Keluarga ini membeli kira-kira separuh daripada susu formula bayi di seluruh negara. Begini cara pentadbiran Biden cuba membantu mereka

Kira-kira separuh daripada formula bayi di AS dibeli oleh mereka yang menggunakan faedah WIC persekutuan, yang membolehkan mereka mendapatkan formula secara percuma tetapi mengehadkan jenis, saiz dan jenama yang boleh mereka pilih.

Kira-kira 1.2 juta bayi berada dalam program WIC, secara rasmi dikenali sebagai Program Pemakanan Tambahan Khas untuk Wanita, Bayi dan Kanak-kanak. Setiap negeri mempunyai kontrak dengan pengeluar tunggal. Pemakanan Abbottyang bertanding dengan a mengingat semula secara besar-besaran formulanyaialah pembekal eksklusif kepada kira-kira separuh daripada bayi di WIC.
Penarikan semula Februari telah memburukkan lagi kekurangan yang disebabkan oleh isu rantaian bekalan yang berterusan, menyebabkan semua ibu bapa mempunyai lebih sedikit pilihan di banyak kedai. Presiden Joe Biden telah datang di bawah api kerana tidak menangani masalah lebih awal dan untuk mengambil tindakan terhad.

Jabatan Pertanian AS pada hari Jumaat menggariskan langkah yang telah diambilnya untuk membantu keluarga berpendapatan rendah, terutamanya dengan memberikan pengecualian kepada negeri-negeri untuk memberi ibu bapa yang menggunakan manfaat WIC pelbagai pilihan — jika mereka dapat mencari jenama lain di rak dan bayi mereka boleh menukar susu formula dengan mudah.

Diberi kuasa sejak Februari, penepian membenarkan keluarga membeli saiz bekas ganti, termasuk yang melebihi maksimum biasa, dan bentuk formula, serta membeli jenama ganti tanpa nota doktor. Fleksibiliti itu membolehkan ibu bapa mendapatkan pekat cecair atau formula sedia untuk dimakan, bukannya hanya serbuk.

Jenis penepian ketiga membolehkan kedai menerima pertukaran formula yang dibeli dengan faedah WIC.

Agensi itu menggesa semua negeri untuk mengambil kesempatan daripada fleksibiliti, menggemakan panggilan dari Rumah Putih pada hari Khamis. Setiausaha Pertanian Tom Vilsack menghantar surat kepada pesuruhjaya kesihatan negeri pada hari Jumaat mengulangi penepian yang ada.

Kebanyakan negeri menggunakan ketiga-tiga penepian, tetapi Michigan menggunakan dua dan Illinois tidak menggunakan apa-apa. Sepuluh negeri dan Puerto Rico menggunakan satu penepian.

Pengecualian itu membantu melegakan beberapa tekanan terhadap keluarga berpendapatan rendah, kata Geri Henchy, pengarah dasar pemakanan di Pusat Penyelidikan & Tindakan Makanan, sebuah kumpulan advokasi.

“Ibu bapa akan mempunyai pilihan untuk memilih formula yang tersedia, berbanding hanya boleh mendapatkan formula yang tiada di rak,” katanya.

Sementara itu, Abbott membayar rebat hingga Ogos ke atas produk pesaing di negeri di mana keluarga WIC terhad untuk membeli formulanya. Itu akan membolehkan ibu bapa mendapatkan formula secara percuma tanpa mengira pengeluar. Ia juga mengarahkan bekalan daripada kemudahan pengeluaran di Ireland untuk berkhidmat kepada keluarga WIC.

Abbott dan Gerber meningkatkan pengeluaran

Abbott berkata pada hari Jumaat bahawa ia sedang berusaha untuk meningkatkan bekalan formula secara menyeluruh dengan meningkatkan pengeluaran di kemudahan lain. Sejak Februari, kata syarikat itu, ia telah mengimport “berjuta-juta tin” susu formula bayi ke AS dari kemudahannya di Cootehill, Ireland. Ia juga telah menukar barisan pembuatan lain di kemudahan pengeluaran di Columbus, Ohio, untuk membuat lebih banyak formula cecair Similac yang sedia untuk disuap.

Selain itu, syarikat itu berkata ia menawarkan lebih banyak kupon murah supaya pengguna boleh membeli produknya pada harga diskaun.

Sementara itu, Gerber berkata ia telah mempercepatkan usahanya untuk menghasilkan lebih banyak susu formula bayi. Ia adalah “pemain kecil” yang digambarkan sendiri dalam pasaran.

“Kami telah meningkatkan dengan ketara jumlah formula bayi kami yang tersedia kepada pengguna dengan meningkatkan pengeluaran dan mempercepatkan ketersediaan produk am kepada peruncit dan dalam talian, serta di hospital bagi mereka yang paling terdedah,” kata jurucakap Gerber kepada CNN pada hari Jumaat.

Brenda Goodman dari CNN dan Jen Christensen menyumbang kepada cerita ini.

We would love to give thanks to the writer of this post for this incredible web content

Keluarga ini membeli kira-kira separuh daripada susu formula bayi di seluruh negara. Begini cara pentadbiran Biden cuba membantu mereka


Take a look at our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/