Joe Manchin menentang peraturan pendedahan iklim SEC, mengatakan ia menyasarkan syarikat bahan api fosil

Pengerusi Joe Manchin, DW.Va., menjalankan pendengaran Jawatankuasa Tenaga dan Sumber Asli Senat mengenai trend harga tenaga domestik dan antarabangsa, di Bangunan Dirksen pada hari Selasa, 16 November 2021.

Tom Williams | CQ-Roll Call, Inc. | Imej Getty

Senator Joe Manchin berkata pada hari Isnin bahawa dia “sangat prihatin” tentang yang baharu pendedahan iklim dicadangkan oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa.

Dalam surat kepada SEC, Demokrat Virginia Barat berkata bahawa cadangan itu bertentangan dengan misi badan kawal selia yang dinyatakan, dan bahawa dasar sedemikian akan menambah “beban yang tidak wajar kepada syarikat,” terutamanya dalam industri bahan api fosil.

“Peraturan yang paling membimbangkan ialah apa yang nampaknya menjadi sasaran syarikat bahan api fosil negara kita,” tulisnya.

SEC mengumumkan peraturan yang dicadangkan mengenai pendedahan iklim pada 21 Mac. Syarikat akan dikehendaki melaporkan pelepasan gas rumah hijau, sasaran dan matlamat berkaitan iklim, serta bagaimana risiko iklim memberi kesan kepada perniagaan mereka.

Manchin berkata perubahan yang dicadangkan itu tidak perlu atas beberapa sebab, termasuk hampir dua pertiga syarikat dalam indeks Russell 1000 mengeluarkan laporan kemampanan.

Tetapi laporan ini berbeza secara meluas merentas syarikat. Pada masa ini, kebanyakan syarikat boleh memilih maklumat yang dilaporkan dan cara ia dilaporkan. Data iklim juga boleh mencabar untuk dikumpulkan dan disahkan.

“Untuk mencadangkan bahawa mana-mana dan semua syarikat awam mempunyai sumber dan keupayaan untuk menangkap data ini adalah rabun,” bunyi surat itu. Manchin berkata memaksa keperluan sedemikian ke atas syarikat boleh mengenakan “kesulitan kewangan yang tidak wajar” dan juga menghakis kepercayaan orang ramai.

Manchin adalah antara Demokrat paling konservatif di Senat dan telah menentang cadangan dasar utama yang disukai oleh Demokrat, termasuk Presiden Joe Biden‘s Bill Back Better Bill. Dia mempunyai hubungan kewangan dengan industri arang batu, dan menerima sumbangan tetap daripada eksekutif bahan api fosil, termasuk Ryan Lance dari ConocoPhillips dan Vicki Hollub daripada Barat.

Manchin berkata peraturan yang dicadangkan SEC “seolah-olah mempolitikkan proses yang bertujuan untuk menilai kesihatan kewangan dan pematuhan syarikat awam.” Beliau menunjuk secara khusus kepada keperluan sekitar pendedahan pelepasan Skop 3,. yang merupakan pelepasan tidak langsung daripada rantaian bekalan syarikat. Pelepasan ini boleh menjadi sukar untuk dikesan.

Peraturan yang dicadangkan SEC mengatakan pelepasan Skop 3 mesti dijejaki “jika bahan.”

Manchin menyatakan beberapa syarikat sudah pun dikehendaki menyediakan data kepada Agensi Perlindungan Alam Sekitar, sebagai contoh, jadi menambah lebih banyak keperluan pelaporan data adalah kerja yang tidak perlu. Beliau berkata akhirnya ia akan “tepat pada masanya dan mahal” untuk syarikat awam, dan juga boleh mengelirukan pelabur.

“Akhirnya, saya berminat dengan pelaksanaan peraturan yang rasional dan memastikan sistem itu adil. Menilai semula tanggungjawab syarikat tenaga negara kita dalam pendedahan ini merupakan komponen penting untuk mencapai keadilan itu,” kata Manchin menyimpulkan.

Peraturan baharu SEC kini dalam tempoh ulasan awam selama 60 hari.

Thomas Franck dari CNBC menyumbang pelaporan.

We would love to thank the author of this short article for this awesome material

Joe Manchin menentang peraturan pendedahan iklim SEC, mengatakan ia menyasarkan syarikat bahan api fosil


You can find our social media profiles and other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/