Ini Adalah Algoritma Bukti Kerja Paling Menguntungkan Sejak Ethereum Berpindah ke Bukti Pegangan – Berita Bitcoin Perlombongan

Sejak peralihan daripada proof-of-work (PoW) kepada proof-of-stake (PoS), ethereum tidak boleh dilombong dan pelombong kini mendedikasikan hashrate kepada rantaian PoW yang berbeza. Memandangkan ethereum tidak lagi boleh dilombong, algoritma konsensus PoW yang paling menguntungkan ialah Kadena, Scrypt dan Cuckatoo32. Lima hari yang lalu, sebelum The Merge, algoritma konsensus Ethash adalah yang paling menguntungkan, kerana pelombong teratas memperoleh keuntungan $79.53 sehari. Pelantar perlombongan teratas hari ini, dengan Ethereum tiada dalam gambar, terakru kira-kira $69.41 sehari perlombongan kadena.

7 Algoritma PoW Boleh Ditambang Teratas Hari Ini Termasuk Kadena, Scrypt, Cuckatoo32, Blake2B-Sia, X11, Equihash dan SHA256

Mengikut terkini data daripada asicminervalue.com, algoritma konsensus PoW bukan lagi skim konsensus yang paling menguntungkan untuk saya sejak peningkatan Paris mencetuskan Gabungan Ethereum. Sejak 15 September, Kadena telah menjadi algoritma konsensus yang paling menguntungkan tahun ini. Rig perlombongan litar bersepadu (ASIC) khusus aplikasi Bitmain, Antminer KA3, mendapat anggaran $69.41 sehari dengan kos elektrik pada $0.12 setiap kilowatt jam (kWj). Penambang melombong PoW blockchain Kadena (KDA) dan Antminer KA3 menghasilkan anggaran 166 TH/s.

Kadar hash rangkaian Kadena ialah sekitar 0.21 exahash sesaat (EH/s) atau 212.8632 petahash sesaat (PH/s). Algoritma konsensus kedua paling menguntungkan menggunakan pelantar perlombongan ASIC ialah Scrypt, skim konsensus yang dikaitkan dengan litecoin (LTC) dan dogecoin (DOGE). Selain DOGE dan LTC, segelintir rangkaian aset digital lain seperti ambang (XVG) dan digibait (DGB) memanfaatkan Scrypt juga. Pelombong terkemuka hari ini, Bitmain’s Antminer L7, boleh memperoleh anggaran $13.09 dalam keuntungan harian. Tiga pelombong teratas di bawah Antminer KA3 adalah semua pelombong Scrypt yang dihasilkan oleh Bitmain.

Di bawah Kadena dan Scrypt, algoritma konsensus PoW ketiga paling menguntungkan ialah Grin’s Cuckatoo32. Peranti perlombongan Cuckatoo32 ASIC teratas boleh mendapat anggaran $7.48 sehari dalam keuntungan. Di bawah Cuckatoo32 termasuk algoritma konsensus seperti Blake2B-Sia, X11, Equihash dan SHA256. Mekanisme konsensus SHA256 dimanfaatkan oleh rangkaian crypto seperti bitcoin (BTC), tunai bitcoin (BCH), bitcoinsv (BSV), dan namecoin (NMC).

SHA256 ialah algoritma konsensus ketujuh paling menguntungkan dan a BTC pelombong yang memanfaatkan Antminer S19 XP dengan 140 TH/s mendapat sekitar $2.60 sehari. Dengan Ethereum dialih keluar daripada persamaan, orang masih boleh melombong syiling Ethash seperti ethereum classic (DAN LAIN-LAIN), tetapi peranti perlombongan Ethash teratas menghasilkan sedikit keuntungan berbanding apabila orang boleh melombong eter.

Ini Adalah Algoritma Bukti Kerja Paling Menguntungkan Sejak Ethereum Berpindah ke Bukti Pegangan
Bitmain mengeluarkan Antminer E9 pada Julai 2022, dan pada 12 September 2022, E9 tunggal membuat anggaran $53.45 sehari. Dengan Ethereum tiada dalam gambar, E9 menghasilkan $0.45 sehari perlombongan ethereum klasik (DAN LAIN-LAIN).

Pada masa penulisan, Bitmain’s Antminer E9 dengan 2.4 gigahash sesaat kuasa hash Ethash membuat anggaran $0.45 sehari. Pada 12 September, ethereum perlombongan mesin yang sama (ETH) dihasilkan $53.45 sehari, mengikut statistik yang direkodkan oleh asicminervalue.com. A11 Pro Innosilicon ETH pelombong, dengan 1,500 megahash sesaat (MH/s), tidak menguntungkan dan penggunaan harian membawa kepada kerugian $3.03 sehari. Lima hari lalu, pada 12 September, mesin yang sama menghasilkan keuntungan $30.09 sehari.

Tag dalam cerita ini

Perlombongan ASIC, pelantar perlombongan ASIC, ASIC, Bitcoin, Bitmain’s Antminer E9, Blake2B-Sia, BTC, Algoritma Konsensus, algoritma konsensus, Cuckatoo32, digibait (DGB), Doge, Equihash, Ethash, Exahash, Gigahash, Hashpower, Hashrate, Innosilicon, kadena, LTC, megahash, syiling yang boleh dilombong, Bukti Kepentingan (PoS), Bukti Kerja (PoW), Scrypt, SHA256, Terahash, Verge (XVG), X11

Apakah pendapat anda tentang tujuh algoritma konsensus yang boleh dilombong teratas sejak Ethereum menggugurkan PoW? Beritahu kami pendapat anda tentang subjek ini di bahagian komen di bawah.

1648350718 495 Fed Governor Says Blockchain Is Totally Overrated Claims Crypto Is

Jamie Redman

Jamie Redman ialah Ketua Berita di Bitcoin.com News dan seorang wartawan teknologi kewangan yang tinggal di Florida. Redman telah menjadi ahli aktif komuniti mata wang kripto sejak 2011. Beliau mempunyai minat terhadap Bitcoin, kod sumber terbuka dan aplikasi terdesentralisasi. Sejak September 2015, Redman telah menulis lebih daripada 6,000 artikel untuk Berita Bitcoin.com mengenai protokol mengganggu yang muncul hari ini.
Kredit Imej: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Penafian: Artikel ini adalah untuk tujuan maklumat sahaja. Ia bukan tawaran langsung atau permintaan tawaran untuk membeli atau menjual, atau pengesyoran atau pengesahan mana-mana produk, perkhidmatan atau syarikat. Bitcoin.com tidak memberikan nasihat pelaburan, cukai, undang-undang atau perakaunan. Syarikat mahupun pengarang tidak bertanggungjawab, secara langsung atau tidak langsung, untuk sebarang kerosakan atau kerugian yang disebabkan atau didakwa disebabkan oleh atau berkaitan dengan penggunaan atau pergantungan pada mana-mana kandungan, barangan atau perkhidmatan yang disebut dalam artikel ini.We would like to thank the writer of this short article for this outstanding content

Ini Adalah Algoritma Bukti Kerja Paling Menguntungkan Sejak Ethereum Berpindah ke Bukti Pegangan – Berita Bitcoin Perlombongan


We have our social media profiles here , as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/