Jim Cramer Berkata Pemotongan Anggaran Pendapatan Akan Membentuk Bahagian Bawah Boleh Labur; Inilah 3 Saham ‘Strong Buy’ Yang Sudah Turun 50%

Semasa kita menuju ke penghujung S2, sudah tiba masanya untuk mula memikirkan tentang pendapatan. Melihat kembali pada suku tersebut, penganalisis meramalkan pertumbuhan pendapatan sebanyak 8%, yang mungkin meningkat kepada 11% menjelang tahun depan. Ia adalah gambar merah jambu, tetapi ia juga bukan perkara yang pasti. KDNK menguncup pada Q1, sebanyak hampir 1.5%, dan beberapa anggaran menunjukkan pertumbuhan 0% pada Q2. Keputusan sedemikian akan memenuhi definisi teknikal kemelesetan – dan kemelesetan bukanlah persekitaran biasa untuk mencari pertumbuhan pendapatan yang teguh.

Melihat keadaan semasa, Jim Cramer, hos terkenal program ‘Mad Money’ CNBC, percaya pelabur harus menunggu pasaran pasca pendapatan turun, menulis: “Dalam beberapa minggu akan datang, sebelum musim pendapatan bermula, Saya menjangkakan penganalisis akan memukul kami dengan beberapa pemotongan anggaran awal manakala lebih banyak syarikat memukul kami dengan pengumuman awal yang negatif. Pada masa itulah kita tidak akan mempunyai bahagian bawah yang boleh didagangkan seperti ini, tetapi yang boleh dilaburkan.”

Sementara itu, terdapat saham di luar sana yang telah ditolak ke bawah dengan kuat oleh pasaran beruang hari ini. menggunakan Pangkalan data TipRanks, kami menentukan tiga ekuiti yang telah jatuh sekurang-kurangnya 50% tahun ini – tetapi penganalisis Street masih menilai mereka sebagai Belian Teguh. Apatah lagi setiap satu menawarkan potensi peningkatan tiga digit, walaupun dalam persekitaran pasaran yang mencabar. Mari kita lihat lebih dekat.

Remitly Global (BERHARGA)

Kami akan bermula dengan Remitly Global, sebuah firma perkhidmatan kewangan dengan niche yang menarik. Remitly memfokuskan pada kemudahan pembayaran pindahan antarabangsa, memastikan keselamatan untuk pengirim dan penerima serta membuat transaksi selamat dan tepat. Perkhidmatan ini banyak digunakan oleh komuniti pendatang di seluruh dunia, yang secara sejarah telah menggunakan pembayaran kiriman wang untuk menghantar wang ‘pulang ke rumah’. Remitly beroperasi di 160 negara, mendasarkan perkhidmatannya pada aplikasi mudah alih dengan yuran yang lebih rendah daripada bank tradisional.

Remitly telah berada di pasaran awam kurang daripada setahun, setelah mengadakan IPO pada September 2021. Kemunculan sulung syarikat itu di pasaran saham berjalan lancar, dengan saham dibuka melebihi jangkaan awal dan jualan itu mengumpul kira-kira $520 juta dalam modal kasar, tetapi saham jatuh sejak tadi. Saham RELY turun 56% dari tahun ke tahun.

Walaupun stok susut, perniagaan Remitly kekal kukuh. Hasil mencecah $136 juta pada 1Q22, peningkatan 49% tahun ke tahun. Keuntungan hasil yang kukuh didorong oleh peningkatan 42% y/y dalam pelanggan aktif, daripada 2.1 juta kepada 3 juta, dan peningkatan 43% y/y dalam volum penghantaran, yang meningkat daripada $4.3 bilion kepada $6.1 bilion. Syarikat itu membuat sedikit pelarasan positif pada panduan hasil tahun penuh 2022nya, daripada $610 juta kepada $615 juta pada garis tengah, mewakili ~34% y/y pertumbuhan. Pada nota negatif, pendapatan syarikat jatuh apabila kerugian bersih semakin mendalam daripada $7.8 juta kepada $23.3 juta y/y.

Penganalisis JMP David Scharf melihat keputusan syarikat baru-baru ini sebagai positif bersih, menulis: “Momentum kukuh yang menutup tahun 2021 dibawa ke dalam, dan dipercepatkan sepanjang, suku pertama 2022. Keputusan kewangan suku pertama hampir tepat sejajar dengan ramalan kami, sementara operasi utama metrik (pelanggan aktif, volum penghantaran dan volum setiap pelanggan) melebihi jangkaan kami dan merupakan pemacu peningkatan sederhana kepada panduan hasil setahun penuh.”

“Walaupun penguncupan teruk dalam penilaian yang dikaitkan dengan saham teknologi dan pembayaran, dan ketidaktentuan makro yang meningkat yang mencetuskan kebimbangan kemelesetan global, prospek pertumbuhan pendapatan 30%+RELY mencerminkan perubahan digital sekular yang sedang dinikmatinya dan landasan panjang pengembangan koridornya, “tambah penganalisis itu.

Secara keseluruhan, Scharf percaya ini adalah saham yang patut dipegang. Kadar penganalisis RELY berkongsi Prestasi Luar Biasa (iaitu Beli), dan sasaran harga $22 beliau mencadangkan potensi peningkatan yang kukuh sebanyak ~140%. (Untuk melihat rekod prestasi Scharf, tekan di sini)

Remitly juga telah berjaya memperoleh penilaian konsensus Belian Kuat sebulat suara daripada Wall Street, berdasarkan 4 ulasan positif baru-baru ini. Saham itu dijual pada harga $9.15 dan sasaran harga purata $18.75 membayangkan ~105% menaik daripada tahap itu. (Lihat ramalan saham RELY di TipRanks)

Jim Cramer Berkata Pemotongan Anggaran Pendapatan Akan Membentuk Bahagian Bawah

LendingTree, Inc. (POKOK)

Saham terkesan seterusnya yang akan kita lihat ialah Lending Tree, broker pinjaman dalam talian, menghubungkan pemberi pinjaman dan peminjam melalui platform internet. Peminjam boleh membuat susulan pada pelbagai pilihan pinjaman secara serentak, memberikan kelonggaran tambahan apabila mencari syarat untuk segala-galanya daripada kad kredit kepada insurans kepada pinjaman kepada akaun deposit. Lending Tree yang berpangkalan di Charlotte membawa masuk lebih daripada $1.09 bilion dalam jumlah hasil tahun lepas, meningkat daripada $910 juta pada tahun sebelumnya.

Untuk 1Q22, Lending Tree melaporkan $283.18 juta pada baris teratas, keuntungan sederhana sebanyak 4% daripada suku tahun lalu. Pendapatan masuk negatif untuk suku tersebut, dengan kerugian GAAP sebanyak 84 sen sesaham. Ini adalah pemulihan daripada keuntungan bersih yang dilaporkan pada 4Q21 dan 1Q21, dan kerugian bersih terdalam yang ditunjukkan sejak 3Q20.

Semakan ke dalam butiran keluaran pendapatan Lending Tree menunjukkan corak yang menarik. Segmen Rumah syarikat menunjukkan penurunan 20% tahun ke tahun, dengan hasil produk gadai janji jatuh sebanyak 33%. Hasil dalam segmen Insurans juga jatuh, sebanyak 8% daripada 1Q21. Pada masa yang sama, perniagaan kredit pengguna meningkat; hasil kad kredit meningkat 69% dan pinjaman peribadi meningkat sebanyak 137% y/y. Kita harus ambil perhatian bahawa saham TREE turun sebanyak 55% setakat tahun ini.

Corak ini menarik perhatian penganalisis 5 bintang Truist Youssef Squali. Menggambarkan situasi itu, Squali menulis: “Walaupun produk gadai janji dan refi kekal tertekan dalam persekitaran kadar yang meningkat, dan inflasi mendorong premium insurans lebih tinggi, TREE tidak melihat kesan negatif yang sama kepada perniagaan Penggunanya untuk S2. Syarikat menjangkakan pertumbuhan hasil ‘kira-kira 40%’ t/t pada S2, yang sejajar dengan jangkaan kami sebelum ini selepas pendapatan S1. Kami percaya ini menyerlahkan kekuatan berterusan TREE yang dilihat dalam menegak, seperti SMB dan pinjaman peribadi (perniagaan margin tertinggi TREE), serta kad kredit, memandangkan ketiadaan semakan rangsangan dan tahap perbelanjaan yang lebih tinggi daripada pengguna tahun ini.”

“Arah aliran ini berkemungkinan berlanjutan beberapa suku lagi apabila kadar terus meningkat, tetapi penggabungan yang lebih mudah bermula pada 4Q22 akan membawa pertumbuhan agregat untuk mempercepatkan semula pada 2023. Sementara itu, menetapkan semula jangkaan, penilaian yang diredam dan pembelian balik yang aktif harus mengekalkan stok dalam cek,” rumuskan Squali.

Ini mengukuhkan pandangan penganalisis bahawa TREE ialah saham untuk “dibeli,” dan bernilai harga sasaran $130. Pada tahap semasa, sasaran ini mencadangkan ~137% peningkatan untuk tahun hadapan. (Untuk melihat rekod prestasi Squali, tekan di sini)

Secara keseluruhannya, TREE telah mengambil 7 ulasan penganalisis baru-baru ini dalam beberapa minggu kebelakangan ini, dengan 6 Belian dan 1 Tahan membuat penilaian konsensus Belian Teguh. Sasaran harga purata $137.50 saham menunjukkan ia mempunyai peningkatan 150% yang kukuh daripada harga dagangan semasa $54.87. (Lihat ramalan saham TREE di TipRanks)

1656082921 695 Jim Cramer Berkata Pemotongan Anggaran Pendapatan Akan Membentuk Bahagian Bawah

Perbadanan Kewangan Oportun (OPRT)

Kami akan menyelesaikan dengan satu lagi syarikat kewangan dalam talian. Oportun menggunakan AI untuk memperkasakan platform perbankan digitalnya, menawarkan perkhidmatan kewangan mampu milik kepada kira-kira 1.7 juta ahli. Pelanggan Oportun menggunakan platform untuk mengakses rangkaian penuh perkhidmatan perbankan, termasuk akaun simpanan dan perkhidmatan pelaburan – tetapi terutamanya pinjaman peribadi dan kredit jangka pendek. Peminjam sub-prima selalunya terpaksa menggunakan perkhidmatan berisiko tinggi seperti pinjaman hari gaji, tetapi Oportun menawarkan pelbagai alternatif. Ini termasuk pinjaman peribadi antara $300 dan $10,000, dengan bayaran antara 1 dan 4 tahun, dan kad kredit dengan had antara $300 dan $1,000.

Pada penghujung tahun lepas, Oportun bergerak untuk mengembangkan jejak dan pangkalan pelanggannya melalui pemerolehan Digit, platform neobanking dalam talian. Pemerolehan itu adalah perjanjian tunai dan saham bernilai kira-kira $112.6 juta.

Tahun lepas menyaksikan persekitaran pengguna yang secara amnya menaik, dan Oportun mendapat manfaat dengan empat suku berturut-turut meningkatkan hasil secara berurutan. Laporan suku tahunan terbaharu, 1Q22, menunjukkan $214.72 juta di baris teratas, yang terbaik dalam lebih dua tahun dan meningkat 59% tahun ke tahun. Jumlah ahli aktif, sebanyak 1.7 juta, mewakili pertumbuhan 48% y/y. Perolehan juga meningkat, kepada $1.58 sesaham pada asas pelarasan GAAP, meningkat daripada 41 sen pada suku tahun lalu untuk keuntungan besar sebanyak 285% y/y.

Walaupun keputusan kukuh ini – dan rekod EPS – saham Oportun turun sebanyak 58% setakat tahun ini. Kerugian saham tidak membimbangkan penganalisis BTIG Mark Palmeryang menulis, “Kami percaya prospek jangka panjang syarikat untuk pertumbuhan dan keuntungan telah disokong oleh pengambilalihan Digit, perkongsiannya dengan MetaBank, dan faedah kepada struktur kosnya daripada penekanan pada strategi digitalnya, dan penarikan balik dalam harga saham syarikat telah mencipta peluang membeli yang menarik.”

Untuk tujuan ini, Palmer menilai OPRT berkongsi Beli, dengan sasaran harga $27 yang menunjukkan keyakinannya dalam peningkatan kukuh 218% untuk bulan-bulan akan datang. (Untuk melihat rekod prestasi Palmer, tekan di sini)

Wall Street menyukai Oportun, seperti yang jelas daripada sebulat suara 5 ulasan penganalisis positif, menyokong penarafan konsensus Belian Teguh pada saham. Saham berharga $8.49 dan sasaran harga purata $25.50 mereka mencadangkan kenaikan satu tahun sebanyak ~197%. (Lihat ramalan saham ORPT di TipRanks)

1656082921 98 Jim Cramer Berkata Pemotongan Anggaran Pendapatan Akan Membentuk Bahagian Bawah

Untuk mencari idea yang bagus untuk dagangan saham pada penilaian yang menarik, lawati TipRanks’ Saham Terbaik untuk Dibelialat yang baru dilancarkan yang menyatukan semua cerapan ekuiti TipRanks.

Penafian: Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pendapat penganalisis yang diketengahkan. Kandungan bertujuan untuk digunakan untuk tujuan maklumat sahaja. Adalah sangat penting untuk melakukan analisis anda sendiri sebelum membuat sebarang pelaburan.

We would love to give thanks to the author of this article for this awesome material

Jim Cramer Berkata Pemotongan Anggaran Pendapatan Akan Membentuk Bahagian Bawah Boleh Labur; Inilah 3 Saham ‘Strong Buy’ Yang Sudah Turun 50%


Discover our social media accounts as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/