‘Kami mungkin marah $200 juta,’ Ketua Pegawai Eksekutif Better.com memberitahu pekerja dalam mesyuarat pemberhentian – TechCrunch

Apabila CEO Better.com Vishal Garg memberhentikan 900 pekerjaatau kira-kira 9% daripada kakitangan syarikat, pada awal Disember, dunia permulaan dikejutkan dengan penyampaiannya yang tidak berperasaan.

Kini video Garg dan CFO Kevin Ryan bercakap dengan pekerja yang tinggal sejurus selepas ketua eksekutif melakukan pemberhentian tersebut telah muncul, mengesahkan banyak laporan tentang gaya kurang ajarnya dan kata-kata kasar tentang mereka yang terjejas.

Dalam video yang diperolehi oleh TechCrunch, Garg dilihat menangani pemberhentian dan dalam proses itu, mengakui melakukan beberapa kesilapan.

Kami memilih untuk tidak menerbitkan video dalam usaha untuk melindungi identiti sumber, tetapi kami telah memilih bit yang paling berkaitan berdasarkan transkripsi mesyuarat selama 12 minit di sini:

Kira-kira dua minit selepas mesyuarat, Garg berkata: “Jangan silap kami juga telah menghapuskan peranan yang berlebihan — yang mungkin berprestasi hebat tetapi berada di tempat yang salah pada masa yang salah, dengan tugas yang salah, dan tidak kritikal misi.”

Selepas kira-kira empat minit, Garg juga mengakui bahawa syarikat itu terus mengambil pekerja, termasuk beberapa pelatih, di tengah-tengah pemberhentian, sementara pada masa itu membuat ancaman terselubung: “…Ini kerana kami menjangkakan orang itu menjadi sangat produktif dan menambah nilai, dan jika mereka tidak, kami akan keluar dari mereka juga.”

Dia menambah:

“Kami akan menjadi lebih kurus, lebih kejam dan lebih lapar pada masa hadapan. Kami tidak akan menghabiskan masa untuk mengumpul modal. Kami tidak akan menghabiskan masa tertumpu pada pendapat pelabur. Kami akan meluangkan masa untuk memajukan perniagaan ini dalam apa yang mungkin akan menjadi pertumpahan darah dalam industri gadai janji dalam satu atau dua tahun akan datang.”

Dalam video kira-kira 8 minit itu, Garg mengakui tidak berdisiplin dalam menguruskan wang tunai syarikat dan dalam strategi pengambilan pekerjanya, yang membantu menjelaskan pemberhentian besar-besaran kedua syarikat yang melibatkan lebih 3,000 orang hanya tiga bulan kemudian. Ia juga membantu menyokong dakwaan pelbagai sumber bahawa syarikat itu kini “kerugian $50 juta sebulan.”

“Thari ini kami mengakui bahawa kami telah terlebih kerja, dan mengupah orang yang salah. Dan dalam melakukan itu kami gagal. Saya gagal. Saya tidak berdisiplin sejak 18 bulan lalu. Kami membuat $250 juta tahun lepas, dan anda tahu, kami mungkin membuat $200 juta. Kami mungkin boleh membuat lebih banyak wang tahun lepas dan menjadi lebih kurus, lebih kejam dan lebih lapar.

Dia juga secara jelas mengatakan bahawa syarikat itu kehilangan $100 juta pada suku sebelumnya, mengatakan ia adalah “kesilapannya” kerana tidak memberhentikan kakitangan lebih awal.

“Kami sepatutnya melakukan apa yang kami lakukan hari ini 3 bulan yang lalu…itulah yang saya katakan kepada anda sekarang, itulah yang saya katakan kepada lembaga sebelum ini…Anda tidak akan dibenarkan gagal dua kali. Anda akan digalakkan untuk gagal sekali, tetapi tidak dibenarkan gagal dua kali.”

Pada penghujung video, Ryan mengambil alih dan bercakap dengan pekerja

“Akan ada orang yang mengatakan bahawa mengumpul banyak wang dan mengurangkan bilangan pekerja semua dalam minggu yang sama adalah tidak konsisten — bagaimana anda boleh melakukannya? Kami fikir mereka benar-benar konsisten. Seperti yang dikatakan Vishal, beribu-ribu pemula bermula setiap tahun, beribu-ribu pemula gagal setiap tahun. Sebagai pasukan pengurusan, kami sentiasa akan melakukan perkara yang meletakkan syarikat di tempat yang terbaik dan itu ialah mempunyai kunci kira-kira yang sangat kukuh dan perniagaan yang ramping yang menuju ke arah keuntungan. Jadi ini semua tentang kesalahan, paling gelap sebelum subuh, 2022 datang dan ia akan menjadi banyak pembunuhan beramai-ramai dalam industri ini dan kami akan memanfaatkannya — kurus, min, dan kini peluang kami untuk berkembang dan berkembang lebih cepat daripada kita telah berkembang. Jadi walaupun ini sukar, kita akan melalui ini, ini juga akan berlalu, dan seterusnya ke 2022.”

Video itu mendedahkan perkara yang digambarkan oleh ramai bekas pekerja: kepimpinan yang dilihat sebagai pendekatan yang angkuh, menyatakan sikap kejam apabila melibatkan pemberhentian dan mengakui salah urus kewangan dan modal insan.

TechCrunch menghubungi Better.com untuk mendapatkan komen tetapi tidak mendengar kembali pada masa penulisan.

We wish to thank the writer of this article for this amazing content

‘Kami mungkin marah $200 juta,’ Ketua Pegawai Eksekutif Better.com memberitahu pekerja dalam mesyuarat pemberhentian – TechCrunch


Check out our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/