Jualan Ford EV melonjak 307% pada bulan Ogos apabila pembuat kereta merangkul tempat kedua dalam pasaran AS

Ford telah menuangkan semua usahanya untuk menukar armadanya kepada elektrik, dan ia membuahkan hasil yang besar. Pengeluar kereta terlaris Amerika terus melihat permintaan kukuh untuk model EVnya apabila jualan meningkat 307% lagi pada bulan Ogos.

Selama lebih satu abad, Ford telah menerajui industri automotif AS ke tahap yang lebih tinggi. Henry Ford merevolusikan industri, memperkenalkan barisan pemasangan bergerak pertama pada tahun 1913 untuk meningkatkan pengeluaran.

Selepas itu, syarikat itu membuat trak pertama, Ford Motel TT, pada tahun 1915. Kini syarikat itu berpindah ke sempadan baharu, trak serba elektrik.

Ford mencapai kejayaan setakat ini dalam menukar model paling popularnya kepada EV. Ia bermula dengan Mustang Mach-e pada Dis 2020, sentuhan elektrik pada kereta otot kegemaran lama. Selepas itu, Ford memperkenalkan versi elektrik bagi van komersialnya, E-Transit, kegemaran ramai dalam industri.

Untuk menggali lebih dalam pasaran EV, Ford memperkenalkan F-150 Lightning, pikap semua elektrik, untuk menyertai barisan siri-f yang sentiasa popular. Penghantaran bermula pada Mei 2022, dan menjelang Ogos, Ford telah menghantar trak EVnya ke semua 50 negeri AS. Syarikat itu kini bergelut untuk bersaing kerana semakin banyak pesanan masuk.

James Farley, Ketua Pegawai Eksekutif Ford, mengulas mengenai tindak balas positif daripada pengguna semasa suku kedua panggilan pendapatan pada akhir bulan Julai, menerangkan:

Kini kami telah terharu dengan permintaan untuk EV generasi pertama kami, Mustang Mach-E, Lightning dan E-Transit. Produk ini berada di pasaran sekarang, dan kami mempunyai bank pesanan berbilang tahun yang kukuh. Kami menjualnya secepat yang kami boleh membuatnya.

Ford nampaknya akan mencapai kadar larian 60,000 EV menjelang akhir tahun depan sambil meningkatkannya kepada 2 juta menjelang 2026. Walaupun begitu, Ford sedang mengunci tawaran untuk mineral bateri kritikal dengan pembekal seperti CATL untuk memastikan ia dapat mencapai matlamatnya.

Ford Mustang Mach-e Vapor Blue Sumber: Ford

Jualan Ford EV meningkat lebih daripada empat kali ganda pada bulan Ogos, melanjutkan rentak kemenangan

Selepas terjual pada mulanya, Ford tempahan dibuka semula untuk kilat F-150 pada awal Ogos dengan harga baharu dan warna yang dikemas kini. Dan kemudian minggu lepas, Ford dibuka pesanan untuk Mustang Mach-eturut menampilkan kenaikan harga dan dua warna baharu.

F-150 Lightning mempunyai bulan terbaiknya (sekali lagi), dijual di lot pengedar hanya dalam lapan hari, kenderaan membelok terpantasnya. Trak EV itu dijual 2,373 pada bulan Ogos, 200 lebih banyak daripada pada bulan Julai.

Mustang Mach-e pula mendapat permintaan tinggi walaupun berada di pasaran sejak lebih setahun lalu. Jualan Mach-e mencecah 3,120, meningkat 115% daripada Ogos 2021. Namun, pesanan untuk Mach-e baharu mencapai tahap rekod lebih 7,800 pada bulan itu.

Van EV komersial Ford menguasai pasaran dengan lebih 90% bahagian. Pembuat kereta itu menjual 404 E-transit pada bulan Ogos.

Maklum balas itu mengagumkan setakat ini, dengan Ford menuntut tempat kedua dalam pasaran jualan EV AS pada bulan Ogos. Berikut ialah pecahan jualan EV Ford setakat ini untuk 2022.

  • Lampu Ford F-150 – 6,842
  • Mustang Mach-e – 25, 765
  • E-Transit – 3,938

Walaupun kadar faedah meningkat dan harga model meningkat, jualan EV Ford tidak berkurangan. Ogos menunjukkan bahawa EV mendapat permintaan tinggi, dan pembuat kereta masih bergelut untuk bersaing.

Ambilan Electrek

Ford telah membuat kes yang kukuh untuk dirinya sendiri sepanjang tahun lalu sebagai pesaing EV sebenar. Dengan hampir setiap pembuat kereta lama dan permulaan EV mengejar Tesla pada ketika ini untuk bahagian pasaran, Ford berusaha untuk membina kejayaannya setakat ini.

Dengan kejayaan pengenalan F-150 Lightning, Ford menuntut pasaran kritikal dalam trak EV.

Ford telah menyebut bahawa ia akan menumpukan pada menukar beberapa model utama (seperti model Penjelajah, Maverick dan Renjer) yang sudah terjual dengan baik dalam portfolionya kepada elektrik.

Adakah cukup untuk Ford mengekalkan bahagian pasarannya? Saya tidak akan meraguinya. Anda lihat, Ford mempunyai kelebihan berbanding syarikat pemula kerana ia boleh menyalurkan wang daripada jualan kenderaan tradisional untuk meningkatkan pertumbuhan dalam model elektriknya.

Saya akan berminat untuk melihat bagaimana pasaran bertindak balas apabila trak EV baharu diperkenalkan. Rivian sedang meningkatkan pengeluarannya R1Tmanakala trak siber Tesla dijangka mencapai pengeluaran pada 2023.

Yang lama vs. yang baharu – siapa yang akan muncul di atas? Saya tidak akan terkejut melihat Ford memegang sendiri dengan hampir 100 tahun pengalaman dalam membina trak. Kemudian sekali lagi, elektrik adalah permainan bola yang berbeza. Kita akan lihat.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.

Jualan Ford EV melonjak 307 pada bulan Ogos apabila pembuat


Langgan Electrek di YouTube untuk video eksklusif dan melanggan kepada podcast.

We would love to give thanks to the writer of this write-up for this remarkable content

Jualan Ford EV melonjak 307% pada bulan Ogos apabila pembuat kereta merangkul tempat kedua dalam pasaran AS


You can find our social media pages here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/