Kemas kini langsung berita pasaran saham: Niaga hadapan saham stabil selepas lantunan semula, dengan fokus Fed

Niaga hadapan saham AS dibuka sedikit berubah pada petang Khamis, dengan pelabur terus memikirkan langkah dasar seterusnya oleh Rizab Persekutuan.

Kontrak pada S&P 500 memeluk garis rata itu. Terdahulu, saham berakhir lebih tinggi buat kali pertama dalam tiga hari, mengetepikan turun naik dari awal minggu ini. Namun, S&P 500 berada di landasan untuk mencatatkan kerugian mingguan dan menamatkan kemenangan berturut-turut selama tiga minggu, jika tahap bertahan sehingga penutupan Jumaat.

Ulasan baharu daripada pegawai Rizab Persekutuan kekal fokus pada hari Khamis, kerana satu lagi penceramah menawarkan set ulasan bercampur-campur mengenai laluan dasar ke hadapan untuk bank pusat. Presiden Fed St. Louis James Bullard berkata Khamis bahawa dia mahu Fed mencapai antara 3% dan 3.25% pada kadar dana Fed pada separuh kedua tahun ini, membayangkan kenaikan kadar faedah yang lebih agresif dan didahulukan dalam jangka masa terdekat. Bullard adalah satu-satunya pembangkang dalam mesyuarat Mac Fed, meminta kenaikan kadar faedah 50 mata asas yang lebih besar berbanding kenaikan 25 mata asas yang akhirnya berlaku.

Walaupun Bullard kini menjadi penjaja jangka panjang yang mencari tindakan lebih besar daripada Fed untuk mengekang inflasi, kenyataan awal minggu ini mencadangkan ahli bank pusat yang lain turut menghangatkan idea untuk mengetatkan dasar. Gabenor Fed Lael Brainard berkata bahawa Jawatankuasa Pasaran Terbuka Persekutuan (FOMC) adalah “bersedia untuk mengambil tindakan yang lebih kuat,” sekiranya bacaan inflasi kekal tinggi dan menjamin pergerakan sedemikian. Dan dalam minit mesyuarat Fed yang dikeluarkan petang Rabu, bank pusat mendedahkan bahawa “ramai peserta … akan lebih suka kenaikan 50 mata asas” dalam kadar, dan juga mencadangkan Fed sedang bersiap sedia untuk mengumumkan permulaan bakinya- proses larian lembaran.

Bagaimanapun, pegawai Fed lain menawarkan pendekatan yang lebih terukur untuk menaikkan kadar. Dalam ucapan Khamis, Presiden Fed Atlanta Raphael Bostic berkata adalah “sesuai” untuk mengalihkan kadar faedah penanda aras “lebih dekat kepada kedudukan neutral,” mencadangkan siri kenaikan kadar faedah yang agak kurang tergesa-gesa. Sementara itu, Presiden Fed Chicago Charles Evans mencadangkan Fed akan dapat “berkecuali, melihat sekeliling, dan mendapati bahawa kita tidak semestinya jauh dari tempat yang kita perlu pergi.”

Secara keseluruhannya, pertemuan ulasan sekurang-kurangnya buat sementara waktu membantu saham menghentikan pergerakan turun naik terbaru mereka dari awal minggu ini, dan memastikan hasil Perbendaharaan lebih stabil selepas perarakan curam lebih tinggi. Penanda aras hasil 10 tahun memegang sekitar 2.6% untuk paras tertinggi sejak 2019.

“Pasaran sebenarnya terpaksa mencerna banyak maklumat — banyak maklumat hawkish daripada Fed sejak beberapa hari lepas. Kami telah berada dalam mod jual beli. Dan saya rasa [Thursday] kami akhirnya mendapat peluang untuk berehat dan menyedari bahawa pasaran ekuiti terutamanya mempunyai beberapa perkara positif sebenar yang sedang berlaku,” Kevin Nicholson, ketua pegawai pelaburan pendapatan tetap global di RiverFront Investment Group, memberitahu Yahoo Finance Live pada Khamis. “Kami masih menjangkakan musim pendapatan lebih baik daripada jangkaan… Kami juga berpendapat bahawa anda mendapat sokongan dengan pasaran buruh yang kukuh. “Ekonomi berada dalam keadaan baik dari perspektif itu.”

“Kami menjangkakan bahawa pasaran ekuiti akan pulih,” tambahnya. “Dan kami sebenarnya sedang mencari mereka untuk naik semula ke paras tertinggi 4,800 dalam beberapa bulan, terutamanya apabila mereka mendapat lebih kejelasan daripada Fed. Seperti yang kita sedia maklum, pasaran ekuiti tidak menyukai ketidaktentuan.”

6:14 pm ET: Khamis: Niaga hadapan saham melayang ke sisi

Di sinilah niaga hadapan indeks utama didagangkan pada petang Khamis ketika sesi semalaman bermula:

  • Niaga hadapan S&P 500 (ES=F): +2.25 mata (+0.05%) kepada 4,498.50

  • Niaga hadapan Dow (YM=F): +12 mata (+0.03%) kepada 34,502.00

  • Niaga hadapan Nasdaq (NQ=F): +13 mata (+0.09%) kepada 14,549.00

NEW YORK, NEW YORK – APRIL 01: Peniaga bekerja di tingkat Bursa Saham New York semasa dagangan petang pada 01 April 2022 di New York City. Saham AS ditutup lebih tinggi pada hari pertama dagangan suku kedua 2022 selepas Jabatan Buruh mengeluarkan laporan pekerjaan yang menunjukkan peningkatan jauh melebihi arah aliran pra-pandemi. (Foto oleh Michael M. Santiago/Getty Images)

Emily McCormick ialah seorang wartawan untuk Yahoo Finance. Ikuti dia di Twitter.

Baca berita kewangan dan perniagaan terkini daripada Yahoo Finance

Kemas kini langsung berita pasaran saham Saham meningkat apabila pelabur

Ikuti Yahoo Finance di Twitter, Instagram, Youtube, Facebook, Papan selakdan LinkedInWe wish to give thanks to the author of this post for this outstanding web content

Kemas kini langsung berita pasaran saham: Niaga hadapan saham stabil selepas lantunan semula, dengan fokus Fed


Take a look at our social media accounts as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/