Industri minyak bertindak balas terhadap Biden yang mengancam potensi cukai durian runtuh

Kumpulan industri minyak bertindak balas terhadap Presiden Joe Biden pada hari Isnin mengancam cukai keuntungan durian runtuh atau kesan lain jika syarikat minyak tidak melabur dalam meningkatkan pengeluaran AS dan menurunkan harga pengguna.

Presiden, berhujah dalam ucapan Isnin bahawa syarikat minyak keuntungan baru-baru ini adalah “kejatuhan perang” di Ukraine, menggesa mereka untuk mengarahkan beberapa keuntungan untuk meningkatkan pengeluaran AS mereka dan kapasiti penapisan dan untuk menurunkan harga gas rakyat Amerika melihat pada pam. Beliau berkata beliau berpendapat mereka mempunyai “tanggungjawab untuk bertindak demi kepentingan pengguna mereka, komuniti mereka dan negara mereka.”

BIDEN MENAMPAK KEUNTUNGAN SYARIKAT MINYAK, MENGANCAM CUKAI WINDFALL SEBAGAI PENALTI

“Jika mereka tidak, mereka akan membayar a cukai yang lebih tinggi atas lebihan keuntungan mereka dan menghadapi sekatan lain,” kata Biden. “Pasukan saya akan bekerja dengan Kongres untuk melihat pilihan ini yang tersedia untuk kami dan orang lain. Sudah tiba masanya untuk syarikat-syarikat ini menghentikan pencatutan perang.”

Pemandangan Kilang Penapisan Baton Rouge ExxonMobil di Baton Rouge, Louisiana, AS, 15 Mei 2021. Exxon Mobil Corp. sedang mempertimbangkan ikrar untuk mengurangkan pelepasan karbon bersihnya kepada sifar menjelang 2050, menurut orang yang biasa dengan perkara itu, dalam apa akan amo (REUTERS/Kathleen Flynn/Foto Fail / Foto Reuters)

Didalam kenyataan Isnin, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif American Petroleum Institute (API) Mike Sommers berkata keluarga dan perniagaan Amerika “mencari penyelesaian kepada penggubal undang-undang, bukan retorik kempen.”

Sommers juga menuduh pentadbiran Biden mengambil kredit “untuk setiap sen penurunan dalam harga petroltetapi apabila harga bergerak sebaliknya, penudingan jari bermula” dalam panggilan dengan pemberita pagi Selasa.

Beliau berhujah “meningkatkan cukai ke atas tenaga Amerika tidak menggalakkan pelaburan dalam pengeluaran baharu” dalam kedua-dua kenyataan dan panggilan dengan wartawan, menyatakan bahawa pasaran global menentukan harga petrol. Dia juga memberitahu wartawan “dasar buruk penting.”

SOALAN BEKAS PENASIHAT EKONOMI OBAMA CUKAI KEUNTUNGAN WINDFALL CADANGAN BIDEN

Semasa muncul pada “Kudlow” pada sebelah petang, Sommers menolak komen “mengaut keuntungan perang” Biden.

“Tuduhan yang mereka buat terhadap industri ini — industri dengan cara yang membenarkan diri sendiri dan enggan mengambil minyak mentah Rusia lagi pada permulaan perang dahsyat yang berlaku di Eropah, industri yang berundur sendiri dari Rusia tanpa pembalut. daripada kerajaan persekutuan – bagi mereka untuk mengatakan bahawa industri ini, industri paling patriotik yang saya tahu di negara kita, akan menjadi pencatutan perang adalah satu komen yang keterlaluan,” katanya.

Chet Thompson, Ketua Pegawai Eksekutif dan presiden American Fuel and Petrochemical Manufacturers, menuduh Biden “lebih bimbang tentang sikap politik” sebelum ini. pertengahan penggal daripada “memajukan dasar tenaga yang sebenarnya akan menyampaikan kepada rakyat Amerika.”

“Cukai untung durian runtuh mungkin menghasilkan bunyi yang baik, tetapi sebagai dasar, ia tidak baik untuk pengguna,” katanya dalam satu kenyataan. “Ia berkemungkinan tidak memberi insentif kepada pengeluaran bahan api dan memburukkan lagi keadaan pemandu.”

Presiden Biden berucap pada majlis itu

Presiden Joe Biden berucap semasa acara “Mempercepatkan Inovasi dan Penerapan Teknologi Bersih” di Sidang Kemuncak Iklim PBB COP26, 2 Nov. 2021, di Glasgow, Scotland. Pentadbiran mengadakan jualan pajakan minyak dan gas darat pertamanya ini (AP Photo/Evan Vucci, Pool, Fail / Bilik Berita AP)

Abdullah Hasan, jurucakap Rumah Putih, memberikan kenyataan kepada Perniagaan FOX pada hari Selasa.

“Itu kaya datang dari industri yang menggunakan rekod keuntungannya untuk menampung poket pemegang saham dan bukannya meningkatkan kapasiti pengeluaran dan penapisan supaya keluarga boleh membayar lebih sedikit untuk gas,” katanya.

Hasan, mengulangi sebahagian daripada komen Biden pada hari Isnin, berkata “enam daripada yang terbesar syarikat minyak mengaut keuntungan lebih $100 bilion dalam tempoh enam bulan lepas sahaja,” sebelum berkata mereka membelanjakan lebih $50 bilion daripadanya untuk dividen dan pembelian balik saham.

DAPATKAN PERNIAGAAN FOX DALAM PERJALANAN DENGAN KLIK DI SINI

“Sudah tentu mereka mahu terus mengaut keuntungan pada masa perang tanpa hukuman,” sambungnya. “Tetapi presiden telah jelas: jika mereka tidak mengubah tingkah laku mereka, dia akan meminta mereka bertanggungjawab untuk melindungi kepentingan keluarga Amerika.”

Biden berkata Isnin orang ramai akan “mendengar lebih banyak” mengenai perkara itu “apabila Kongres kembali.”

pam gas

Muncung mengepam petrol ke dalam kenderaan di stesen minyak di Los Angeles, California pada 5 Oktober 2022. (FREDERIC J. BROWN/AFP melalui Getty Images / Getty Images)

Pada masa penerbitan, harga purata kebangsaan untuk gas gred biasa ialah $3.758, berbanding $3.800 sebulan lalu dan $3.402 setahun lalu, mengikut AAA. Pada pertengahan Jun, AAA melaporkan harga purata kebangsaan bagi gas tanpa plumbum biasa mencapai rekod tertinggi $5.016.

We would love to thank the author of this post for this incredible material

Industri minyak bertindak balas terhadap Biden yang mengancam potensi cukai durian runtuh


You can view our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/