honda telah mengembangkan upholsteri merah tandatangan Type R, wrapping seluruh lantai dalam warna merah (walaupun tempat duduk belakang masih asas hitam). Tempat duduk hadapan ringan baharu menggerakkan pemandu sedikit lebih rendah, dengan penglihatan luar dibantu oleh papan pemuka bawah Civic generasi ke-11, tiang yang lebih nipis dan cermin pandangan sisi yang dipindahkan. Ini adalah Jenis R, tombol syif adalah aluminium berus dengan corak syif dicat merah, dan terdapat plak bernombor pada papan pemuka.

Panel instrumen semua-digital menukar konfigurasi apabila anda beralih melalui empat mod pemacu — Keselesaan, Sukan, R+ dan Individu — dan Civic Type R mendapat versi Honda LogR yang baru dipertingkat, pencatat data terbina dalam untuk merekod masa pusingan dan jejak input. Di mana versi terdahulu Honda LogR memerlukan anda memuat turun aplikasi telefon pintar, versi terkini ini adalah kendiri sepenuhnya. Seperti semua Civics baharu, Type R mempunyai skrin sentuh 9-inci di papan pemuka, Apple CarPlay dan Android Auto tanpa wayar, dan pengecasan telefon Qi tanpa wayar. Sistem bunyi Bose Centerpoint Honda adalah standard pada Type R.

Terdapat dua nombor penting yang belum dikeluarkan oleh Honda: Berat kerb Type R 2023, dan harganya. Pembuat kereta itu perlu mengeluarkan nombor tersebut tidak lama lagi, kerana Type R baharu dijanjikan akan muncul di jalanan pada musim gugur ini.

We would love to give thanks to the author of this post for this incredible material

Honda Civic Type R 2023 Menjana 315 HP dan Tork 310 Lb-Ft


You can find our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/