Kemas kini langsung berita pasaran saham: Niaga hadapan saham menunjukkan pembukaan yang lebih tinggi berikutan penjualan berturut-turut

Niaga hadapan saham AS meningkat sedikit dalam dagangan pra-pasaran Khamis berikutan bacaan hawkish minit daripada penetapan dasar terakhir Rizab Persekutuan pada hari Rabu yang membayangkan pegawai bersedia untuk campur tangan dengan lebih agresif untuk mengekang inflasi, menghantar indeks utama jatuh pada sesi sebelumnya.

Niaga hadapan yang terikat dengan S&P 500 meningkat 0.2%, manakala niaga hadapan pada Purata Perindustrian Dow Jones kebanyakannya tidak berubah. Kontrak di Nasdaq Composite juga meningkat lebih tinggi, naik 0.4% lebih awal daripada pembukaan. Indeks berteknologi tinggi, yang memulakan minggu dengan pop 2%, menghadkan sesi kedua berturut-turut ditutup 2.2% lebih rendah. Sementara itu, hasil Perbendaharaan 10 tahun meningkat kepada hasil 2.6% — paras tertinggi dalam tiga tahun.

Perbualan yang diperincikan dalam minit mesyuarat Fed 15-16 Mac yang dikeluarkan Rabu mencadangkan pembuat dasar akan mula lepaskan kunci kira-kira $9 trilion bank pusattermasuk $4 trilion dalam pembelian aset yang dikumpulkan untuk menenangkan pasaran selepas wabak melanda pada awal 2020. Minit itu juga menunjukkan ramai peserta dalam Jawatankuasa Pasaran Terbuka Persekutuan (FOMC) “akan lebih suka kenaikan 50 mata asas” dalam kadar faedah penanda aras pada bulan Mac , apabila Fed menaikkan kadar buat kali pertama sejak 2018.

“Apabila minit itu benar-benar dikeluarkan petang ini, saya rasa apa yang anda lihat sebenarnya adalah pemantapan di sekeliling berita bahawa Fed sangat berhasrat untuk memerangi inflasi,” naib presiden kanan Bank AS Lisa Erickson memberitahu Yahoo Finance Live.

Pakar ekonomi di Bank of America, yang baru-baru ini mengubah suai panggilan Fednya untuk memasukkan kenaikan kadar 50 mata asas pada bulan Jun dan Julai, berkata dalam nota hari Rabu minit yang baru dikeluarkan menunjukkan bukti yang mencukupi untuk meningkatkan skala ke arah peningkatan dua kali ganda pada bulan Mei.

“Realitinya kita berada di perairan yang belum dipetakan di sini dan Fed mempunyai tugas yang sukar untuk melepaskan sokongan monetari yang luar biasa sejak beberapa tahun lalu,” kata pakar strategi pelaburan kanan Allianz Investment Management Charlie Ripley dalam satu nota. “Berlatarbelakangkan keadaan ini, sangat boleh dibayangkan bahawa ketidaktentuan dalam laluan dasar monetari akan kekal tertanam dalam pasaran dan itulah yang kami saksikan dengan langkah baru-baru ini dalam kadar faedah dan aset berisiko.”

Pelabur-pelabur lain yang sukar untuk terus menavigasi adalah perkembangan dalam perang Rusia-Ukraine. Amerika Syarikat mengenakan satu lagi sekatan pada hari Rabu itu termasuk larangan pelaburan Amerika di Rusia. Penalti itu juga menyasarkan Sberbank dan Alfabank Rusia, dua daripada institusi kewangan terbesar di negara itu, serta dua anak perempuan dewasa Presiden Vladimir Putin, isteri dan anak perempuan Menteri Luar Rusia Sergei Lavrov, dan anggota kanan majlis keselamatan Rusia. Walau bagaimanapun, tiada daripada langkah penghukuman terkini adalah transaksi tenaga.

Sementara itu, memberi keterangan di hadapan jawatankuasa Perkhidmatan Kewangan Dewan pada hari Rabu, Setiausaha Perbendaharaan AS Janet Yellen memberi amaran bahawa perang Rusia di Ukraine akan mencetuskan “kesan ekonomi yang besar di seluruh dunia,” termasuk gangguan kepada aliran makanan dan tenaga.

Yellen juga berkata bahawa Rusia harus dipecat daripada forum Kumpulan 20 ekonomi utamadan AS akan memboikot “sebilangan mesyuarat G20” jika pegawai Rusia mengambil bahagian.

7:40 pagi ET: Saham HP melonjak selepas Buffett mendedahkan 11% kepentingan

Warren Buffet Berkshire Hathaway dalam pemfailan baharu lewat Rabu mendedahkan syarikat itu mengumpul 121 juta saham HP — 11.4% kepentingan bernilai $4.2 bilion.

Saham HP (HPQ) melonjak lebih 13% dalam dagangan pra-pasaran menjelang loceng pembukaan Khamis.

“Berkshire Hathaway ialah salah satu pelabur paling dihormati di dunia dan kami mengalu-alukan mereka sebagai pelabur dalam HP Inc,” jurucakap HP memberitahu Yahoo Finance melalui e-mel.

Pembelian itu adalah pembelian terbaru dalam aktiviti membeli-belah baru-baru ini oleh Berkshire Hathaway. Syarikat Buffet juga mengambil hampir 15% kepentingan (bernilai $7.6 bilion) dalam Occidental Petroleum (OXY) bulan lepas.

Pengerusi Berkshire Hathaway Warren Buffett berjalan melalui dewan pameran ketika pemegang saham berkumpul untuk mendengar daripada pelabur jutawan itu pada mesyuarat pemegang saham tahunan Berkshire Hathaway Inc di Omaha, Nebraska, AS, 4 Mei 2019. REUTERS/Scott Morgan

7:10 pagi ET: Kontrak pada kelebihan S&P 500, Dow dan Nasdaq lebih tinggi selepas penjualan habis

Begini cara niaga hadapan saham AS didagangkan menjelang pembukaan Khamis:

 • Niaga hadapan S&P 500 (ES=F): +9.25 mata (+0.21%) kepada 4,485.00

 • Niaga hadapan Dow (YM=F): +15.00 mata (+0.04%) kepada 34,414.00

 • Niaga hadapan Nasdaq (NQ=F): +53.50 mata (+0.37%) kepada 14,558.75

 • Mentah (CL=F): +$1.49 (+1.55%) kepada $97.72 setong

 • emas (GC=F): +$6.70 (+0.35%) kepada $1,929.80 setiap auns

 • Perbendaharaan 10 tahun (^TNX): +0.00 bps untuk menghasilkan 2.6090%

6:13 pm ET Rabu: Niaga hadapan diredam selepas kekalahan berturut-turut selama dua hari

Di sinilah pasaran berdagang menjelang sesi semalaman pada hari Rabu:

 • Niaga hadapan S&P 500 (ES=F): -3.00 mata (-0.07%) kepada 4,472.75

 • Niaga hadapan Dow (YM=F): -29.00 mata (-0.08%) kepada 34,370.00

 • Niaga hadapan Nasdaq (NQ=F): -1.00 mata (-0.01%) kepada 14,504.25

 • Mentah (CL=F): +$1.52 (+1.58%) kepada $97.75 setong

 • emas (GC=F): +$5.00 (+0.26%) kepada $1,928.10 setiap auns

 • Perbendaharaan 10 tahun (^TNX): +5.3 mata mata untuk menghasilkan 2.6090%

Peniaga bekerja di lantai Bursa Saham New York (NYSE) di New York City, AS, 4 April 2022. REUTERS/Brendan McDermid

Peniaga bekerja di lantai Bursa Saham New York (NYSE) di New York City, AS, 4 April 2022. REUTERS/Brendan McDermid

Alexandra Semenova ialah seorang wartawan untuk Yahoo Finance. Ikuti dia di Twitter @alexandraandnyc

Baca berita kewangan dan perniagaan terkini daripada Yahoo Finance

Ikuti Yahoo Finance di Twitter, Instagram, Youtube, Facebook, Papan selakdan LinkedInWe wish to give thanks to the author of this short article for this incredible material

Kemas kini langsung berita pasaran saham: Niaga hadapan saham menunjukkan pembukaan yang lebih tinggi berikutan penjualan berturut-turut


Explore our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/