Jim Cramer dari Mad Money Menjangkakan Bitcoin Jatuh kepada $12,000 – Berita Bitcoin

Hos Mad Money, Jim Cramer, telah meramalkan bahawa harga bitcoin akan jatuh kepada $12,000. Walau bagaimanapun, dia telah mengesyorkan bitcoin dan eter untuk orang yang ingin melabur dalam crypto.

Ramalan Harga Bitcoin Jim Cramer

Jim Cramer, hos Mad Money, bercakap tentang prospek masa depan untuk bitcoin di CNBC Friday. Cramer ialah bekas pengurus dana lindung nilai yang mengasaskan Thestreet.com, sebuah laman web berita kewangan dan celik huruf.

Dia ditanya sama ada dia fikir bitcoin akan melantun dari tahap semasa, atau sama ada BTC akan turun lagi 50% atau lebih.

Berkongsi ramalan harga bitcoinnya, dia menjawab:

Saya fikir ia mencecah $12,000, di mana ia sebelum kegagalan ini bermula.

“Saya fikir orang yang terlibat dengan bitcoin perlu mengambil pendirian lain,” tegas hos Mad Money. “Kami memerlukan beberapa lelaki untuk hanya berkata, ‘Lihat ini tahapnya.’ Itulah perkara biasa yang berlaku apabila ia hampir jatuh besar.” Dia menekankan, “Mereka tidak boleh membiarkannya turun lagi.”

Cramer pada Panggilan Margin dan Strategi Mikro

Cramer terus bercakap tentang Microstrategy, syarikat perisian tersenarai Nasdaq yang telah mengumpul 129,218 BTC pada kunci kira-kiranya. Ketua Pegawai Eksekutifnya, Michael Saylor, adalah lembu bitcoin. Dia baru-baru ini di CNBC bercakap tentang bitcoin sebagai pelaburan terbaik untuk syarikatnya dan ia adalah masa yang baik untuk beli BTC pada tahap semasa.

Mikrostrategi baru-baru ini dibongkar khabar angin bahawa ia menghadapi panggilan margin untuk pinjaman yang disokong bitcoin daripada Silvergate Bank dan perlu membubarkan beberapa BTC. Saylor menjelaskan bahawa syarikat itu mempunyai lebih banyak bitcoin untuk dicagarkan dan cagaran lain untuk diposkan untuk pinjaman itu.

Walau bagaimanapun, Cramer berkata jika pemberi pinjaman menukar kadar margin pada crypto, Saylor “akan keluar dalam satu saat.”

Bitcoin menjunam awal pagi Sabtu, jatuh di bawah $20K buat kali pertama sejak 2020. Pada masa penulisan, BTC didagangkan pada $17,983, turun 13% dalam tempoh 24 jam yang lalu dan hampir 40% dalam tempoh tujuh hari yang lalu.

Hos Mad Money menulis tweet pada hari Sabtu:

Turun 10 peratus untuk bitcoin dan anda mendapat beberapa panggilan margin yang buruk pada hujung minggu… Hebatnya tiada institusi besar yang menyokong perkara ini.

Dia menambah dalam tweet susulan: “Saya tertanya-tanya apakah arnab Michael Saylor boleh menarik keluar dari topi dengan pelan permainan Microstrategynya. Saya tertanya-tanya apabila dia mula-mula mengumpul wang jika dia memikirkan perkara ini.”

Awal bulan ini, Cramer memberikan beberapa nasihat mengenai pelaburan mata wang kripto. Dia mengakui bahawa dia memiliki ethereum, menambah: “Saya tidak akan menghalang anda daripada membeli crypto.” Bagaimanapun, dia berkata: “Saya lebih suka anda melakukannya dalam ethereum atau bitcoin, yang mempunyai pengikut terbesar.”

Pada Oktober tahun lalu, beliau berkata: “Seluruh kes pelaburan untuk crypto terletak pada Teori Bodoh Besar.” Pengasas bersama Microsoft Bill Gates membuat komen yang sama minggu ini bahawa crypto adalah 100% berdasarkan Teori Bodoh Besar, menekankan bahawa dia tidak terlibat di dalamnya.

Cramer bukan satu-satunya yang meramalkan kejatuhan besar-besaran dalam harga bitcoin. Pengurus dana bilionair Jeff Gundlach berkata minggu ini bahawa dia tidak akan terkejut sama sekali jika BTC jatuh kepada $10K. Ayah Kaya Pengarang Ayah Miskin Robert Kiyosaki menunjukkan bahawa BTC boleh turun pada $9K. Ketua Pegawai Pelaburan Guggenheim Scott Minerd berkata pada bulan lepas bahawa BTC boleh jatuh kepada $8K.

Apakah pendapat anda tentang ramalan Jim Cramer? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Ukraines Government Launches Museum of War NFT Collection – Featured

Kevin Helms

Seorang pelajar Ekonomi Austria, Kevin menemui Bitcoin pada tahun 2011 dan telah menjadi penginjil sejak itu. Minatnya terletak pada keselamatan Bitcoin, sistem sumber terbuka, kesan rangkaian dan persimpangan antara ekonomi dan kriptografi.

Kredit Imej: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Penafian: Artikel ini adalah untuk tujuan maklumat sahaja. Ia bukan tawaran langsung atau permintaan tawaran untuk membeli atau menjual, atau pengesyoran atau pengesahan mana-mana produk, perkhidmatan atau syarikat. Bitcoin.com tidak memberikan nasihat pelaburan, cukai, undang-undang atau perakaunan. Syarikat mahupun pengarang tidak bertanggungjawab, secara langsung atau tidak langsung, untuk sebarang kerosakan atau kerugian yang disebabkan atau didakwa disebabkan oleh atau berkaitan dengan penggunaan atau pergantungan pada mana-mana kandungan, barangan atau perkhidmatan yang disebut dalam artikel ini.

We would love to thank the writer of this article for this outstanding web content

Jim Cramer dari Mad Money Menjangkakan Bitcoin Jatuh kepada $12,000 – Berita Bitcoin


You can view our social media pages here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/