Kejatuhan Bitcoin menghancurkan Coinbase. Stok merudum lagi

Pembrokeran mata wang kripto melaporkan kerugian suku pertama lewat Selasa dan hasil yang jatuh 27% daripada setahun lalu, meleset dari ramalan Wall Street. Coinbase saham menjunam lebih daripada 25% pada hari Rabu dan mencecah paras terendah mereka pernah.

Saham Coinbase kini turun lebih daripada 75% tahun ini dan didagangkan hampir 85% di bawah harga tertinggi sepanjang masa dari November. Saham telah kehilangan lebih daripada separuh nilainya hanya dalam seminggu yang lalu sahaja.

Kejatuhan dalam saham Coinbase bertepatan dengan kejatuhan besar-besaran dalam nilai bitcoin, ethereum dan mata wang kripto lain sejak beberapa bulan lalu. Coinbase berkata dalam laporan pendapatannya bahawa kira-kira 48% daripada hasil transaksinya datang daripada bitcoin dan ethereum pada suku tersebut.

Akibat turun naik, Coinbase melaporkan penurunan mendadak dalam bilangan pengguna, volum dagangan dan aset dari suku keempat.

“Suku pertama 2022 meneruskan trend kedua-dua harga aset crypto yang lebih rendah dan turun naik yang bermula pada akhir 2021,” kata Coinbase dalam surat kepada pemegang saham. Tetapi syarikat itu menambah bahawa Coinbase kekal “teruja seperti biasa tentang masa depan crypto.”
Namun, pelabur nampaknya bimbang dengan bahasa baharu dalam Coinbase pemfailan pendapatan suku tahunan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa yang memberi amaran tentang risiko kebankrapan.

Syarikat itu berkata bahawa “sekiranya berlaku muflis, aset crypto yang kami pegang dalam jagaan bagi pihak pelanggan kami boleh tertakluk kepada prosiding muflis dan pelanggan sedemikian boleh dianggap sebagai pemiutang umum kami yang tidak bercagar.”

Itu akan membayangkan bahawa pelanggan tidak akan dapat mengakses dana jika Coinbase mengisytiharkan muflis.

Tetapi Ketua Pegawai Eksekutif Coinbase Brian Armstrong cuba meyakinkan pelanggan dan membersihkan sebarang kekeliruan mengenai ceramah muflis. Dalam satu siri tweet lewat malam Selasa, Armstrong menulis bahawa “dana anda selamat di Coinbase, seperti yang selalu berlaku” dan menambah bahawa “kami tidak mempunyai risiko muflis.”

Armstrong menulis bahawa syarikat itu dikehendaki memasukkan bahasa amaran kebankrapan kerana “pendedahan yang baru diperlukan untuk syarikat awam yang memegang aset crypto untuk pihak ketiga” akibat peraturan SEC.

Coinbase boleh dikatakan syarikat mata wang kripto paling berprofil tinggi. Ia menjana banyak perhatian awal tahun ini untuk iklan Super Bowl yang pelik (tetapi heboh) yang memaparkan tidak lebih daripada kod QR yang bergerak di sekeliling skrin selama 60 saat.

Coinbase berkata dalam laporan pendapatannya bahawa iklan itu “menghasilkan peningkatan ketara dalam kesedaran jenama kami, kelebihan dan pertimbangan.”

Coinbase juga sibuk menambah mata wang kripto lain ke platformnya, seperti cardano. Dan ia juga telah melancarkan pasaran untuk token tidak boleh digunakan (NFT), aset digital yang telah menjadi semakin popular dalam dunia seni dan koleksi.

Walau bagaimanapun, semua ini tidak mencukupi untuk menghentikan gelongsor besar dalam saham Coinbase.

Syarikat diumumkan tahun lepas melalui penyenaraian terus sahamnya di Nasdaq dan serta-merta bernilai hampir $100 bilion. Nilai pasaran Coinbase kini berlegar sekitar $15 bilion.We would love to give thanks to the writer of this article for this amazing content

Kejatuhan Bitcoin menghancurkan Coinbase. Stok merudum lagi


Discover our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/