Kemas kini: 2024 GMC Sierra EV Debut Dalam Kemasan Denali Dengan 754 HP, Julat 400 Batu

Kemas kini: Chevrolet mengumumkan bahawa kuasa maksimum Silverado EV RST kini dianggarkan pada 754 kuasa kuda dan 785 paun kaki tork, sepadan dengan output Sierra EV Denali Edisi 1. RST sebelum ini disenaraikan dengan 664 hp dalam artikel ini, yang kini diperbetulkan .

Dengan penampilan sulung Sierra EV baharu, GMC berada dalam kedudukan yang ingin tahu untuk memilikinya dua trak pikap semua elektrik dalam portfolionya. Dijadual tiba pada awal 2024, ia akan menyertai Hummer EV yang lebih besar daripada hayat di pengedar GMC dan ya, ia boleh crabwalk.

Ia juga agak berkuasa, walaupun dengan semua yang datang tidak penting harga permulaan $108,695. Versi yang lebih murah bagi Sierra EV akan tersedia pada akhirnya, tetapi semuanya bermula dengan Edisi Denali 1 yang dihiasi di sini.

Suka dengannya Adik beradik Silverado EV, trak itu adalah reka bentuk unibody dengan pek bateri Ultium yang disepadukan sebagai bahagian struktur kenderaan. Ia menyampaikan jarak 400 batu pada cas penuh, dan ia boleh mengecas pantas sehingga 350 kW dengan keupayaan 800V DC, menambah jarak 100 batu dalam 10 minit. Jika jus itu diperlukan untuk kecemasan, GMC mengatakan Sierra EV boleh menghidupkan “keperluan penting” sebuah rumah selama 21 hari – dengan syarat anda mempunyai peralatan yang diperlukan untuk menyambung semuanya.

Semua elektrik Sierra hanya tersedia sebagai pikap teksi krew dengan katil hanya setinggi enam kaki panjang. Seperti yang Silverado EV, ia menampilkan pintu tengah yang membuka bahagian dalam, memanjangkan ruang lantai hingga sembilan kaki. Terdapat juga pintu belakang MultiPro yang boleh dilipat ke bawah, menghasilkan hampir 11 kaki jumlah ruang lantai. Untuk tapak kerja atau tapak perkhemahan, Sierra EV mempunyai Power Station Pro yang membekalkan 10.2 kW kuasa luar papan melalui 10 cawangan. Sistem ini juga boleh digunakan untuk mengecas EV lain.

2024 GMC Sierra EV Denali Edisi 1 Frunk
2024 GMC Sierra EV Denali Edisi 1 Kuasa
2024 GMC Sierra EV Denali Edition 1 Kargo Kargo

Itulah bahan pelat dandang umum, tetapi bagaimana pula dengan prestasi dan pemanduan sisi? Sierra EV mempunyai anggaran keluaran maksimum sebanyak 754 kuasa kuda dan 785 paun kaki tork, yang telah kami pelajari kini bersamaan dengan kuasa puncak dalam Silverado EV RST. Susun atur dwi-motor sentiasa memacu keempat-empat roda, dan dalam mod Max Power, GMC mengatakan Sierra EV boleh mencapai 60 mph dalam masa sekitar 4.5 saat. Stereng empat roda dengan mod Crabwalk tersedia, dan trak ini mempunyai penggantungan tunggangan udara yang boleh menaikkan atau menurunkan pelantar sebanyak dua inci. Ia boleh menunda sehingga 9,500 paun dan membawa 1,300 paun di atas katil.

2024 GMC Sierra EV Denali Edisi 1 Dalaman
2024 GMC Sierra EV Denali Edisi 1 Dalaman
2024 GMC Sierra EV Denali Edisi 1 Dalaman

Di dalam, Sierra EV Denali berbeza sedikit daripada Silverado EV. Skrin berorientasikan potret 16.8 inci menguasai bahagian tengah sengkang. Paparan pemandu 11.8-inci terletak di belakang stereng, dengan paparan kepala berbilang warna menawarkan lebih banyak maklumat yang ditayangkan pada cermin depan. Sebagai Denali, ia dihiasi dengan bahan premium termasuk kemasan kayu dan aluminium, dan terdapat banyak ciri seperti Super Cruise, bumbung panoramik, 14 kamera, bunyi Bose dan sistem permulaan bebas tangan. Hanya naik ke dalam teksi dengan fob kunci di dalam poket anda dan memandu pergi – tidak perlu menekan butang mula.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa semua yang dinyatakan di sini terpakai kepada Sierra EV Denali Edition 1, yang merupakan perdana barisan dengan harga pelekat enam angka ($107,000 ditambah $1,695 destinasi untuk lebih spesifik). Ia dijadualkan untuk mencapai pengedar pada awal 2024, dengan trim Sierra EV AT4 dan Elevation menyusul untuk tahun model 2025. GMC berkata model Sierra EV akan ditawarkan dalam julat $50,000, tetapi pada masa ini tidak diketahui apakah trim itu dan bila ia akan tiba.

Barisan EV GMC Sierra

Buat masa ini, pembeli yang berminat untuk mendapatkan Edisi Denali 1 boleh membuat tempahan di GMC.com. Jika ia pergi apa-apa seperti yang dilakukan oleh Silverado EV RSTtempahan tersebut mungkin sudah penuh apabila anda membaca ini.

We would like to give thanks to the writer of this article for this remarkable material

Kemas kini: 2024 GMC Sierra EV Debut Dalam Kemasan Denali Dengan 754 HP, Julat 400 Batu


Take a look at our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/