Isu Bank of America: Sesetengah pelanggan melaporkan wang hilang daripada akaun

CHICAGO — Sebahagian Bank of America pelanggan berkata wang hilang daripada akaun mereka, termasuk dana daripada deposit dan transaksi Zelle.

Rey Garcia telah mempercayai Bank of America dengan wangnya selama 20 tahun.

Tetapi, apabila dia menyedari masalah itu berlaku kepada orang lain, dia pergi menyemak akaunnya sendiri.

Saya terkejut seperti whoa,” kata Garcia. “Jadi saya menyemak transaksi saya, saya mempunyai 15 transaksi Zelle yang berbeza. Itu seperti bendera merah untuk saya di sana kerana saya tidak ingat melakukan semua itu dalam satu hari.

Dia berkata hampir $700 hilang daripada akaunnya. Dia menelefon khidmat pelanggan tidak berjaya mendapatkan wakil.

Garcia memberitahu ABC13 dia mempunyai urus niaga belum selesai yang dijadualkan keluar Khamis untuk bilnya.

Saya perlu pergi ke sana dan menggali akaun simpanan saya, yang saya tidak mahu gunakan tetapi bil-bil ini perlu dibayar, anda tahu maksud saya, katanya.

Jurucakap Bank of America memberitahu ABC7 San Francisco bahawa masalah itu telah diselesaikan dan deposit serta pemindahan mula muncul dalam akaun pelanggan.

Pagi Rabu, ramai pelanggan menggunakan media sosial untuk meluahkan kekecewaan dan cuba mencari jawapan.

“Apa yang berlaku di sana, akaun terlebih keluar???!!!!!” berkata seorang pengguna Twitter.

“Mana duit saya!!! Akaun negatif!!!!” kata seorang lagi.

DownDetectorsebuah laman web yang memantau status tapak web, berkata bahawa “laporan pengguna menunjukkan masalah di Bank of America,” dengan laporan pertama yang diserahkan pengguna masuk pada 1:42 pagi pada hari Rabu, 18 Jan. Enam puluh enam peratus daripada laporan menunjukkan terdapat masalah dengan “pemindahan dana.”

Pelanggan BofA di media sosial juga melaporkan bahawa apabila cuba membuat panggilan ke perkhidmatan pelanggan, mereka menerima mesej bahawa panggilan mereka tidak dapat diselesaikan kerana “keadaan yang meringankan.” Di satu lokasi cawangan di Houston, barisan lebih daripada sedozen pelanggan menunggu bantuan, dengan beberapa daripada mereka mengatakan wang hilang dari akaun mereka. Mereka memberitahu ABC13 Houston bahawa mereka telah diberitahu untuk menghubungi perkhidmatan pelanggan, tetapi mereka tidak dapat menghubungi wakil melalui telefon, jadi mereka muncul secara peribadi.

“Adakah seluruh pasukan perkhidmatan pelanggan telefon telah dipecat? Saya telah cuba menghubungi sesiapa sahaja melalui talian bantuan selama 20 minit tanpa berjaya, malah talian penipuan terputus,” tweet seorang pelanggan.

Bank of America meletakkan amaran pada aplikasinya, dengan berkata: “Sila ambil perhatian: Transaksi Zelle yang dibuat antara 14 Januari dan 17 Januari mungkin ditangguhkan untuk berlaku dan menghantar ke akaun seperti yang diminta. Pemindahan akan diselesaikan dan akan dipaparkan dalam aktiviti dan baki akaun anda secepat mungkin. Kami memohon maaf atas sebarang kelewatan atau kesulitan.”

Akaun Twitter sokongan BofA rasmi, “@BofA_Help,” menjawab aduan pelanggan dengan: “Kami memohon maaf atas kelewatan yang telah menjejaskan beberapa urus niaga. Pemindahan sedang disiapkan dan akan disiarkan dalam aktiviti dan baki akaun anda secepat mungkin. Tolong jangan mulakan transaksi pendua.”

Kerana ada yang kehilangan wang yang dihantar melalui rangkaian Zelle dalam apl, pelanggan turut menghantar tweet di akaun bantuan Zelle. Mengikut “@ZelleSokonganakaun: “Apl dan rangkaian Zelle sedang aktif dan berjalan. Sebagai salah satu bank rakan kongsi kami, Bank of America mengawal sepenuhnya ciri Zelle dalam apl mereka. Kami tidak mempunyai akses kepada profil, pembayaran atau rekod mereka yang berkaitan dengan mereka.”

Senator Elizabeth Warren (D – Massachusetts) menyeru Bank of America dan Zelle untuk membantu pelanggan mereka, tweeting: “.@BankofAmerica dan @Zelle nampaknya gagal pelanggan sekali lagi, dengan wang entah bagaimana hilang dari akaun. Ini harus diperbaiki segera dan pelanggan harus diberi pampasan. Saya telah memanggil isu penipuan yang serius pada Zelle dan ini adalah kegagalan terbaru mereka.”

Bank of America pada masa ini mempunyai kira-kira 67 juta pelanggan pengguna dan perniagaan kecil di Amerika Syarikat. Pengguna Zelle diunjurkan mencecah 61.1 juta pada 2022, menurut Perisikan Orang Dalam. Zelle, rangkaian pembayaran peer-to-peer, dimiliki oleh Early Warning Services, LLC, yang dimiliki sendiri oleh Bank of America, Capital One, JPMorgan Chase, PNC, Truist, US Bank dan Wells Fargo.

Kedua-dua Bank of America dan Zelle mempunyai mengalami lonjakan penipuandengan penipu menipu pelanggan untuk menghantar wang kepada mereka melalui Zelle dengan berselindung “melindungi” dana mereka di Bank of America.

Ini adalah cerita yang sedang berkembang. Semak semula untuk kemas kini.

Hak Cipta © 2023 WLS-TV. Hak cipta terpelihara.We would love to say thanks to the author of this write-up for this remarkable content

Isu Bank of America: Sesetengah pelanggan melaporkan wang hilang daripada akaun


You can find our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/